Ultimele 4 cărți recomandate de Bill Gates

Ultimele 4 cărți recomandate de Bill Gates

S-a dovedit, de-a lungul timpului, că atunci când Bill Gates recomandă cărți, acestea vor fi cu siguranță de luat în seamă. Și nu doar pentru că este cunoscut ca fiind co-fondatorul Microsoft, ci mai degrabă pentru că este un cititor avid și dorește să împartă cu lumea întreagă cunoștințele dobândite în urma lecturării unor cărți ce merită împărtășite.

Într-un interviu acordat lui Lloyd Minor, Gates a recomandat 4 cărți folositoare de citit în aceste vremuri agitate (*cărțile sunt disponibile în engleză).

Haide să vedem împreună care sunt acestea și ce are de spus Bill Gates. 1. The New Jim Crow: Mass Incarceration in the Age of Colorblindness, Michelle Alexander 

The New Jim CrowDescriere: „Cartea a dat naștere la o generație de activiști și organizații de reformă a justiției penale, cu toții motivați de argumentul de neuitat al autoarei care spune că nu am pus capăt discriminării rasiale în America, ci doar am reproiectat-o. După spusele Birmingham News, este fără doar și poate, cea mai importantă carte a acestui secol despre US.” 
 
Ce spune Bill Gates? „Sunt o mulțime de cărți despre nedreptatea rasială pe care ar fi trebuit să le citesc cu mult timp în urmă.” În urma incidentului cu George Floyd, Gates sugerează această carte contemplând la „modul cum este perceput sistemul de justiție de către alți oameni.”
 

2. Breath from Salt, Bijal P. Trivedi

Breath from SaltDescriere: „Fibroza chistică a fost cândva o boală misterioasă care a ucis sugari și copii. Doar după ce Fundația pentru Fibroză Chistică, înființată de părinți, a reușit să formeze un parteneriat fără precedent cu o companie de biotehnologie aflată în curs de dezvoltare, au început să apară rezultatele. Dezvoltarea medicamentelor a fost valorificată pentru a produce noi tratamente inovatoare.” 
 
Ce spune Bill Gates? „Un exemplu foarte bun în care cercetători extraordinari, o companie și donatori s-au reunit pentru a realiza ceva ce nici măcar nu era sigur că se poate face. Să acționezi asupra unei astfel de boli, este inspirator. Sunt o mulțime de povești grozave în această carte.”
 

3. The Splendid and the Vile, Erik Larson

The Splendid and the VileDescriere: „În această carte, Erik Larson arată, în detalii cinematografice, cum Churchill i-a învățat pe britanici arta de a fi neînfricați. Este o poveste politică și, totodată o dramă intimă, setată pe fundalul casei de țară a prim-ministrului. Bazându-se pe jurnale, documente de arhivă originale și rapoarte cu informații secrete – unele recent lansate – Larson oferă o nouă perspectivă asupra celui mai întunecat an al Londrei prin experiența de zi cu zi a lui Churchill și a familiei sale.” 
 
Ce spune Bill Gates? „Este o carte ce arată un lider aflat sub o mare presiune înconjurat de lucruri puse sub o veșnică îndoială. Pentru cei obsedați de politică, să facă un pas înapoi și să citească această carte cu mare atenție, poate fi de un real ajutor.” 
 

4. The Lessons for a Post-Pandemic World, Fareed Zakaria

Ten Lessons for a Post-Pandemic WorldDescriere: „În cartea de față, Fareed Zakaria, unul dintre gânditorii mondiali de top din ultimul deceniu (Foreign Policy) prevede cum va arăta lumea post-pandemică: consecințe politice, sociale, tehnologice și economice ce ar putea dura ani. În zece lecții surprinzătoare și pline de speranță, Zakaria scrie despre accelerarea riscurilor atât naturale cât și biologice, uzura categoriilor politice de dreapta și de stânga, ascensiunea vieții digitale, viitorul globalizării și o divizare a ordinii mondiale între Statele Unite și China.” 
 
Despre această carte, Bill Gates spune, scurt și la obiect, că este „un titlu foarte promițător.”
 
 
 
După cum bine se poate observa, toate aceste recomandări ce vin din partea lui Gates, sunt în ton cu timpurile agitate în care trăim. Fie că e vorba despre politică, pandemie sau discriminări, fiecare dintre aceste cărți au un cuvânt categoric de spus și lecții de viață importante. Te invit și pe tine să le descoperi și să tragi foloasele din ele. 
 
Poți vedea ce alte cărți recomandă Bill Gates în articolele Ce cărți recomandă Bill Gates și Cărți recomandate de Bill Gates.
 
Pentru cei interesați, puteți urmări aici interviul cu Bill Gates din 21 octombrie 2020.
 

Poftă bună la citit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here