Cărți de Iulie. Recomandări cărți 2021

recomandari carti 2021

Vara a sosit cu adevărat în viețile noastre. Majoritatea zilelor fiind senine și călduroase, mulți preferăm să citim, dacă avem ocazia, în aer liber, la umbra unui copac, în parc și lista poate continua. Dacă te întrebi ce cărți care merită citite mai trebuie să adaugi listei tale, am pregătit mai jos câteva recomandări pentru luna iulie.

Iată care sunt titlurile acestui top cărți de citit.


1. Maestrul și Margareta, Mikhail Bulgakov

recomandari carti 2021 Maestrul si MargaretaDescriere: „Retras fără speranță într-un sanatoriu, autorul unui roman monumental, acum ars, despre viață în vremea lui Pilat din Pont, își trăiește deznădejdea amoroasă, căci nu-și vede viitorul alături de frumoasa lui iubită, Margareta. Într-o altă vreme, Pilat din Pont îngăduie scârbit execuția lui Yeshua Ha-Nozri, cunoscut mai apoi ca Iisus. Totul își găsește însă reparație în lumea drăcească, cu cinci dimensiuni, a lui Bulgakov: maestrul își revede iubirea pierdută, pe Margareta, dar și romanul, căci manuscrisele nu ard
 
Ce părere au cititorii? De la intrigi politice și satire sociale până la comentarii religioase, aceasta este una dintre acele cărți rare care se pot cuibări în locurile adânci ale inimii oricărui cititor. Bulgakov încarcă fiecare pagină cu frustrări și ironii ascuțite în timp ce eliberează puterile iadului asupra Moscovei sovietice.
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești 


2. Proiectul Rosie, Graeme Simsion

recomandari carti 2021 Proiectul RosieDescriere: „Proiectul Rosie este o sublimă şi, la primă vedere, imposibilă poveste de dragoste. La 39 de ani, Don Tillman, un profesor de genetică suferind de sindromul Asperger, e încă burlac. Deşi e deştept şi arătos, nu prea are noroc în dragoste. De aceea a iniţiat Proiectul Soţia, care îl va ajuta să-şi afle partenera perfectă prin eliminarea pas cu pas a tipurilor feminine nepotrivite. Numai că frumoasa Rosie, care dă buzna în viaţa lui, e exact pe dos.”
 
Ce părere au cititorii? Această carte este una dintre acele pietre rare la care majoritatea oamenilor ar putea face referire măcar o dată în viață. Mă iubește? Nu mă iubește? Pot fi cu adevărat doi oameni făcuți unul pentru celălalt? Este omenirea menită pentru monogamie? Poate cineva să iubească cu adevărat? Cititorul va experimenta toate urcușurile și coborâșurile lui Don în timp ce el supraanalizează, se teme, apoi acceptă schimbarea și, în cele din urmă, învață cum să iubească.
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești 


3. Metamorfoza și alte povestiri, Franz Kafka

recomandari carti 2021 Metamorfoza si alte povestiriDescriere: „Metamorfoza… reuneşte cele mai cunoscute povestiri ale lui Franz Kafka. Personajele sale, victime ale unui univers ostil, absurd, trăiesc drama imposibilităţii unei evadări – din limitele propriei condiţii, dar şi dintr-un spaţiu concentraţionar exterior. Fie că sunt încătuşate în corpul unei gângănii înspăimântătoare, fie că sunt victime ale unui sistem opresiv, aceste personaje au în comun o vină tragică, la rădăcinile căreia nu pot ajunge.”
 
Ce părere au cititorii? Autenticitatea fiecărei relații, deșertăciunea naturii umane, intensitatea și slăbiciunea emoțiilor, acțiunile pe care le întreprinzi în anumite circumstanțe și reacțiile pe care le ai, intenționat sau neintenționat au fost foarte frumos descrise în această carte. Dacă te fascinează psihologia umană, se recomandă cu atât mai mult lecturarea acestei opere valoroase.
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești 


4. Toate viețile pe care nu le-am trăit, Anuradha Roy

recomandari carti 2021 Toate vietile pe care nu le-am traitDescriere: „Romanul urmărește atât drama unui copil crescut în absența mamei și în prezența palidă a unui tată refugiat în studiu, cât și felul în care, adult fiind, Chand își regândește anii marcați de imensul gol afectiv. Trecutul și prezentul se întrepătrund în structura romanului. Pe de o parte, un trecut zbuciumat, trăit fără căldură maternă, în India sfâșiată de lupte, iar pe de altă parte, un prezent în care Chand descoperă adevărul despre fuga mamei sale, așa cum i-l revelează, decenii mai târziu, un teanc de scrisori sosite dintr-un loc neașteptat.”
 
Ce părere au cititorii? Cea mai bună parte a acestei cărți este suprapunerea istoriei și a ficțiunii. Conținutul unei națiuni torturate, război mondial, poveste de dragoste, ruine și rămășițe de război, personalități celebre, toate acestea explorează dragostea, secretul și definiția familiei într-o poveste captivantă.
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești 


5. Enigma camerei 622, Joël Dicker

recomandari carti 2021 Enigma camerei 622Descriere: „Într-o noapte de decembrie, la Palace de Verbier, are loc o crimă, iar anchetatorii nu reușesc să ajungă la nicio concluzie. După mulți ani, în vara lui 2018, un scriitor venit în vacanță se cazează la același hotel, fără să-și imagineze că va ajunge să se lase absorbit de acest caz. Joël Dicker își duce cititorii în inima orașului său natal, de-a lungul unui roman diabolic și imprevizibil, cu un triunghi amoros, jocuri de putere, lovituri sub centură, trădări și gelozii.”
 
Ce părere au cititorii? Fără îndoială, una dintre cele mai bune cărți scrise de Joël. Din nou, povestea este împărțită în două momente diferite în timp, și atât misterul, cât și thrillerul a ceea ce urmează te face să întorci pagină după pagină. Suspansul, romantismul, multele surprize neașteptate fac ca această lectură să se poziționeze cu mândrie în topul cu cele mai citite cărți.
 

 
Fie că e vorba de cărți sf, cărți de dragoste sau cărți thriller, aceste recomandări se numără printre preferatele multora dintre cititori. Te invit să le acorzi o șansă.
 
Pentru alte recomandări, vezi și articolul Cărți de Iunie. Recomandări cărți 2021.
 

Poftă bună la citit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here