Cărți despre investiții la bursă

carti despre investitii la bursa

Educația financiară este foarte importantă în viața de zi cu zi. Așa cum și tehnologia evoluează văzând cu ochii, la fel o fac și instrumentele financiare cu care experții în domeniu au de-a face zi de zi. Nimeni nu o să te ia deoparte să îți explice ce se întâmplă pe piața economică, ce s-a schimbat, cum să investești, cât să investești și așa mai departe.

Asta ține de tine și de cât de mult îți dorești să îți fie bine, din punct de vedere economic, pe viitor. Din fericire pentru noi, există pe piață cărți despre investiții la bursă câte vrei. Am pregătit mai jos un top cărți despre bursă din care poți alege și care sunt menite să te ajute în educația financiară, un domeniu despre care avem multe de învățat.

Așadar, iată mai jos ce cărți de investiții la bursă recomand!


1. Investitorul inteligent, Benjamin Graham

carti despre investitii la bursa Investitorul inteligentDescriere: „Cel mai mare consultant de investiții al secolului al XX-lea, Benjamin Graham a îndrumat și a inspirat oameni de pretutindeni. Concepția lui Graham cu privire la investițiile bazate pe valoare – care-i apără pe investitori de erorile grave și îi obișnuiește să elaboreze strategii pe termen lung – a făcut din Investitorul inteligent biblia pieței bursiere încă de la prima ei apariție, în 1949.
 
De-a lungul anilor, evoluția pieței a dovedit temeinicia strategiilor recomandate de Graham. Păstrând textul originar al lui Graham, ediția de față include un comentariu actualizat aparținând lui Jason Zweig, cunoscut jurnalist specializat în piețe de capital, a cărui perspectivă ține seama de realitățile pieței actuale, trasează o paralelă între exemplele date de Graham și știrile senzaționale referitoare la piața financiară actuală și îi ajută pe cititori să înțeleagă mai bine modul în care trebuie aplicate principiile lui Graham.”
 

Vezi preț pe Libris Vezi preț pe eMAG 


2. Primii pași ca investitor la bursă, Ileana Vrejba

carti despre investitii la bursa primii pasi ca investitor la bursaDescriere: „Doriți să vă investiți profitabil economiile? Ați vrea să obțineți un profit de peste 20-25 %, mai mult decât dobânda de la orice bancă din lume? Dacă răspunsul la aceste întrebări este da, această carte vă poate arăta cum. Și pentru aceasta nu trebuie să fiți un mare magnat, sau doctor în finanțe, sau un Einstein în devenire. Puteți fi anonimul din mulțimea străzii, care s-a hotărât să cumpere o carte.
 
După ce veți fi citit și ultima frază scrisă aici, veți constata că bursa nu numai că nu mai reprezintă o încâlceală de noțiuni și semne cabalistice, ci că este interesantă, chiar fascinantă. Veți afla cum se poate tranzacționa profitabil (sau neprofitabil) din intimitatea căminului dumneavoastră în direct pe orice bursă din lume. Pentru aceasta nu vă trebuie prea multe, ci doar un capital acceptabil de pornire, un calculator, o conexiune internet și cunoștințe de limba engleză.”
 

Vezi preț pe eMAG


3. Analiza financiară pe înțelesul tuturor, Cosmin Baiu

carti despre investitii la bursa analiza financiara pe intelesul tuturorDescriere: „Această carte se adresează nu numai specialiștilor în economie, ci tuturor celor interesați să înțeleagă filosofia din spatele analizei financiare. Scrisă într-un limbaj accesibil publicului larg, cartea oferă peste 50 de exemple și studii de caz practice, inspirate din experiența personală a autorului.
 
Autorul se folosește de premisa dată pentru a face o descriere practică nonconformistă a activității bancare, dar și a anumitor comportamente antreprenoriale, în scopul educării și dezvoltării personale a cititorului. Pentru tinerii absolvenți de studii universitare, dar și pentru managerii și antreprenorii cu experiență, cartea reprezintă un îndrumar unic, într-o piață dominată de scrieri pur teoretice.”
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești 


4. Warren Buffett despre aproape orice. Biografia de afaceri a celui mai de succes investitor al lumii, Carol J. Loomis

carti despre investitii la bursa Warren Buffett despre aproape oriceDescriere: „Volumul include cele mai bune articole publicate în revista Fortune de și despre Warren Buffett, oracolul din Omaha, ca și unele dintre scrisorile lui anuale către acționarii Berkshire, de fiecare dată examinate atent de cititori în căutarea revelațiilor sale despre ce a mai făcut pe piețele de valori mobiliare.
 
Veți afla, citindu-l, care este principala strategie de afaceri a lui Buffett – căutarea de societăți subevaluate, în care să investească masiv; ce părere are despre instrumentele financiare derivate – arme financiare de distrugere în masă; detalii despre strânsa prietenie cu Bill Gates, și despre activitatea lor filantropică; amănunte din culisele vieții sale; cât din averea sa le va lăsa copiilor – suficienți bani astfel încât să simtă că pot face orice, dar nu atât de mult încât să poată să nu facă nimic
 

Vezi preț pe Litera


5. Burse și piețe internaționale, Oana Mionel

carti despre investitii la bursa burse si piete internationaleDescriere: „Cursul de Burse internaționale își propune să introducă studenții în lumea fascinantă a mediului bursier, în care se câștigă bani adevărați, mulți, însă cu o singură excepție, să nu pierzi totul în câteva secunde. Paleta largă a informațiilor privind piețele bursiere internaționale va fi susținută și de teoriile și evidențele empirice prezentate de laureații Premiului Nobel în lucrări de referință.
 
De asemenea cursul își propune să îi familiarizeze pe studenți cu principalele noțiuni și termeni specifici utilizați pe piețele bursiere internaționale, cu participanții la piețele bursiere, cu principalele tranzacții bursiere realizate de participanții la piață și cu principalele instrumente tranzacționate pe piețele bursiere internaționale.”
 

Vezi preț pe eMAG


6. Băieții isteți: Asalt pe Wall Street, Michael Lewis

carti despre investitii la bursa Baietii isteti Asalt pe Wall StreetDescriere: „În prezent, banii lumii sunt tranzacţionaţi de către codurile de computer din interiorul unor cutii negre aflate în clădiri extrem de bine păzite. Nici măcar experţii care gestionează banii dumneavoastră nu ştiu ce se întâmplă cu ei. Iar cei puţini care cunosc ce se întâmplă nu vor spune nimic, deoarece câştigă o avere.
 
Michael Lewis ne relatează o poveste controversată despre un grup de inadaptabili care a hotărât să dezvăluie lumii ce se întâmplă pe pieţele bursiere. Este o poveste din care aflăm cum este să declari război celor mai bogaţi şi mai influenţi oameni din lume, despre lupta împotriva sistemului, cât şi despre nebunia care a cuprins întreaga piaţă financiară de azi.”
 

 
Ei bine, există destule cărți despre investiții la bursă. Acum de tine depinde dacă și când alegi să investești în tine pentru o situație financiară prosperă pe termen lung. Însă nu uita că timpul nu stă în loc și banii sunt în continuă mișcare 💰🚀
 
Te-ar putea interesa, de asemenea, și articolul Cărți de educație financiară.
 

Poftă bună la citit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here