Top 10 Cele mai bune cărți despre sarcină. Cărți pentru viitoare mămici

carti despre sarcina

Atunci când o viitoare mămică află frumoasa veste că este însărcinată, o sumedenie de sentimente și gânduri năvălesc în ea. Întrebări peste întrebări, griji, planuri. Cele mai utile, detaliate și autentice informații se găsesc în cărți despre sarcină.

Aceste cărți pentru viitoare mămici conțin multe detalii și informații folositoare. Deși sunt cărți despre sarcină, acestea conțin o multitudine de sfaturi și recomandări, atât pentru perioada de sarcină cât și pentru cea de după.

Autorii care scriu cărți despre sarcină au studiat temeinic acest subiect, au contactat doctori de specialitate, mămici, au efectuat studii de caz, au citit numeroase articole. Iar în cazul autoarelor, multe dintre ele, dacă nu majoritatea, au scris din ceea ce au experimentat pe propria piele. În spatele fiecărei cărți despre sarcină este foarte multă muncă, totul în scopul unei informări cât mai precise.

În ideea de a veni în ajutorul viitoarelor mămici, am realizat în cele ce urmează un top ce recomandă 10 dintre cele mai bune cărți despre sarcină. Vezi despre ce cărți este vorba.


Top 10 Cele mai bune Cărți despre Sarcină

1. La ce să te aștepți când ești însărcinată, Heidi Murkoff

carti despre sarcina La ce sa te astepti cand esti insarcinataDescriere: „Ce este sarcina? Toate întrebările tale legate de sarcină au acum răspuns. Ce se întâmplă cu corpul tău din cap până în picioare (ce să faci ca să înceteze durerile de cap și de ce picioarele sunt atât de umflate) și din spate (ce să faci să nu te mai doară) până în față (de ce nu poți spune cât de mare e copilul după burta mamei).

Lucrarea de față se numără printre cele mai bune cărți despre sarcină și explică tot ceea ce trebuie să știi – și abia aștepți să afli – despre cele nouă luni extraordinare, de la concepție până la naștere și după aceea. Prezintă evoluția săptămânală a bebelușului, iar tăticii au rezervate informații speciale pentru ei.”

Vezi preț pe CărtureștiVezi preț pe LibrisVezi preț pe ElefantVezi preț pe Cartepedia


2. 9 luni fără griji. 101 întrebări despre sarcină, Ela Crăciun

carti despre sarcina 9 luni fara grijiDescriere:9 luni fără griji este scrisă de blogger-ul și vedeta de televiziune Ela Crăciun. În perioada sarcinii cu cel de-al treilea copil, Ela a adunat cele mai frecvente întrebări ale viitoarelor mame și a început să se documenteze, împreună cu specialiștii din domeniu.

Cartea este rezultatul acestui proces de documentare, dar și o mărturisire sinceră a emoțiilor pe care le-a avut autoarea în perioada celor trei sarcini.”

Vezi preț pe CărtureștiVezi preț pe eMAGVezi preț pe ElefantVezi preț pe Cartepedia


3. Sarcina ta – săptămână cu săptămână, Glade B. Curtis, Judith Schuler

carti despre sarcina sarcina ta saptamana cu saptamanaDescriere:Sarcina ta săptămână cu săptămână reprezintă cea mai curpinzătoare și mai la zi carte despre sarcină disponibilă. Medicii o recomandă. Cuplurile care urmează să aibă un copil se bazează pe ea. Iar cititorii pur și simplu o iubesc.

Formatul „săptămână cu săptămână” îți permite să urmărești schimbările care se petrec în organism și să compari detaliile legate de sarcină, având ca punct de reper același program săptămânal pe care îl folosește și medicul tău. Conținând peste 80 de subiecte adăugate, această ediție, un best-seller complet actualizat, acoperă cele mai noi tendințe, produse și recomandări privind siguranța sarcinii.”

Vezi preț pe LibrisVezi preț pe Elefant


4. Cat + Nat. Secrete de mămici. Povestiri jenante și sfaturi sincere despre adevărata luptă a maternității, Catherine Belknap, Natalie Telfer

carti despre sarcina Cat + Nat. Secrete de mamiciDescriere: „Cele mai bune prietene Cat și Nat au creat o imensă comunitate online de mămici, împărtășindu-și experiențele extrem de reale și, uneori, puțin indecente din tranșeele maternității. De la ce să nu mănânci în primele zile după ce ai născut, până la metode de a evita sexul post-partum, Secrete de mămici îți dezvăluie tot ceea ce n-o să-ți spună nimeni despre ce înseamnă să ai copii.

Combinând episoade autobiografice cu remarci amuzante și sugestii pertinente, Cat și Nat vorbesc în această primă carte despre stresul, vinovăția, bucuria și lupta de a fi mamă. Cat și Nat te conduc de la lunile de sarcină la primii ani de viață ai copilului și chiar mai târziu.”

Vezi preț pe CărtureștiVezi preț pe LibrisVezi preț pe ElefantVezi preț pe Cartepedia


5. 9 luni. Un ghid al sarcinii pe luni pentru toată familia, Esther van de Paal, Courtney Adamo

carti despre sarcina 9 luni Un ghid al sarcinii pe luni pentru toata familiaDescriere: „Cum creşte un bebeluş dintr-o singură celulă? Când ajunge cât o lămâie? Când îi creşte părul? Şi când începe să audă ce vorbim?

Răspunde-le copiilor la toate întrebările cu ajutorul acestei cărți despre sarcină pe luni, făcut anume ca să fie citit în familie!

• Vezi ce se întâmplă în burtica mamei
• Afli cum se simte mama în fiecare lună
• Înveţi lucruri interesante
• Descoperi cum creşte bebeluşul”

Vezi preț pe CărtureștiVezi preț pe LibrisVezi preț pe ElefantVezi preț pe Cartepedia


6. Ghidul sarcinii și al nașterii pentru EA și EL, Dean Beaumont, Steph Beaumont

carti despre sarcina Ghidul sarcinii si al nasterii pentru EA si ELDescriere: „În această carte despre sarcină practică şi utilă, Dean şi Steph Beaumont, specialişti recunoscuţi în educaţia prenatală, vă propun să trăiţi împreună aceste momente extrem de palpitante.

Cartea este concepută în aşa fel încât să fie citită de ambii părinţi, care ar trebui să formeze o echipă, şi acoperă tot ceea ce ar trebui să ştiţi, de la conceperea bebeluşului până la primele săptămâni după naştere, incluzând:

• recomandări adresate special mamei şi tatălui, care vă răspund la cele mai frecvente întrebări;
• subcapitolele Pentru amândoi, care vă ajută să vă înţelegeţi mai bine unul pe celălalt;
• sfaturi despre ce poate face tatăl pentru a fi de ajutor pe toată perioada sarcinii, a naşterii şi în primele zile după venirea pe lume a nou-născutului.”

Vezi preț pe CărtureștiVezi preț pe LibrisVezi preț pe ElefantVezi preț pe Cartepedia


7. Gene de mamă. Noua știință a instinctului matern, Abigail Tucker

carti despre sarcina Gene de mamaDescriere: „În Gene de mamă. Noua știință a instinctului matern, Abigail Tucker ne propune o explorare fascinantă și provocatoare a biologiei maternității, împletind cele mai recente cercetări din domeniu cu experiențele personale ale autoarei.

Femeia contemporană are avantajul de a fi mult mai bine informată și, de cele mai multe ori, mult mai adecvat asistată în toate fazele maternității și ale creșterii copiilor.

Însă știința mamelor are în spate puternice modele culturale și familiale, dar și milioane de ani de evoluție.”

Vezi preț pe CărtureștiVezi preț pe LibrisVezi preț pe ElefantVezi preț pe Cartepedia


8. Depresia postnatală, Sandra L. Wheatley

carti despre sarcina depresia postnatalaDescriere: „Fiecare femeie naște și devine mamă într-un mod unic. Este posibil ca în primele câteva săptămâni și luni de maternitate să aveți parte de sentimente amestecate. Adesea unele femei se simt mai degrabă triste decât fericite. Uneori această tristețe se poate transforma în depresie. Femeile care suportă greu săptămânile și lunile de după naștere își imaginează adesea că ele sunt singurele care nu fac față situației. Nu este deloc așa!

Trebuie să vă însușiți un nou set de deprinderi pentru a face față acestor situații, deci nu vă judecați prea aspru. Toate învățăm să fim mame când avem un copil, nu înainte. Femeile nu știu automat cum să fie mame. Bărbații nu știu automat cum să fie tați.”

Vezi preț pe LibrisVezi preț pe ElefantVezi preț pe CartepediaVezi preț pe eMAG


9. O sarcină mai ușoară, Emily Oster

carti despre sarcina o sarcina mai usoaraDescriere: „Emily Oster este mamă, soție și profesoară de economie la Brown University. Bazându-se pe formația sa profesională, ea le ghidează sistematic, cu precizie matematică, dar și cu mult umor pe viitoarele mame care nutresc tot felul de temeri cu privire la fascinanta și, în același timp, controversata perioadă a sarcinii.

În această carte despre sarcină autoarea spulberă miturile și contrabalansează emoțiile celor nouă luni de așteptare apelând la certitudinea datelor statistice.”

Vezi preț pe LibrisVezi preț pe ElefantVezi preț pe CartepediaVezi preț pe eMAG


10. Cel mai simpatic ghid de sarcină, Vicki Iovine

carti despre sarcina cel mai simpatic ghid de sarcinaDescriere: „Dacă ești însărcinată deja sau doar cochetezi cu ideea de a deveni mamă, această carte îți va fi cea mai bună prietenă. Pentru că numai cea mai bună prietenă ți-ar spune cât de mult te poate transforma, fizic și emoțional, experiența gravidității. Doar în această carte despre sarcină vei găsi acele informații trecute sub tăcere de medici și de alte ghiduri de sarcină, din falsă pudoare sau pur și simplu din incapacitatea de a le acorda importanța pe care o merită.

Autoarea, Vicki Iovine, a născut patru copii în șase ani și a cunoscut cam toate dificultățile, dar și deliciile acestei experiențe de fiecare dată unice. Soluția ei: un pic de umor, foarte multă răbdare și infinită dragoste pentru ființa care prinde contur în tine.”

Vezi preț pe CărtureștiVezi preț pe LibrisVezi preț pe CartepediaVezi preț pe eMAG


Pentru mai multe recomandări, vezi mai jos toate cărțile de sarcină oferite de magazinele online mari din România:

carti despre sarcina libris

carti despre sarcina elefant

carti despre sarcina emagCu oricare dintre aceste cărți, mămicile vor fi mai pregătite pentru ceea ce urmează. Cu atâtea informații, sfaturi, recomandări și exemple citite în aceste cărți despre sarcină, viitoarele mămici pot porni mai încrezătoare în această aventură frumoasă.

Sarcină ușoară mămicilor și, ca de obicei,  poftă bună la citit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here