Top 10 Cărți pentru adolescenți de 15, 16, 17 și 18 ani

carti young adults carti adolescenti

Mă bucură să descopăr că tinerilor le place să citească. Sunt multe discuții pe diverse grupuri de facebook în care se caută cărți pentru adolescenți sau, cum le place multora să spună: cărți young adults. Cei care sunt în căutare de cărți pentru adolescenți sunt și acei copii cărora li s-a recomandat de mici să citească. Odată ce copilul descoperă frumusețea cititului, nu există cale de întoarcere: acel copil–adolescent–adult va fi mereu pasionat de lectură.

Ce-i bucură deopotrivă și pe tineri este că au într-adevăr de unde să aleagă când vine vorba de cărți pentru adolescenți. Au ieșit pe piață foarte multe astfel de cărți și sunt scrise în așa fel încât să sporească pofta de lectură a tinerilor cu fiecare pagină citită.

Așadar, articolul de astăzi va recomanda:

  • Cărți pentru Adolescenți, Young Adult 15 ani

  • Cărți pentru Adolescenți, Young Adult 16 ani

  • Cărți pentru Adolescenți, Young Adult 17 ani

  • Cărți pentru Adolescenți, Young Adult 18 ani

Haide să vedem împreună despre ce cărți este vorba!


Cărți pentru Adolescenți de 15-18 ani

1. O istorie a imaginilor, David Hockney, Martin Gayford

carti young adults carti adolescenti o istorie a imaginilorDescriere: „Istoria imaginilor începe în peșteri și se sfârșește, în prezent, cu ecranul computerului. Cine știe ce va urma?

Dar un lucru e sigur, provocarea rămâne aceeași: cum reprezinți lumea tridimensională pe o suprafață bidimensională?” (David Hockney)

Vezi preț pe CărtureștiVezi preț pe LibrisVezi preț pe ElefantVezi preț pe Cartepedia


2. Prizonierul B-3087, Alan Gratz

carti young adults carti pentru adolescenti Prizonierul B-3087Descriere: „Yanek Gruener, un băiat evreu, se trezește dintr-odată la mila naziștilor. Smuls cu brutalitate din copilăria fericită pe care o are în Cracovia, este luat prizonier și i se tatuează pe braț un număr: B-3087. Va reuși oare Yanek să înfrunte ororile naziștilor fără să-și piardă speranța, voința și, mai presus de orice, fără să uite cine este cu adevărat, fără să uite că e un nume, și nu un număr?”

Vezi preț pe CărtureștiVezi preț pe LibrisVezi preț pe eMAG


3. Un șir infinit de țestoase, John Green

carti young adults carti adolescenti Un sir infinit de testoaseDescriere: „Aza, o adolescentă de șaisprezece ani, n-a avut niciodată de gând să încerce să dezlege misterul miliardarului dispărut Russell Pickett, dar la mijloc e o recompensă de o sută de mii de dolari. Iar cea mai bună și mai neînfricată prietenă a ei, Daisy, abia așteaptă să investigheze acest caz. Așa că traversează împreună prăpastia socială care le separă de fiul lui Russell Pickett, Davis.”

Vezi preț pe CărtureștiVezi preț pe LibrisVezi preț pe ElefantVezi preț pe Cartepedia


4. Mara Dyer. Începutul, Michelle Hodkin

carti young adults carti adolescenti mara dyer inceputulDescriere: „Mara se trezește într-o bună zi la spital, fără să știe de ce se află acolo și ce anume i s-a întâmplat. Amintirile îi revin treptat și dureros, știe că a avut un accident îngrozitor, în care prietenii ei au murit, dar ea a scăpat aproape fără nicio zgârietură.

Deși familia ei hotărăște să înceapă o viață nouă în Florida, amintirile o asaltează pe Mara, provocându-i episoade psihotice. În acest amestec straniu de nebunie și realitate, Noah, cel mai frumos băiat pe care l-a văzut vreodată, pare să se fi îndrăgostit de ea.”

Vezi preț pe CărtureștiVezi preț pe LibrisVezi preț pe ElefantVezi preț pe Cartepedia


5. Miss Peregrine. Căminul copiilor deosebiți, Ransom Riggs

carti young adults carti adolescenti Miss Peregrine 1. Caminul copiilor deosebitiDescriere: „O tragedie îl aruncă pe tânărul Jacob, în vârstă de doar şaisprezece ani, pe o insulă izolată. Aici descoperă ruinele căminului pentru copii deosebiţi al domnişoarei Peregrine. Pe măsură ce Jacob înaintează pe holurile şi prin dormitoarele părăsite, îşi dă seama că cei care s-au adăpostit cândva acolo au fost mai mult decât deosebiţi. Poate că nu întâmplător au fost trimişi într-un loc uitat de lume. Şi, oricât de bizar ar suna, ar putea fi încă în viaţă.”

Vezi preț pe CărtureștiVezi preț pe LibrisVezi preț pe ElefantVezi preț pe Cartepedia


6. Dilema omnivorului pentru tinerii cititori, Michael Pollan

carti young adults carti adolescenti Dilema omnivorului pentru tinerii cititoriDescriere: „Cu ajutorul unui format inteligent și convingător, a informațiilor actualizate, a unui număr mare de fotografii, grafice și elemente vizuale, precum și postfeței și sfaturilor de la final, această carte servește drept mesaj îndrăzneț pentru generația care are cea mai mare nevoie de el: este timpul să preluăm controlul asupra obiceiurilor alimentare ale națiunii – și totul începe cu tine.

În această carte, vei merge sub acoperire într-un supermarket şi vei adresa întrebări precum «Ce înseamnă cu adevărat eticheta de pe o banană, pe care scrie organic?» și «Unde a fost crescut puiul din acest nugget?». Vei investiga ce se întâmplă dincolo de locul cinei și, până să digeri ultima pagină, vei fi pus cap la cap toate piesele fascinante (și uneori șocante) ale puzzle-ului din farfuria ta și ale modului în care a ajuns acolo.”

Vezi preț pe CărtureștiVezi preț pe LibrisVezi preț pe ElefantVezi preț pe Cartepedia


7. Tuturor băieților pe care i-am iubit, Jenny Han

carti young adults carti adolescenti Tuturor baietilor pe care i-am iubitDescriere: „Lara Jean păstrează cu sfinţenie nişte scrisori de dragoste într-o cutie de pălării. Scrisori pe care însă… nu le-a trimis, ci doar le-a scris. Câte una pentru fiecare băiat de care a fost îndrăgostită. Când scrie, Lara îşi deschide inima şi mărturiseşte tot ceea ce n-ar avea curajul să spună cu voce tare. Nimeni altcineva nu trebuie să le vadă. Numai că într-o bună zi cineva le expediază, iar lumea imaginară pe care Lara o ţinea ascunsă scapă dintr-odată de sub control.”

Vezi preț pe CărtureștiVezi preț pe LibrisVezi preț pe ElefantVezi preț pe Cartepedia


8. Nerve: adevăr sau provocare, Jeanne Ryan

carti young adults carti adolescenti nerve adevara sau provocareDescriere: „Când Vee este aleasă pentru a juca în NERVE, un joc anonim de provocări transmis live online, ea descoperă că jocul o cunoaşte. Este pusă să facă echipă cu băiatul perfect, Ian cel super-sexy. La început este palpitant dar jocul ia o întorsătură malefică atunci când sunt trimişi într-un loc secret împreună cu cinci alţi jucători pentru runda Marelui Premiu.

Dintr-odată, este un joc de totul sau nimic, cu însăşi viaţa lor pusă la bătaie. Oare cât de departe va merge Vee înainte să cedeze, înainte să piardă NERVE?”

Vezi preț pe CărtureștiVezi preț pe CartepediaVezi preț pe eMAG


9. Elias si spioana Cărturarilor, Sabaa Tahir

carti young adults carti adolescenti Elias si spioana CarturarilorDescriere: „Elias este cel mai bun soldat al Academiei militare a Imperiului – şi, în secret, cel care îşi doreşte cel mai puţin să se afle acolo. Laia face parte din clanul Cărturarilor, înrobit de mulţi ani de către Războinici. Când Elias şi Laia se întâlnesc, îşi vor da seama că legătura dintre ei este foarte puternică şi că soarta Imperiului se află în mâinile lor.

Destinele li se încrucişează într-o poveste care se citeşte cu sufletul la gură, despre curaj, iubire, loialitate şi libertate, într-o lume în care totul le este potrivnic.”

Vezi preț pe CărtureștiVezi preț pe LibrisVezi preț pe ElefantVezi preț pe Cartepedia


10. A doua mare carte a jocurilor minții, Ivan Moscovich

carti young adults carti adolescenti A doua mare carte a jocurilor mintiiDescriere: „Jocurile și problemele de logică și de perspicacitate pot schimba felul în care gândim și ne pot îmbunătăți calitatea vieții. Cartea combină activitatea distractivă cu provocările menite să ne pună mintea la treabă, dezvoltă ideea respectivă și o aplică unor concepte comune artei, științei și matematicii, într-un mod ce favorizează descoperirea creativă, rezolvarea de probleme, amuzamentul și plăcerea.”

Vezi preț pe CărtureștiVezi preț pe LibrisVezi preț pe ElefantVezi preț pe CartepediaDacă aceste cărți pentru adolescenți vor fi adăugate în biblioteca tinerilor, cu siguranță aceștia vor avea de câștigat. Fiecare oferă o poveste interesantă din care tinerii vor reuși să învețe ceva.

Pentru și mai multe cărți young adults frumoase, citește articolele:

Poftă bună la citit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here