Cărți de Aprilie. Recomandări cărți 2022

carti de citit 2022

Este luna aprilie, o perioadă care, cel puțin calendaristic, ne spune că suntem în mijlocul primăverii. Doar gândul că de acum înainte timpul se îmblânzește puțin câte puțin parcă ne face să ieșim afară cu o carte bună și să ne bucurăm și mai mult de ceea ce citim.

Cărți thriller, cărți de dragoste, cărți sf? Orice gen ai alege, conștientizând că primăvara a sosit în viețile noastre, vei citi cu și mai mult avânt și plăcere.

Sunt multe cărți care merită citite. Haide să vedem împreună 5 recomandări ce te vor face să adaugi aceste titluri pe lista cu cărți pe care trebuie să le citești în această viață.


Top 5 Recomandări Cărți 2022

1. Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău, Fredrik Backman

recomandari carti 2021 Bunica mi-a zis sa-ti spun ca-i pare rauDescriere: „Acest roman, care demolează clișeele privind normalitatea, îi va inspira negreșit pe bunici în relația cu nepoții lor și va încânta cititorii de toate vârstele. Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău este o carte despre diversitate și acceptare.”

Părerea cititorilor: această lucrare este o chemare subtilă, dar puternică, de a visa, de a persevera, de a încuraja, de a lupta pentru cauza corectă, de a iubi, de a ierta; cu alte cuvinte, este o îndrumare de a trăi după niște virtuți care, deși ar părea că au fost date uitării, ele încă există undeva, bine înrădăcinate și doar așteaptă să fie… puse în practică.

Vezi preț pe CărtureștiVezi preț pe LibrisVezi preț pe CartepediaVezi preț pe eMAG


2. Fecioarele, Alex Michaelides

carti de citit FecioareleDescriere: „Edward Fosca e un ucigaș. În privința asta, Mariana n-are nicio îndoială. Profesor de tragedie greacă la Cambridge, chipeș și charismatic, este adorat de colaboratori și de studenți deopotrivă – mai cu seamă de membrele unei societăți secrete cunoscute drept Fecioarele. Mariana Andros este o psihoterapeută strălucită, dar aflată la limita echilibrului interior, care devine obsedată de grupul Fecioarelor atunci când o membră a acestuia, prietenă de-a lui Zoe, nepoata ei, este găsită moartă la Cambridge.”

Părerea cititorilor: această poveste este neobișnuită și intrigantă încă de la început. Trimiterea către mitologia greacă adaugă o atmosferă înfiorătoare poveștii ce se derulează parcă în altă lume. Există această presimțire de rău augur care pătrunde în pagini, de parcă nenorocirea se va întâmpla în orice moment. Este o carte pe care trebuie să o citești întrucât lectura ei este deopotrivă tulburătoare și delicioasă.

Vezi preț pe CărtureștiVezi preț pe LibrisVezi preț pe ElefantVezi preț pe Cartepedia


3. 100 de femei afurisite. O istorie, Hannah Jewel

carti de citit 100 de femei afurisiteDescriere: „Femeile din istoria de față au fost considerate prea afurisite pentru vremea lor. Nu e de mirare că, atunci când citim despre femei din istorie, ele sunt în general formale și conștiincioase. Adevărul este că istoricii îndulcesc detaliile sau le exclud pe femeile care nu corespund imaginii lor idealizate. Hannah Jewell spune povestea femeilor care au extrem de multe nelegiuiri la activ, a femeilor care au scris lucruri periculoase, a celor care s-au opus unor conducători abuzivi.”

Părerea cititorilor: această carte este excelentă, conform majorității cititorilor. Vor fi multe femeile despre care cel mai probabil nu ai auzit până acum: femei uimitoare, pe alocuri neplăcute dar care cu siguranță și-au lăsat amprenta de-a lungul vieții. Autoarea a creat o carte foarte bine cercetată despre aceste minunate doamne ale istoriei.

Vezi preț pe CărtureștiVezi preț pe LibrisVezi preț pe ElefantVezi preț pe Cartepedia


4. Fiica ascunsă, Elena Ferrante

carti de citit Fiica ascunsaDescriere: „Leda, o profesoară de literatură engleză, divorțată de multă vreme, rămâne pentru prima oară singură după ce fetele sale pleacă în Canada. Convinsă că va fi copleşită de singurătate, Leda găseşte în schimb o libertate la care nu îndrăznise să se gândească. Această libertate însă, se transformă într-o necruțătoare introspecție provocată de întâlnirea cu o familie gălăgioasă. Astfel, povestea unei femei care se redescoperă pe sine devine povestea unei confruntări nemiloase cu trecutul.”

Părerea cititorilor: în această carte vei admira pur și simplu sinceritatea și brutalitatea gândurilor autoarei; vei sărbători cu nerăbdare manifestul femeii în fiecare propoziție. Lupta Elenei Ferrante este să spulbere imaginea asumată, mai ales în societățile conservatoare, a femeii – mama, soția, menajera.

Vezi preț pe CărtureștiVezi preț pe LibrisVezi preț pe ElefantVezi preț pe Cartepedia


5. Umbra Eunucului, Jaume Cabré

carti de citit carti gratis pdf umbra eunuculuiDescriere: „Jaume Cabré aparţine unei lumi şi unei culturi despre al căror rafinament şi despre a căror tradiţie cei mai mulţi români abia încep să afle, în urma călătoriilor la Barcelona sau în alt colţ catalan.

Scrisă într-o limbă care a dat la iveală mari scriitori, astăzi este o adevărată explozie.”

Aceasta este una dintre sumedenia de cărți gratis pdf ce le poți descărca chiar acum de pe site-ul celor de la LiterNet.ro

 

Vezi aici carteaPentru că și aceste titluri se numără printre cele mai citite cărți de către iubitorii de lectură, te încurajez să le citești și tu.

Pentru și mai multe recomandări de cărți pe care trebuie să le citești, vizitează articolul Cărți de Aprilie. Recomandări cărți 2021.

Poftă bună la citit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here