Citate „Lucrez într-o casă de nebuni” (Martin Wehrle)

citate celebre lucrez intr-o casa de nebuni

 

  • „Trecutul aplicantului este examinat ca într-un glob de cristal, cu scopul de a prevedea viitorul.”

  • „Multe companii consideră că un număr cât mai mare de ședințe duce la o rezolvare mai eficientă a problemelor. Este ca și cum ai afirma că un număr cât mai mare de bilete completate la loterie înseamnă o investiție mai bună a banilor tăi. Ședințele dese nu sunt un indicator pentru o organizație puternică, ci pentru o organizație cu probleme […]. Probabilitatea ca, în urma unei ședințe, situația să se schimbe, este doar puțin mai mare decât zero.”

  • „Când lucrezi într-o casă de nebuni și te confrunți cu o problemă, ai două posibilități. Poți să o rezolvi. Fără tam-tam. Dar, în acest caz, nu te va remarca nimeni. Sau poți să o transformi într-o piesă de teatru. De preferință, cu mai multe acte. Așa faci zgomot – și toată atenția se îndreaptă spre tine.”

  • „Procedurile sunt ca guma de mestecat. Lungesc la infinit ceva ce fusese cândva scurt.”

  • „Cine calcă pe urmele altuia este întotdeauna pe locul doi.”

  • „Faptul că disprețuiesc același lucru îi face pe oameni să se prețuiască mai mult între ei. Un dușman comun asigură solidaritate și, în plus, distrage atenția de la probleme – cu tine însuți sau cu ceilalți.”

  • „Un client mi-a declarat de curând: «La următoarea firmă nu poate fi decât mai bine». Eu i-am răspuns: «Nebunia e ca un adjectiv, suportă grade de comparație». Însă asta se observă abia după internarea în noua casă de nebuni, după ce fațada plăcută de la interviu începe să se scorojească, iar de sub tencuială își face apariția realitatea dementă.”

 

Poftă bună la citit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here