Cărți premiate 2019 2020

Carti premiate 2019 2020

 

Prietenii noștri de la Cărturești ne întâmpină cu o campanie inedită! Aceștia au pregătit o selecție de peste 200 de titluri cu cele mai nominalizate cărți din 2019 și 2020. Fie că au fost răsplătite cu prestigioase premii literare, fie că se află încă pe listele juriilor de specialitate, te poți bucura de o selecție de calitate. Pe lângă toate astea, vei beneficia și de o reducere de până la 20% dar, nu zăbovi prea mult. Acestea se vor da ca pâinea caldă. Haide să vedem împreună câteva dintre titlurile ce îți vor capta atenția. Pentru o înțelegere mai precisă a cărților, am preluat descrierea lor de pe spatele copertei și am tradus-o întrucât toate cărțile recomandate mai jos vor fi în engleză.


1. The silent patient, Alex Michaelides

The Silent Patient

În aparență, viața Aliciei Berenson e perfectă. Această pictoriță celebră este căsătorită cu un fotograf de modă, amândoi locuind într-o casă grandioasă, cu vedere spre parc, în una dintre cele mai bune zone din Londra. Într-o seară când soțul ei Gabriel se întoarce târziu de la o sesiune foto, Alicia îl împușcă pe acesta de cinci ori iar apoi nu mai scoate niciun cuvânt. Refuzul Aliciei de a vorbi sau de a-și explica fapta, transformă această tragedie în ceva mult mai mare, un mister ce captează imaginația publicului și o aruncă pe Alicia în notorietate.

Prețul artei sale crește în timp ce pacienta tăcută este ferită de tabloide și lumina reflectoarelor în unitatea criminalistică Grove din nordul Londrei. Intră în scenă psihoterapeutul criminalist Theo Faber, care demult așteaptă șansa de a lucra cu Alicia. Determinarea sa de a o face să vorbească și să destăinuie de ce și-a împușcat soțul, îl conduce pe o cale întortocheată a propriilor sale motivații – o cercetare a adevărului ce amenință să îl consume.

Vezi prețul aici


2. Maybe you should talk to someone, Lori Gottlieb

Maybe You Should Talk to Someone

Dacă te-ai întrebat vreodată ce gândește cu adevărat terapeutul tău, acuma e momentul să afli. Lori Gottlieb este o terapeută perspicace și plină de compasiune ce are clienți care prezintă tot felul de probleme. Părinți care se zbat în acest nou rol, femeia în vârstă ce simte că nu mai are pentru ce să trăiască, tânărul autodistructiv ce se zbate cu alcoolul, bolnavul proaspăt căsătorit în vârstă de 35 de ani. Și mai este John, un producător de televiziune narcisist, ce pare puțin cam nesimțit.

De-a lungul unui an, cu toții reusesc să facă progrese. Însă Gottlieb nu este doar o terapeută, este de asemenea o pacientă care se află în propria-i călătorie. Poveștile clienților ei se intercalează cu propriile sale sesiuni de terapie, încât Gottlieb pornește în căutarea rădăcinilor ascunse ale unui eveniment devastator care schimbă viața. Această carte personală, amuzantă și înțeleaptă deschide fereastra către o lume care este de cele mai multe ori limitată de secrete, oferind un tur revelator a unui proces cât se poate de privat.

Vezi prețul aici


3.The Institute, Stephen King

The Institute(notă personală: nu se putea să lipsească o carte de Stephen King din selecția nominalizărilor, așa-i?? Mă bucur enorm!)

În mijlocul nopții, într-o casă de pe o stradă liniștită din Minneapolis, câțiva intruși îi ucid în liniște pe părinții lui Luke Ellis. Apoi îl răpesc pe acesta într-un SUV negru, toate întâmplându-se în mai puțin de 2 minute. Luke se va trezi în Institut, într-o cameră ce arată exact ca a lui, excepție făcând faptul că nu are ferestre. În alte camere se află alți copii cu talente speciale – telekinezie și telepatie – care au ajuns acolo în același mod în care a ajuns Luke: Kalisha, Nick, George, Iris și Avery Dixon în vârstă de 10 ani. Cu toții se află în Jumătatea din Față (Front Half). Alții se află în Jumătatea din Spate (Back Half).

Directoarea Sigsby și personalul ei extrag fără scrupule forța acestor daruri ieșite din comun ale copiilor. Dacă le accepți metodele, ești răsplătit. Dacă nu, primești o pedeapsă brutală. Pentru că victimele noi dispar în Jumătatea din Spate (Balk Half), Luke își dorește cu disperare să evadeze și să caute ajutor. Dar nimeni nu mai scăpase vreodată din Institut.

Vezi aici top 5 cărți de groază scrise de Stephen King.

Vezi prețul aici


4. Me Elton John, Elton John

Me Elton JohnReginald Dwight, un băiat timid cu ochelari Buddy Holly, a crescut în suburbia londoneză Pinner, având un singur vis: să devină vedetă pop. La vârsta de 23 de ani susținea deja primul său concert în America, în fața unei audiențe spectaculoase, purtând un outfit cel puțin ieșit din comun. Odată cu apariția lui Elton John în lumea muzicii, nimic nu va mai fi la fel. Viața sa a fost plină de drame: de la respingerea pieselor făcute în colaborare cu compozitorul Bernie Taupin, până la pierderea controlului după ce a ajuns superstar de top; de la încercarea de a se îneca în piscina sa din LA, până la a ajunge să danseze disco cu membrii trupei Queen; de la prietenii legate cu John Lennon, Freddie Mercury și George Michael, până la înființarea fundației SIDA.

Și în tot acest timp, Elton se lupta cu o dependență de droguri ascunsă care l-a măcinat mai mult de un deceniu. În cartea de față scrie de asemenea despre cum și-a revenit după toate acestea, cum și-a schimbat viața, cum a găsit dragostea alături de David Furnish și cum a devenit tată. Cu o voce caldă, umilă și deschisă, îl prezintă pe Elton în muzica și relațiile sale, pasiunile dar și greșelile sale. O poveste despre o legendă vie ce va rămâne cu tine mult timp.

Vezi prețul aici


5. The Handmaid’s Tale, Margaret Atwood

The Handmaids's TaleOffred este servitoare în Republica Gilead, unde femeile nu au voie să ocupe locuri de muncă, să citească sau să lege prietenii. Slujește în casa Comandantului și a soției sale și sub ordinea socială nou implementată, singurul ei scop este acesta: o dată pe lună trebuie să stea culcată pe spate și să se roage ca stăpânul să o lase însărcinată deoarece, într-o epocă în care nașterile sunt în scădere, Offred împreună cu celelalte slujitoare sunt apreciate doar dacă sunt fertile.

Dar Offred își amintește de perioada de dinainte de Gilead, când era o femeie independentă, cu loc de muncă, familie și propiul său nume. Așadar, amintirile ei și dorința de supraviețuire reprezintă acte de rebeliune. Această carte provocatoare, uimitoare, profetică a fost multă vreme un fenomen global.

Vezi prețul aici


Acestea sunt evident doar câteva dintre cele mai premiate cărți din 2019 și 2020. Intră pe cărturești.ro și bucură-te de Campania Cărți premiate valabilă până 19 octombrie.

Poftă bună la citit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here