Cărți pentru femei: Idei de cadouri pentru Ziua Internațională a Femeii

Cadouri de 8 martie intro

Se apropie luna martie și, conform tradiției, este momentul să celebrăm feminitatea și contribuția femeilor în lumea noastră. Dăruirea unei cărți rămâne unul dintre cele mai inspirate gesturi, indiferent dacă este vorba despre alegerea unui cadou pentru ea, pentru el sau pentru oricine altcineva. Este o modalitate minunată de a împărtăși cunoașterea și de a oferi inspirație, iar când vine vorba despre cărți pentru femei, opțiunile sunt bogate și variate.

Cadouri de 8 martie 1

De la cărți de dezvoltare personală pentru femei, până la titluri de inspirație și motivație, această selecție cuprinde tot ceea ce ar putea căuta cititoarele însetate de cunoaștere și transformare. Indiferent dacă eşti în căutarea unor cărți pentru femei puternice, cărți motivaționale sau simple cărți cadou pentru femei dragi, haide să explorezi această listă și să găseşti titlurile care vor inspira și vor bucura.


1. Mama, povestește-mi despre tine!, Narcisa Suciu

carti pentru femei mama povesteste-mi despre tineDescriere: „Această carte interactivă va deveni o comoară pentru fiica sau fiul tău, pentru toți cei pe care îi iubești. […] Acest volum este, în primul rând, cadoul perfect pe care ți-l poți oferi tu ție însăți, celei care ai fost, celei care vei deveni. Cu ajutorul acestui exercițiu terapeutic, trecutul poate deveni o inspirație și un sprijin pentru viitor. Întrebările te vor ghida pas cu pas înapoi în timp, te vor provoca să te redescoperi și să decizi cum va fi următorul capitol al poveștii tale.”

Ce părere au cititorii? Acest volum este un ghid interactiv, ideal pentru cei care apreciază amintirile și vor să le transmită mai departe celor dragi. Este o lectură ideală pentru redescoperirea trecutului și viitorului prin întrebări ce reînviorează momente semnificative. Fie că îți dorești să regăsești bucuria trecutului sau să te conectezi cu sinele tău interior, această carte este o comoară a sincerității. Oferindu-ți un cadou de auto-reflecție, vei construi nu doar o poveste, ci și un sprijin pentru viitor.

Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Bookzone  Vezi preț pe Cărturești


2. Timpul ce ni s-a dat, Annie Bentoiu

Timpul ce ni s-a dat cadouri de 8 martie carti pentru femeiDescriere: „Annie Bentoiu (1927–2015) a fost martora atentă a nenumăratelor semne prin care s-a manifestat instaurarea comunismului în România. Nu s-a mulţumit să observe; a citit despre cele trăite, a reflectat asupra lor, a descoperit mecanisme. De aceea, amintirile ei depășesc genul memorialistic. Ele se constituie într-un veritabil manual de istorie – viu, pasionant – a acelor vremuri cumplite.”
 
Ce părere au cititorii? Annie Bentoiu redă cu o măiestrie de neegalat memoriile tulburătoare ale României din 1944-1959. Cartea abordează aspecte pregnante ale acelei perioade tumultuoase, oferind o perspectivă obiectivă. Confuzia, speranța și teama sunt trăite intens de către societatea românească. Această carte este o lectură indispensabilă pentru femeile puternice interesate de istoria și evoluția societății, fiind inclusă în categoria de cărți pentru femei puternice.
 

3. Femeia între cer și pământ, Liana Stanciu, Părintele Vasile Ioana

carti pentru femei femeie intre cer si pamantDescriere: “O carte care răspunde la cele mai profunde întrebări ale femeii. Cum să fiu o mamă și o soție bună? Cum mă ajută credința în momentele dificile? Cum mă rog pentru cei aproape de sufletul meu? Cum găsesc echilibru între viața personală și cea profesională? Cum pot deveni model pentru generațiile viitoare? Aceasta nu este o simplă carte, ci un ghid sufletesc! Așa am putea să definim acest dialog extrem de personal, purtat de Liana Stanciu și Părintele Vasile Ioana, doi oameni trimiși de Dumnezeu pe Pământ pentru a aduce lumină în sufletele celor care îi întâlnesc.”

Ce părere au cititorii? În colaborarea sa cu Părintele Vasile Ioana, Liana Stanciu explorează semnificația femininului în societatea actuală, încercând să ghideze femeile spre alegeri înțelepte și spre un traseu mai liniștit, îmbinând credința cu înțelepciunea divină. Cartea îndeamnă femeile să își abordeze viața cu curaj și credință, căutând adevărul și îmbrățișându-și perfectiunea în toate imperfecțiunile lor.

Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Bookzone


4. Acolo unde cântă racii, Delia Owens

Acolo unde canta racii cadouri de 8 martie carti pentru femeiDescriere: „Zvonurile despre Fata Mlaștinii au circulat mulți ani în Barkley Cove, un orășel liniștit de pe coasta Carolinei de Nord. Așa că, în 1969, când frumosul Chase Andrews este găsit mort, localnicii bănuiesc imediat că a fost ucis de Kya Clark, adevăratul nume al Fetei Mlaștinii. Însă Kya nu este nici pe departe sălbăticiunea pe care și-o închipuie lumea. Sensibilă și inteligentă, a supraviețuit singură în mlaștinile cu vegetație luxuriantă de pe malul oceanului. Într-o bună zi, Kya simte înfiripându-se în sufletul ei dorința de a fi iubită, iar când doi tineri din oraș sunt atrași de frumusețea ei neobișnuită, viața i se schimbă complet, căpătând un alt sens. Dar, nu după mult timp, ceva cu totul neprevăzut îi sfărâmă noua existență.” 
 
Ce părere au cititorii? O poveste captivantă de supraviețuire și autodescoperire, “Acolo unde cântă racii” explorează gama complexă a emoțiilor umane. Cu Kya ca protagonist, cititorii sunt purtați printr-o călătorie emoțională de la disperare la bucurie. Între temele fundamentale de încredere și trădare, iubire și ură, romanul adaugă și elementul misterului crimei, conferindu-i o atmosferă enigmatică și profundă.
 

5. M-am vindecat când mi-am îmbrățișat emoțiile, Gabrielle Bernstein

carti pentru femei m-am vindecat cand mi-am imbratisat emotiileDescriere: ”O carte cu puteri terapeutice, în care vei găsi răspunsuri la „de ce-uri”: de ce te simți blocat, speriat, anxios, deprimat, sau singur. Și te va elibera de limitele invizibile ale subconștientului, întrucât te va ajuta să conștientizezi motivele din spatele emoțiilor, stărilor pe care le ai sau comportamentelor pe care nu le înțelegi, precum dependențele, răbufnirile sau reacțiile de luptă, fugă sau îngheț.”

Ce părere au cititorii? Cartea pare a fi confesiunea unei prietene apropiate, devenind astfel o ghidare autentică. Gabby îmbină expertiza profesională cu empatia personală, oferind chei de identificare și interpretare pentru vindecare. Sinceritatea ei revoluționară și vulnerabilitatea inspiră și conectează cititorii în călătoria lor de autocunoaștere și vindecare.

Vezi preț pe Bookzone Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești 


6. O cameră doar a ei, Virginia Wolf

O camera doar a ei cadouri de 8 martie carti pentru femeiDescriere: „Publicat inițial în 1929, eseul O cameră doar a ei constituie o argumentare spumoasă, urbană și convingătoare împotriva subminării intelectuale a femeii, cu precădere a scriitoarelor. A scrie și a citi sunt imposibil de disociat. Pentru că dintotdeauna scrisul și cititul au fost imposibil de disociat de context. Iar pentru a scrie și pentru a citi excepțional este nevoie de o minte în care masculinul și femininul sunt imposibil de disociat.”
 
Ce părere au cititorii? O lucrare remarcabilă despre egalitatea de gen, respectând diversitatea individuală fără a impune identități uniforme. O declarație de dragoste pentru literatură și creativitate, captivantă și informativă, oferind o perspectivă distractivă și amuzantă.
 

7. Cartea femeilor care merită mai mult, Dr. Shefali Tsabary

carti pentru femei cartea femeilor care merita mai multDescriere: ”Cartea femeilor care merită mai mult te invită să faci primii pași către o viață trăită deplin, în perfect acord cu sinele tău autentic, dincolo de teama de respingere sau de eșec, dincolo de tipare comportamentale moștenite de la o generație la alta și de prejudecăți. Parcurgând această cale, acceptând disconfortul, poți învăța să transformi durerea într-o putere care poate schimba vieți: a ta și a tuturor celor care te înconjoară.”

Ce părere au cititorii? Această carte recomandată pentru femei te va ghida să îți analizezi originea familială, socială și culturală pentru a-ți înțelege identitatea, să eliberezi sinele autentic de constrângerile sociale, să înfrunți temerile pentru a-ți descoperi adevărata identitate, să stabilești limite și să investești în dezvoltarea personală, să renunți la roluri nepotrivite și să devii arhitecta propriei vieți.

Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Bookzone Vezi preț pe Librex 


8. Dama cu camelii, Alexandre Dumas (fiul)

Dama cu camelii cadouri de 8 martie carti pentru femeiDescriere: „Acțiunea romanului, o tragedie, are loc la Paris: tânărul Armand Duval s-a îndrăgostit de curtezana Marguerite Gautier. Singurele flori acceptate de Marguerite sunt cameliile. La început dragostea tânărului Armand nu este împărtășită de Marguerite, dar cu timpul se va îndrăgosti și ea de Armand. Acesta îi cere să renunțe să mai primească clienți. Când tatăl lui Armand află de iubita fiului său, încearcă prin toate mijloacele să-i despartă pe cei doi îndrăgostiți.”
 
Ce părere au cititorii? Aceasta nu este doar o poveste despre dragoste imposibilă din cauza circumstanțelor exterioare. Ne învață că iubirile mari sunt adesea compromise de egoism, lipsă de înțelegere și comunicare deficitară, mai mult decât de factorii externi, fiind astfel o lectură captivantă și relevantă ce se încadrează cu brio în categoria de cărți de dragoste pentru femei.
 

9. Intuiția, Beatrice Milletre

carti pentru femei intuitiaDescriere: ”Indiferent că îi spunem instinct, presentiment, miracol, mediumnitate, voce interioară sau magie, intuiția și-a câștigat de ceva vreme recunoașterea științifică, autoarea invitându-ne să explorăm resorturile acestui proces profund uman și să ne transformăm intuiția într-un atu, să avem încredere în ea și să fim în acord cu propriul adevăr.”

Ce părere au cititorii? Această carte dezvăluie că intuiția nu este doar o creație a minții, ci rezultatul unui raționament elaborat într-un mod diferit. Intuiția poate lua mai multe forme, oferind soluții sau informații fără să fie conștientă de procesul interior. Ea te ghidează către decizii corecte, luând în considerare personalitatea, competențele și aspirațiile tale. Este un al șaselea simț, dezvoltându-ți inteligența instinctivă și aducându-te în armonie cu tine însuți.

Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Bookzone 


10. Memoriile unei fete cuminți, Simone de Beauvoir

Memoriile unei fete cuminti cadouri de 8 martie carti pentru femeiDescriere: „Memoriile unei fete cuminți, povestea vieții autoarei din copilărie până la 21 de ani, când, devenită studentă la Sorbona, îi întâlnise pe Sartre și pe alți tineri intelectuali de viitor, e socotită o operă clasică a genului și ilustrarea vie a filozofiei existențialiste. Este emoționanta mărturie a evoluției unei personalități de-a lungul copilăriei, adolescenței și a primei tinereți; mărturia unei fete cuminți care a avut îndrăzneala să se desprindă de mediul convențional în care crescuse.”
 
Ce părere au cititorii? Această carte autobiografică a scriitoarei Simone de Beauvoir oferă o perspectivă intelectuală asupra unei vieți reale. Este o alegere excelentă de carte cadou pentru femei, prezentând curajul și determinarea unei femei care se eliberează de constrângeri și își urmează propria cale.
 

11. Jurnalul Annei Frank, Anne Frank

Jurnalul Annei Frank cadouri de 8 martie carti pentru femeiDescriere: „Povestea tragică a Annei Frank e bine cunoscută. Împreună cu familia ei şi alţi cunoscuţi evrei, Anne a stat ascunsă timp de doi ani (6 iulie 1942–4 august 1944), de teama deportării în lagăr, în aşa-numita Anexă a sediului firmei patronate de tatăl său, în Amsterdamul ocupat de germani. Avea 13 ani când a intrat în Anexă. A ţinut aici un jurnal (început anterior, în 12 iunie 1942), devenind la un moment dat conştientă că el va reprezenta un document important după ce războiul se va sfârşi.”
 
Ce părere au cititorii? Este uimitor cum jurnalul unei adolescente de 13 ani a captivat lumea. Anne Frank și-a consemnat experiențele din timpul ocupației naziste, petrecând doi ani ascunsă în Anexa tatălui său. Cu o maturitate remarcabilă, nararea ei te surprinde. Jurnalul oferă o perspectivă unică asupra maturizării timpurii și a rezilienței în fața adversității. O lectură indispensabilă pentru toate vârstele.
 

12. Povestea slujitoarei, Margaret Atwood

Povestea Slujitoarei cadouri de 8 martie carti ăentru femeiDescriere: „Într-o Americă dintr-un viitor deloc îndepărtat, instaurarea violentă a unui regim teocratic creștin și escaladarea abruptă a abuzurilor acestuia ajung să priveze femeile de toate drepturile și libertățile. Ele sunt împărțite în diverse categorii, având roluri precise și sarcini stricte de îndeplinit. Din cauza natalității scăzute, există o castă a Slujitoarelor cărora le revine rolul de utere umblătoare, iar Offred face parte din prima lor generație.”
 
Ce părere au cititorii? Această distopie captivantă surprinde un coșmar feminist într-o poveste bine conturată. Abordează diverse teme, permitând fiecărui cititor să interpreteze romanul în mod personal. Ca o lucrare provocatoare și profetică, a devenit un fenomen global, oferind o experiență de lectură captivantă și provocatoare.
 

13. Pictorița din Shanghai, Jennifer Cody Epstein

Pictorita din Shanghai cadouri de 8 martie carti pentru femeiDescriere: „În spatele tablourilor postimpresioniste ale lui Pan Yuliang (1899-1977) se află un destin ale cărui meandre par să sfideze verosimilul. Vândută de unchiul opioman unui bordel, adolescenta orfană Xiuquing îşi schimbă numele în Yuliang şi începe o ucenicie dezumanizantă. Salvarea ei va fi Pan Zanhua, un oficial cu vederi liberale, care se îndrăgosteşte de ea şi o răscumpără. Alături de acesta, Yuliang îşi găseşte fericirea şi îşi descoperă vocaţia pentru pictură. Numai că, pentru a-şi împlini destinul artistic, va continua să înfrunte prejudecăţile unei lumi în care nu doar trecutul ei scandalos, ci şi simplul fapt că este femeie reprezintă un stigmat.”
 
Ce părere au cititorii? „Pictorița din Shanghai” ne poartă prin călătoria uluitoare a pictoriței Pan Yuliang și a provocărilor sale variate. Deși controversată în realitate, romanul explorează teme precum inocența, speranța și trădarea, captivând cititorul încă de la început. Această poveste oferă o privire fascinantă asupra vieții artistice și a luptei personale a protagonistei.
 

14. Mă iubesc pe deplin. O călătorie vindecătoare către iubirea de sine, Rosie Acosta

carti pentru femei ma iubesc pe deplinDescriere: ”Prin acest ghid, Rosie Acosta îți prezintă practicile spirituale esențiale pe care ea însăși le folosește pentru a se iubi pe deplin. Pornind chiar de la povestea vieții sale, autoarea îți prezintă tehnici de meditație, întrebări la care să reflectezi și exerciții pentru identificarea adevărului deplin, ascuns de tine într-un colț al sufletului spre care nu ai curajul să privești.”

Ce părere au cititorii? Această carte deschide calea către transformare, ajutându-ne să ne reconstruim povestea și să ne eliberăm de trecutul dureros. Ne îndeamnă să ne câștigăm încredere de sine și să învățăm să separăm gândurile toxice de cele benefice.

Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Bookzone Vezi preț pe eMAG 


15. Războiul nu are chip de femeie, Svetlana Aleksievici

Razboiul nu are chip de femeie cadouri de 8 martie carti pentru femeiDescriere: „Al Doilea Război Mondial nu va ajunge niciodată să-și dezvăluie întreaga grozăvie. În spatele faptelor de arme, al atrocităților și al crimelor monstruoase comise împotriva civililor se ascunde o altă realitate. Aceea a miilor de femei sovietice trimise pe front împotriva inamicului nazist. Svetlana Aleksievici și-a dedicat șapte ani din viață colectării mărturiilor unor femei care, multe dintre ele, la momentul acela erau abia ieșite din copilărie.”
 
Ce părere au cititorii? Svetlana Aleksievici prezintă mărturii autentice ale femeilor care au participat în războiul Uniunii Sovietice cu Germania nazistă. Cartea expune realitățile triste și adesea înfricoșătoare ale experienței femeilor în război, într-o societate dominată de bărbați, nepregătită pentru implicarea lor în conflictul armat.
 

În lumina celebrării Zilei Internaționale a Femeii, găsirea cărților potrivite pentru femeile din viața noastră devine o adevărată declarație de dragoste și apreciere.

Cărțile de dezvoltare personală pentru femei oferă unelte și perspective pentru creșterea și înțelegerea de sine, încurajându-le să își descopere puterea interioară și să își atingă potențialul maxim.

În același timp, cărțile motivationale pentru femei le inspiră să își urmeze visurile și să depășească obstacolele cu încredere și determinare.

De asemenea, cărțile de dragoste pentru femei sunt o modalitate minunată de a celebra frumusețea și sensibilitatea lor, aducând bucurie și romantism în viața lor.

În concluzie, aceste cărți recomandate pentru femei oferă nu doar momente de relaxare și evadare, ci și oportunități de creștere personală și conexiune emoțională, fiind astfel cadouri ideale pentru a celebra femeile puternice și remarcabile din jurul nostru!

Poftă bună la citit și la multi ani, dragi femei!

💐🌷🌹

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here