Cărți de Octombrie. Recomandări cărți 2020

Deși poate că pare greu de crezut, ne apropiem cu pași repezi de mijlocul toamnei. Parcă mai ieri ziceam că vara e pe gătate și toamna bate la ușă. Ei bine, acum se află de-a dreptul în casele noastre. Mulți iubitori de cărți sunt de acord că pe timp de ploaie lectura curge ca un râu ce o ia repede la vale. Ce pot spune? E ambientul perfect: cartea, ploaia ce se aude în surdină, cana cu ceai. Acesta e unul dintre clișeele de care nu te poți sătura. Așa că, haide să vedem împreună câteva dintre cele mai recomandate cărți de citit ce merg mână-n mână cu un cadru tomnatic.


1. La răscruce de vânturi, Emily Brontë

La răscruce de vânturi, Emily Brontë

Această poveste de dragoste este cu siguranță una dintre operele desăvârșite, nu doar a literaturii engleze. De la critici, la prozatori și oameni de rând, romanul e considerat printre cele mai valoroase capodopere existente. Melanjul de sentimente dintre personaje se schimbă după cum bate vântul așa că n-ar fi de mirare ca cititorul să resimtă și mai bine angoasele protagoniștilor parcurgând lectura pe vremuri friguroase.  

Vezi preț pe Elefant  Vezi preț pe Cărturești

Vezi preț pe Bookzone  Vezi preț pe Litera.ro 


2. Departe de lumea dezlănțuită, Thomas Hardy

Departe de lumea dezlănțuită, Thomas Hardy

Din nou, o operă ce va rămâne de referință pentru multe generații ce vor urma, romanul prezintă povestea de dragoste dintre tânăra Batsheba Everdene și fermierul Gabriel Oak. Deși titlul ar contrazice-o, se dezlănțuie o serie de întâmplări palpitante și în lumea aceea mică din Norcombe.        

Vezi preț pe eMAG Vezi preț pe Elefant

Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Libris 

 


3. Rămășițele zilei, Kazuo Ishiguro 

Ramasitele zileiAutorul relatează povestea banală a unui majordom englez. La început poate părea un roman modest, dar această senzație se va risipi cu cât avansezi mai mult în lectură. Vei descoperi o poveste fascinantă în care cuvântul demnitate va căpăta o cu totul altă valoare.       

 

Vezi preț pe Elefant  Vezi preț pe Bookzone

Vezi preț pe eMAG  Vezi preț pe Cărturești  


4. Pădurea norvegianăHaruki Murakami

Padurea norvegiana

Deși autorul japonez Haruki Murakami are multe romane la activ, cea care merge cel mai bine cu atmosfera tomnatică de octombrie e Pădurea norvegiană. Povestea se învârte în jurul tinereții lui Toru Watanabe care experimentează întâmplări ce sublinează destinul și cum e el influențat de alegerile făcute, mai degrabă decât o poveste de iubire.

Vezi preț pe Elefant  Vezi preț pe Libris

Vezi preț pe eMAG  Vezi preț pe Cărturești


5. Tatăl celuilalt copilParinoush Saniee

Tatal celuilalt copil

O carte pe cât de scurtă, pe atât de cuprinzătoare. În doar 246 de pagini, autoarea a cuprins momente existente în familiile din toate timpurile. De asemenea, faptul că vedem toate aceste întâmplări atât prin ochii unui copilaș, cât și prin ochii unui adult (mama), face ca această lectură să fie cu atât mai interesantă.

Vezi preț pe Elefant  Vezi preț pe Bookzone

Vezi rifică preț pe eMAG  Vezi preț pe Cărturești

  

Acestea sunt doar câteva propuneri de cărți de citit recomandate în acest anotimp frumos colorat, ploios și numai bun de stat în casă. Orice alte propuneri sunt binevenite!

Poftă bună la citit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here