Educația financiară este una dintre materiile la care ar trebui să începem studiul cât mai din timp. Din fericire, s-a observat că în ultima vreme tot mai mulți români și-au arătat interesul în acest domeniu iar acest lucru este cu adevărat îmbucurător. Arată că suntem un popor ce dorește să învețe despre un capitol care, din păcate, nu a fost predat în școli.
Faptul că există cereri din ce în ce mai mari înregistrate în ultimii ani arată o națiune însetată de cunoaștere financiară. Dacă ai lecțiile bine învățate și uneltele necesare, cu răbdare și perseverență, poți să duci traiul pe care ți-l dorești.
Ți-am pregătit mai jos o listă cu 5 dintre cele mai bune cărți de educație financiară. Haide să le descoperim împreună.
1. Tată bogat, tată sărac. Educația financiară în familie, Robert T. Kiyosaki

Ce părere au cititorii? Fără îndoială, una dintre cele mai bune cărți pentru îndrumarea noastră inițială către educația financiară. Cel mai important lucru pe care îl învață este că a fi educat este cheia. Educat în motivațiile noastre, în felul de a gândi lucrurile, în modul în care percepi lumea și cum toate acestea, și multe altele, se raportează la viața noastră financiară. Un lucru foarte important de reținut din această carte este că nu te vei îmbogăți lucrând pentru bani.
Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Bookzone Vezi preț pe Cărturești
2. Banii. Stăpânește jocul, Tony Robbins

Ce părere au cititorii? Această carte deține cheia pentru a face avere și, de asemenea (poate un aspect la fel de important), ce să faci mai apoi cu ea. Pentru cei care doresc să facă tot posibilul pentru a-și asigura viitorul și pentru a se asigura că familia și copii sunt în siguranță, cartea lui Tony este un bun început. Te încurajează să iei câteva decizii dure pe parcursul vieții, ca apoi să îți fie mai ușor pe viitor.
Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești
3. 4 ore – Săptămâna de lucru, Timothy Ferriss

Ce părere au cititorii? Una dintre cele mai bune cărți ce te învață să te desprinzi de modul obișnuit de a gândi și a face lucrurile la locul de muncă. Timothy Ferris explică modul în care s-a eliberat din cursa de șobolani și și-a redus programul de lucru prin delegarea, externalizarea și automatizarea afacerilor sale. Chiar dacă unele dintre sugestii par puțin prea drastice, sfaturile sale te inspiră și te îndeamnă la mai multă îndrăzneală.
Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Bookzone Vezi preț pe Cărturești
4. Cel mai bogat om din Babilon. Secretele eterne ale succesului, George S. Clason

Ce părere au cititorii? Cartea lui Clason adoptă o abordare diferită. Acesta adună laolaltă conceptele de bază despre gestionarea banilor și le plasează într-un format de poveste, ale cărui principii sunt extrem de ușor de înțeles. Predă înțelepciunea financiară sub forma unor parabole fictive din Babilonul antic. Poveștile sunt distractive și lecțiile financiare la fel de valabile astăzi ca și în Babilonul cu milenii în urmă.
Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Bookzone Vezi preț pe Cărturești
5. Secretele minții de milionar, T. Harv Eker

Ce părere au cititorii? Este o carte pe care o parcurgi foarte repede și care te învață diferențele dintre modul în care gândesc și acționează oamenii bogați și cei săraci. Pune un accent evident pe succes și îi învață pe oameni cum să-și depășească eșecurile anterioare pentru a realiza ceea ce și-au dorit dintotdeauna. Autorul a experimentat succesul și a ales să-i ghideze pe cei ce doresc să pornească în această călătorie, împărtășind cu ei toate detaliile piperate.
Dacă ești în căutarea unui manual de educație financiară, una dintre aceste cărți cu siguranță îți va veni în ajutor. Să știi să gestionezi banii nu e ușor, să ții de ei este și mai greu și să-i investești e pasul cel mai solicitant dar și cel mai mulțumitor.
Cu toții avem de învățat de la acești scriitori care au ales să împărtășească cu noi ideile lor cele mai mărețe. Dacă ai ales deja să investești într-una din aceste cărți ești deja pe calea cea bună și te felicit!
S-ar putea să te intereseze și articolul Cărți despre dezvoltarea personală. Pentru noi începuturi.