Am revenit cu un clasic: cărți de dezvoltare personală. Și nu doar pentru că acestea continuă să fie la mare căutare în rândul cititorilor. Ci pentru că se aprope începutul unui nou an. Și ce moment mai bun de a începe anul 2021 cu dreptul decât acela de a te motiva cu ajutorul cărților motivaționale?! Sunt sfaturi ce, dacă alegi să ții cu adevărat cont de ele și să nu renunți cu una cu două, vor da rezultate pe perioadă îndelungată.
Este un capitol la care cu toții avem de lucrat, într-adevăr, dar și când ajungi unde ți-ai propus și ai reușit să-ți atingi așteptările și chiar să le depășești, mulțumirea de sine va fi una mai mult decât satisfăcătoare. Haide să vedem împreună ce cărți ar fi bine să citim pentru binele nostru interior.
1. Arta subtilă a nepăsării, Mark Manson
Descriere: „În acest ghid revoluționar, definitoriu pentru o întreagă generație, autorul ne învață că, pentru a fi fericiți, trebuie să renunțăm la a fi
pozitivi mereu și trebuie, în schimb, să ne perfecționăm în învingerea obstacolelor. Adoptând pentru acest manifest un ton sincer și un limbaj direct, fără compromisuri, Manson încearcă să ne trezească la realitate pentru a putea duce o viață mai plină de satisfacții și mai ancorată în concret.”
Ce părere au cititorii? O carte cu o abordare puțin mai diferită față de alte cărți ce fac parte din acest domeniu. Conține limbaj puternic, înjurături, povești de viață reale de la oameni din întreaga lume și oferă o perspectivă diferită de a privi lucrurile astfel încât să atingi performanța de a fi fericit și mulțumit de viața pe care o duci. Autorul nu va menaja deloc cititorul îndulcind realități dure. Va prezenta cu sinceritate așa cum sunt faptele. Te va învăța să lași la o parte ceea ce nu contează în viața ta și să te axezi mai mult pe lucrurile cu adevărat importante.
2. Supranatural: Cum pot oamenii obișnuiți să facă lucruri neobișnuite, Joe Dispenza
Decriere: „Legendarul yoghin Milarepa a sfidat în urmă cu 800 de ani legile fizicii doar pentru a-și demonstra lui însuși și discipolilor săi că suntem captivi ai propriei noastre vieți numai din cauza convingerilor noastre limitative. El a demonstrat atunci că putem face ceea ce credințele tradiționale spuneau că era imposibil. În aceste condiții, nu ar fi normal și firesc să reconsiderăm tot ceea ce am crezut până acum despre imposibil?”
Ce părere au cititorii? Acesta e genul de carte ce fie o vei iubi, fie o vei urî. De ce? Pentru că ține foarte mult de ce principii are o persoană. Se apelează la neuroștiință, budism și psihologie. Autorul va duce cititorul într-o excursie foarte lungă și presărată cu subiecte profunde. La începutul călătoriei, vei învăța câteva elemente de bază ce-ți vor răspunde la întrebarea „de ce e bine să gândești out of the box?”. În urma unui amestec între teorie și practică, vei obține un rezultat atât productiv cât și evolutiv.
Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Bookzone Vezi preț pe Cartepedia Vezi preț pe Cărturești
3. Creierul fericit, Dean Burnett
Descriere: „Așadar, aceasta este o carte despre fericire și despre felul cum ne apare ea în creier. Ce o induce și de ce? De ce creierului nostru îi plac foarte mult unele lucruri și altele, categoric, nu? Ar putea exista realmente fericirea eternă – și… ar fi ea oare de dorit? Oare nu cumva faptul că am simțit același lucru zi de zi, an după an, toată viața, este mai probabil să ne ducă în pragul nebuniei în loc să ne dăruiască satisfacția eternă? Și multe altele… Fii fericit, toată lumea te iubește până începe competiția.”
Ce părere au cititorii? Este o lectură excelentă pentru cei care sunt interesați de modul în care funcționează creierul și cum e el în stare să creeze sentimente raportate la ceea ce ne înconjoară. Dacă ești deschis explicațiilor științifice, ți se va dovedi, parcurgând pagină după pagină, cum starea noastră mentală este atât de importantă în toate aspectele vieții și cum o atitudine sănătoasă se va reflecta asupra tot ceea ce faci, zi de zi. Dean Burnett merge până în cele mai adânci și complexe colțuri ale creierului uman pentru a căuta răspunsuri la multitudinea de întrebări legate de fericire.
4. Atomic Habits, James Clear
Descriere: „O cale ușoară și eficientă de a-ți forma obiceiuri bune și a scăpa de cele proaste. Indiferent dacă e vorba de o echipă care încearcă să câștige un campionat, o organizație care speră să redefinească o industrie sau pur și simplu un om care vrea să se lase de fumat, să slăbească, să reducă stresul ori să realizeze orice alt obiectiv, Atomic Habits este soluția.”
Ce părere au cititorii? Cu toții avem anumite obiceiuri de care vrem să ne dezvățăm dar, de prea multe ori, începem în forță și, undeva pe drum pierdem din motivația ce ne-a împins la început. Această carte îți ajută mintea să realizeze de ce este nevoie pentru ca schimbările în bine să devină în cele din urmă obiceiuri. Este un ghid practic pentru identificarea și schimbarea acestora, cu îndrumări ce le poți pune foarte ușor în practică.
5. Arta rafinamentului, Dominique Loreau
Descriere: „Luxul. Cum poate fi definit? Bani, avere, abundenţă, belşug, bogăţie, bunăstare, confort, somptuozitate, extravaganţă, fast, grandoare, huzur, risipă, îndestulare, prisosinţă, opulenţă? Sau mai degrabă… Timp, răgaz, libertate, nonşalanţă, simplitate, gingăşie? Luxul este câte puţin din fiecare și, asemenea simplității, ţine doar de simţul valorilor, de bun-gust, de atitudine, de o stare de spirit modelabilă, de o anumită manieră de a consuma şi de a concepe viaţa.”
Ce părere au cititorii? O lectură ce învață cititorul cum să perceapă frumosul prin simplitate, calitate și micile plăceri ale vieții. Îi încurajează pe oameni să investească mai degrabă în calitate decât în cantitate, pentru că asta e „cheltuiala” ce va aduce mulțumire și împlinire pe termen lung. Cele mai mari bucurii vin din realizarea celor mai simple dorințe.
Cu ajutorul acestor recomandări, sper că vei reuși să te pregătești așa cum se cuvine pentru întâmpinarea unui nou început. Și nu uita: pune accentul pe tine pentru a ajunge acolo unde îți propui.
Un nou an cu realizări îți doresc! Și cu poftă bună la citit!
Vezi aici și alte recomandări asupra acestui subiect atât de iubit de cititori: cărți de dezvoltare personală.