Ce cărți recomandă Bill Gates

Bill Gates, co-fondatorul gigantului Microsoft Corporation, a postat pe blogul său o listă de lecturi amestecate ce le recomandă cu încredere. A adunat o paletă ofertantă de cărți ce întrunesc mai multe genuri, acesta fiind deja un obicei cunoscut de-al lui. Haide să vedem împreună ce titluri a ales unul dintre cei mai bogați oameni din lume.


1. Cloud Atlas, David Mitchell

Clout AtlasCe spune Bill Gates? „Acesta este genul de roman la care te vei gândi și vei vorbi multă vreme după ce-l vei fi terminat. Intriga este puțin cam greu de explicat întrucât implică șase povești interconectate ce au loc la secole distanță (inclusiv una ce mi-a plăcut în mod special despre un tânăr doctor american pe un vas, în Pacificul de Sud, la mijlocul anilor 1800). Dar dacă ești în căutarea unei povești cu adevărat convingătoare despre omenire în starea ei cea mai bună dar și cea mai proastă, cred că te va absorbi și pe tine la fel de mult ca pe mine”. Atlasul norilor este un roman stratificat, complex, unic structurat, pe alocuri încurcat și cu siguranță merită să-i acorzi o șansă.

Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești 


2. The Ride of a Lifetime, Bob Iger

The Ride of a LifetimeCe spune Bill Gates? „Aceasta este una dintre cele mai bune cărți de afaceri pe care am citit-o în ultimii ani. Iger face o treabă excelentă explicând cum este cu adevărat să fii CEO la o companie foarte mare. Fie că ești în căutarea unor informații despre afaceri sau vrei doar să te bucuri de o lectură încântătoare, cred că te vor bucura poveștile sale despre cum e să te afli la conducerea Disney în timpul uneia dintre perioadele cele mai schimbătoare din istoria sa.” Această carte oferă pe de-o parte lecții de viață, pe de altă parte descrie călătoria personală a lui Iger în domeniul ascensiunii imperiului de divertisment. Este fascinantă și captivantă.

Vezi preț pe Libris 


3. Good Economics for Hard Times, Abhijit V. Banerjee, Esther Duflo

Good Economics for Hard TimesCe spune Bill Gates? „Banerjee și Duflo au câștigat anul trecut Premiul Nobel pentru Științe Economice și sunt doi dintre cei mai inteligenți economiști. Din fericire pentru noi, sunt de asemenea foarte buni în a face economia accesibilă și omului obișnuit, de rând. Aceștia se concentrează pe dezbaterile politice din țările bogate cum e US, astfel că cea mai nouă carte a lor se axează pe inegalități și diviziuni politice.” Având în vedere că una dintre cele mai mari provocări ale timpurilor în care trăim este cum să facem față problemelor economice, cartea de față tratează un subiect cât se poate de actual.

Vezi preț pe Libris 


4. The Choice, Edith Eva Eger

The ChoiceCe spune Bill Gates? „În parte o carte de memorii, în parte un ghid despre cum să faci față traumelor. Eger avea doar 16 ani când a fost trimisă, împreună cu familia sa la Auschwitz. După ce a reușit să supraviețuiască unor evenimente marcante, s-a mutat în US și s-a făcut terapeut. Trecutul ei unic oferă perspective uimitoare și mulți oameni vor găsi confort și liniște în sugestiile sale despre cum să te descurci în situații dificile.” Dr. Edith Eva Eger este o psiholoagă remarcabilă ale cărei experiențe în urma supraviețuirii Holocaustului ajută la tratarea pacienților, ajutându-i pe aceștia să scape din lanțurile propriilor minți.

Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești 


5. The Great Influenza, John M. Barry

The Great InfluenzaCe spune Bill Gates? „Trecem printr-o perioadă fără precedent. Dar dacă te uiți dintr-un punct de vedere istoric, pandemia din 1918 este cea mai asemănătoare cu ceea ce trăim acum. Barry te va învăța aproape tot ceea ce trebuie să știi despre unul dintre cele mai letale focare pe care l-a cunoscut omenirea de-a lungul istoriei. Deși 1918 a fost foarte diferit față de prezent, Marea gripă este un memento foarte bun a faptului că încă ne confruntăm cu provocări asemănătoare.” Pandemiile se repetă, la fel cum istoria se repetă. Din evenimentele din trecut vom avea mereu de învățat câte ceva, la fel cum din fiecare pandemie putem trage alte și alte lecții de viață.

Vezi preț pe Libris


Acestea sunt principalele cărți recomandate de Bill Gates. Care dintre ele ți-a trezit cel mai mult interesul?

Pentru a vedea ce alte cărți recomandă Bill Gates, citește articolele Ultimele 4 cărți recomandate de Bill Gates și Cărți recomandate de Bill Gates.

Poftă bună la citit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here