Cărți young adults. Cărțile tinerilor

Carti young adults

Îmi face o deosebită plăcere să descopăr că marile librării online au selectat o categorie specială pentru tinerii cititori (aka young adults). Înseamnă că mulți dintre adulții în devenire sunt în căutare de cărți iar asta nu poate fi decât îmbucurător. Așadar, pentru a veni în ajutorul tinerilor pasionați de lectură, am pregătit un top cărți young adults care conține titluri dintre cele mai apreciate de cei tineri.


1. Vicious, L.J. Shen

Vicious carti young adultsDescriere: „EMILIA: Bărbatul pe care îl văd în visurile mele îmi bântuie și coșmarurile. E un avocat strălucit. Un criminal abil. Un mincinos chipeș. Amenințare și salvare. Monstru și amant. VICIOUS: Cu zece ani în urmă, a intrat nepoftită în viața mea și mi-a dat-o complet peste cap. Iar pentru asta a plătit scump. Pentru mine, Emilia LeBlanc ar trebui să fie tabu. A fost iubita unuia dintre cei mai buni prieteni ai mei.”
 
Ce părere au tinerii cititori? „Vicious” este considerată una dintre cele mai bune cărți ale autoarei până în prezent. S-a autodepășit cu această magnifică poveste despre ură, iubire și obsesie. A reușit să creeze o lectură atât de captivantă și fascinantă, îmbinând perfect sexualitatea și inocența. Face parte clar din categoria cărți de dragoste young adults și se numără printre cele mai bine vândute în majoritatea librăriilor online de renume.
 

2. Malakai, A. Stephanie

Malakai carti young adultsDescriere: „Te vei regăsi adesea în întâmplările din Malakai pentru că nu este vorba doar despre o poveste de dragoste. Este o poveste despre viață, în timp ce aștepți să-ți trăiești viața. O poveste despre coincidențe, despre responsabilități, despre prietenie, despre speranță, dar și despre sacrificii. Și, nu în ultimul rând, o poveste care te învață să accepți inevitabilul, să îți vindeci rănile, să ceri mai multe de la sine.”
 
Ce părere au tinerii cititori? Misterul și suspansul sunt caracteristice acestei cărți. Este genul acela care nu te lasă să pui cartea deoparte. Malakai nu este genul de personaj care să se facă plăcut de cititori cu una cu două. Este adeseori enervant cu schimbările lui de caracter. Și cu toate acestea, tocmai această particularitate a sa te face să vrei să-l descoperi și mai mult. Să speri că vei da de ceva care să te facă să-l înțelegi pe Malakai, să te facă să nu-l mai judeci și să-i dorești binele.
 

3. Ugly love. Despre fața urâtă a iubirii, Colleen Hoover

Ugly love despre fata urata a iubirii carti young adultsDescriere: „Atunci când Tate Collins îl întâlnește pe Miles Archer, un pilot de avioane tăcut, la locul lui, bântuit de un trecut întunecat, ea e conștientă că ceea ce simte nu e tocmai dragoste la prima vedere. După ce dorințele lor ies la iveală, cei doi își dau seama că tocmai au găsit soluția perfectă pentru o relație fără alte implicații.
 
El nu caută iubire, iar ea nu are timp pentru așa ceva. Aranjamentul lor ar fi extrem de satisfăcător, dacă Tate ar putea să respecte cele două reguli impuse de Miles: nu pune întrebări despre trecut, nu te aștepta la un viitor împreună.”
 
Vezi ce părere au cititorii în articolul Cărți de martie 2021.
 

4. George și cheia secretă a Universului, Lucy și Stephen Hawking

George si cheia secreta a universului carti young adultsDescriere: „Vă invităm să faceți o călătorie prin întinderile nemărginite ale spațiului extraterestru și, în toiul unei aventuri fantastice, să descoperiți misterele fizicii și universului împreună cu George, cu noii lui prieteni și cu superinteligentul calculator Cosmos, care îi poate transporta oriunde și îi poate aduce înapoi, scoțându-i chiar și dintr-o gaură neagră.”
 
Ce părere au tinerii cititori? Această carte este o introducere excelentă a unor științe de bază, despre modul în care se formează stelele și planetele, povestite întâmplător ca parte a unei aventuri. Intercalat cu fapte științifice și cu fotografii grozave ale planetelor, este un volum care oferă un surplus de învățăminte, pe lângă manualele de specialitate.
 

5. Prințesa de hârtie, Erin Watt

Printesa de hartie carti young adultsDescriere: „Ella Harper e o supraviețuitoare – o optimistă pragmatică. S-a tot mutat din oraș în oraș împreună cu mama sa, chinuindu-se să facă rost de bani și sperând ca într-o zi să scape de sărăcie. Dar mama ei a murit, iar Ella a rămas singură pe lume. Acum îl cunoaște pe Callum Royal, un om de afaceri multimilionar, și viața ei se schimbă. Are parte de lux și de bogăție. Totuși, ceva ciudat se întâmplă în casa familiei Royal.”
 
Ce părere au tinerii cititori? Este un roman excelent care se învârte în jurul unui personaj feminin puternic, care e de părere că nu are nevoie sau nu dorește salvarea dar care își dă seama că nu strică să accepți ajutorul celorlalți. Ella recunoaște valoarea muncii grele și nu-și cere scuze pentru cine este. Este un personaj admirabil de la care oricine are de învățat.
 
 

Aceasta este lista de cărți young adults cu recomandări pentru voi, tinerii noștri cititori. Și la final, vin cu un sfat dat din suflet: bucurați-vă, dragi tineri cititori, de timpul pe care îl aveți la dispoziție și citiți cât mai multe cărți. Acuma este momentul să asimilați cât mai multe informații ce vă vor fi de ajutor toată viața. Fiecare carte are un tâlc ascuns ce așteaptă să fie descoperit de către voi.

 
Pentru și mai multe recomandări, vezi și articolul Cărți pentru adolescente și adolescenți.
 
Poftă bună la citit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here