Recenzie „Regatul umbrelor” de Leigh Bardugo

O lume a războiului, a intrigilor, a puterilor nemaiîntâlnite, dar și a romantismului, a fascinației, a admirației

recenzie regatul umbrelor cele mai bune carti pentru adolescenti

Descriere: „Magnific. Epopeic. Irezistibil. Magic. Falia Umbrei, un ţinut învăluit în beznă, populat de monștri, distruge treptat Ravka, o naţiune altădată măreaţă. Alina, o fată orfană, singuratică, descoperă că posedă o putere unică, ce o face să pătrundă în lumea elitei magice a regatului – Grisha. Ar putea ea să destrame vraja demonică a Faliei Umbrei, eliberându-și ţara? Întunecatul, o fiinţă cu o putere de seducţie teribilă, este conducătorul Grishei.
 
Dacă își va împlini destinul, Alina va fi nevoită să descopere cum să se folosească de harul său și cum să reziste atracţiei periculoase pe care o simte faţă de temutul stăpân. Însă în timp ce-și contemplă viitorul năucitor, Alina nu-l poate uita pe Mal, cel mai bun prieten al său din copilărie.”
 


 
Dacă ești în căutarea unor cărți young adults sau cărți fantasy, Leigh Bardugo va crea pentru tine un univers atât de fascinant, încât, fără să îți dai seama, vei citi toate cărțile, și-ți vei dori ca seria să nu se fi terminat.
 
The Grishaverse setează atmosfera pentru acest Univers plin de intrigă și magie, prima carte din trilogie numindu-se Regatul Umbrelor.
 
Cartea prezintă alegerile făcute de Alina Starkov în confruntarea cu întunericul care îi amenință națiunea, Ravka, alegerile ei reprezentând și drumul ei de la a fi o orfană singuratică, până la a deveni o sfântă a națiunii, venerată atât de oamenii de rând, cât și de puternicii Grisha.
 
Lumea Regatului Umbrelor este înțesută atât de realism, cât și de magie, de oameni normali, dar și de oameni cu puteri nemaiîntâlnite, de personaje contradictorii, mistice, de monștri umani, dar și de monștri adevărați, creați din întuneric, arătându-ne astfel că nu totul e alb sau negru, ci că peste tot există fel de fel de nuanțe, de limite, de impresii. Personajele pozitive pot avea și părți rele, pot avea dubii, iar personajele negative pot avea și părți pozitive, motive care pot sau nu pot să le justifice acțiunile.
 
Monștrii pot fi monștri pentru că au ales asta, sau pot fi monștri – neavând de ales.
 
Pe lângă o lume a războiului, a intrigilor, a puterilor nemaipomenite, a sfinților, există și o lume a romantismului, a fascinației, a admirației, toate fiind combinate atât de bine, încât cititorului nu îi rămâne decât să încerce să ghicească ce alte lucruri se mai pot întâmpla.
 
Alina, o fată ca oricare alta, printr-o coincidență care o va arunca în această lume a monștrilor, devine singura care poate salva Ravka, dar doar dacă va învăța să își controleze puterile.
 
„Regatul umbrelor” este o lume fantastică bogată în acțiuni, cu o distribuție interesantă de personaje, care merg dincolo de neliniștile banale ale adolescenței. Menține echilibrată balanța dintre acțiune și construirea lumii și te face să îți dorești cu ardoare să citești continuarea.
 


 
Dacă ești în căutarea altor cărți young adults, vizitează articolul Cărți young adults. Cărțile tinerilor pentru și mai multe recomandări.
 
Odată ce ai parcurs „Regatul umbrelor”, vei fi fericit să auzi că Netflix difuzează un serial bazat pe universul Grisha! Iată și trailerul⤵
 

Poftă bună la citit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here