Cărți de Iunie. Recomandări cărți 2021

recomandari carti 2021

Există multe cărți care merită citite și tocmai din acest motiv m-am gândit să fac încă un top cărți de citit. Unele se află pe listele cu cele mai citite cărți, altele nu, însă oricare dintre ele reprezintă lecturi pe cinste.

Haide să vedem împreună despre ce recomandări este vorba!1. Apocalipsa, Stephen King

recomandari carti 2021 apocalipsaDescriere: „Un angajat evadează dintr-un laborator, neștiind că e purtătorul unei arme letale: o mutație de supergripă care va omorî 99% din toată populația lumii în doar câteva săptămâni. Cei care supraviețuiesc sunt terifiați, dezorientați și au nevoie disperată de un lider. Vor avea de ales între o bătrână de 108 ani, care pledează pentru o comunitate pașnică, și Randall Flagg, omul în negru, care încurajează haosul și violența. Alegerea unuia sau a altuia va decide soarta întregii umanități.”
 
Ce părere au cititorii? Acesta nu este un roman tipic King, deoarece nucleul principal al acestuia este o apocalipsă, iar elementul de groază supernatural este mai degrabă secundar pentru cea mai mare parte a poveștii. Apocalipsa este una credibilă, o pandemie de gripă cu o rată a mortalității atât de mare încât supraviețuiește doar o mică parte din populație. King distruge lumea într-un mod lent și terifiant, jucându-se parcă cu temerile noastre de pandemii.
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești 


2. Cafeneaua de la capătul lumii, John P. Strelecky

recomandari carti 2021 cafeneaua de la capatul lumiiDescriere: „Rătăcit în drumul său și grăbit, John ajunge la o cafenea micuță și atât de izolată încât pare să se afle la capătul lumii. Cu toate că inițial își propune doar să facă rost de benzină, să mănânce ceva și să ceară indicații, John găsește aici și un altfel de sprijin, mult mai semnificativ. Meniul localului cuprinde și trei întrebări la care toți clienții sunt încurajați să răspundă: De ce ești aici? Îți este teamă de moarte? Ești un om împlinit?”
 
Ce părere au cititorii? Este o lectură simplă, scurtă, care te va face să reflectezi (poate din nou) la întregul motiv al existenței. Majoritatea celor care au citit-o nu o consideră ca fiind una dintre cele mai elocvente cărți citite vreodată. Autorul nu încearcă să te facă să te îndrăgostești de personajele sale, dar chiar asta este frumusețea ei. În schimb, te vei regăsi reflectând tot mai mult la unele aspecte ale vieții pe măsură ce întorci paginile.
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești 


3. Negustorul de manuscrise, John Grisham

recomandari carti 2021 negustorul de manuscriseDescriere: „O bandă de hoți pune la cale un furt spectaculos dintr-o cameră de valori aflată la subsolul Bibliotecii Firestone de la Universitatea Princeton. Mercer Mann este o tânără romancieră care suferă din pricina lipsei de inspirație. Ea este abordată de o femeie elegantă și misterioasă care încearcă să o implice într-o poveste periculoasă, dar captivantă. O sumă considerabilă de bani o convinge pe Mercer să accepte o misiune sub acoperire.”
 
Ce părere au cititorii? Amănuntul principal și totodată atractiv al acestui roman este subiectul în jurul căruia se învârte toată acțiunea și anume: cărțile. Cititorii vor aprecia discuția despre afacerea/politica librăriilor, valorile cărților, colecționarea primelor ediții și, ei bine, jefuirea cărților.
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești 


4. Iubita comandantului, Pam Jenoff

recomandari carti 2021 iubita comandantuluiDescriere: „Emma Bau, o tânără în vârstă de 19 ani, e măritată de doar trei săptămâni atunci când tancurile naziste invadează Polonia. Câteva zile mai târziu, soțul Emmei e silit să plece ca să lupte în clandestinitate pentru rezistență, iar Emma rămâne prizonieră în ghetou. În puterea nopții, prietenii din rezistență o ajută să evadeze și o duc la Cracovia, unde i se fabrică o nouă identitate, aceea a tinerei ariene Anna Lipowski.”
 
Ce părere au cititorii? Este o poveste frumos creată care îmbină istoria și imaginația într-un mod emoționant. Surprinde atmosfera și confuzia acelor vremuri înfricoșătoare. Este de asemenea interesant și unghiul din care Jenoff alege să spună această poveste bazată pe fapte istorice: este o carte de dragoste care se întâmplă să aibă ca fundal un eveniment istoric major, plin de fapte marcante.
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești 


5. Zuleiha deschide ochii, Guzel Yakhina

recomandari carti 2021 zuleiha deschide ochiiDescriere: „Zuleiha, o tânără gravidă dintr-un sat de tătari, e deportată în Siberia după uciderea soțului ei de către un ofițer din Armata Roșie. Comandantul coloniei de muncă înființate aici este chiar ucigașul soțului ei. Cu o tensiune crescândă, între Zuleiha și comandant se înfiripă o iubire stranie, reținută, dar de o intensitate covârșitoare. Personajele se transformă, rolurile se inversează, adevărurile devin incerte. Un roman impresionant prin amploare, suflu epic, forță de evocare și umanism.”
 
Ce părere au cititorii? Este o carte dificilă, dură, despre o perioadă la fel de dificilă și dură cu oamenii care au fost obligați să trăiască în astfel de vremuri. Este vorba despre ceea ce înseamnă să fii femeie, mamă, bărbat, slujitor al statului, individ în fața cruzimii de nedescris și cum să nu uiți, în cele din urmă, să fii o ființă umană.
 


 
Așadar, ce părere ai? Sper ca măcar în drepul uneia să bifezi și să o adaugi pe lista cu cărți pe care trebuie să le citești.
 
Pentru alte recomandări, vezi și articolul Cărți de Mai 2021. Top cărți de citit.
 

Poftă bună la citit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here