Cărți de educație financiară

Carti de educatie financiara

Educația financiară este una dintre materiile la care ar trebui să începem studiul cât mai din timp. Din fericire, s-a observat că în ultima vreme tot mai mulți români și-au arătat interesul în acest domeniu iar acest lucru este cu adevărat îmbucurător. Arată că suntem un popor ce dorește să învețe despre un capitol care, din păcate, nu a fost predat în școli. 
 
Faptul că există cereri din ce în ce mai mari înregistrate în ultimii ani arată o națiune însetată de cunoaștere financiară. Dacă ai lecțiile bine învățate  și uneltele necesare, cu răbdare și perseverență, poți să duci traiul pe care ți-l dorești.
 
Ți-am pregătit mai jos o listă cu 5 dintre cele mai bune cărți de educație financiară. Haide să le descoperim împreună.
 

1. Tată bogat, tată sărac. Educația financiară în familie, Robert T. Kiyosaki

Tata bogat, tata sarac carti de educatie financiaraDescriere: „Principalul motiv pentru care oamenii se luptă cu dificultăţile financiare este acela că au trecut prin şcoală fără să înveţe nimic despre bani. Rezultatul este că învaţă să lucreze pentru bani… dar nu învaţă niciodată să pună banii să acţioneze pentru ei. Îmi iubesc copiii şi vreau să fac tot posibilul pentru ca ei să aibă parte de cea mai bună educaţie! Învățământul tradiţional, deşi este foarte important, nu mai este de ajuns. Trebuie să înţelegem cu toţii ce sunt banii şi cum lucrează ei. (Robert T. Kiyosaki)”
 
Ce părere au cititorii? Fără îndoială, una dintre cele mai bune cărți pentru îndrumarea noastră inițială către educația financiară. Cel mai important lucru pe care îl învață este că a fi educat este cheia. Educat în motivațiile noastre, în felul de a gândi lucrurile, în modul în care percepi lumea și cum toate acestea, și multe altele, se raportează la viața noastră financiară. Un lucru foarte important de reținut din această carte este că nu te vei îmbogăți lucrând pentru bani.
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Bookzone Vezi preț pe Cărturești 


2. Banii. Stăpânește jocul, Tony Robbins

Banii Stapaneste jocul carti de educatie financiaraDescriere: „Sunt deopotrivă onorat și bucuros că am fost invitat de editorul acestei cărți să contribui cu experiența mea în consiliere și educație financiară personală la prefațarea uneia dintre cele mai importante cărți despre investiții și prosperitate care au fost scrise în ultimii 50 de ani. Avantajul major al cărții lui Tony Robbins este capacitatea lui de a traduce termeni și fenomene economice complexe pe înțelesul tuturor.”
 
Ce părere au cititorii? Această carte deține cheia pentru a face avere și, de asemenea (poate un aspect la fel de important), ce să faci mai apoi cu ea. Pentru cei care doresc să facă tot posibilul pentru a-și asigura viitorul și pentru a se asigura că familia și copii sunt în siguranță, cartea lui Tony este un bun început. Te încurajează să iei câteva decizii dure pe parcursul vieții, ca apoi să îți fie mai ușor pe viitor.
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești 


3. 4 ore – Săptămâna de lucru, Timothy Ferriss

4 ore saptamana de lucru carti de educatie financiaraDescriere: „Ce face această carte diferită față de altele? Învățați cum să recunoașteți și să profitați de opțiunile pe care alții le trec cu vederea. Timothy Ferriss nu vorbește despre economii și nu face recomandări cu privire la acest subiect. Nu vă va cere să alegeți între distracția de acum și banii de mai târziu. Le puteți avea pe amândouă acum. Autorul pune în antiteză două aspecte (Noii Oameni Bogați și Întârziații) și prezintă un set de reguli ca factori de diferențiere fundamentali care trebuie ținuți minte pe parcursul cărții de față.”
 
Ce părere au cititorii? Una dintre cele mai bune cărți ce te învață să te desprinzi de modul obișnuit de a gândi și a face lucrurile la locul de muncă. Timothy Ferris explică modul în care s-a eliberat din cursa de șobolani și și-a redus programul de lucru prin delegarea, externalizarea și automatizarea afacerilor sale. Chiar dacă unele dintre sugestii par puțin prea drastice, sfaturile sale te inspiră și te îndeamnă la mai multă îndrăzneală.
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Bookzone Vezi preț pe Cărturești 


4. Cel mai bogat om din Babilon. Secretele eterne ale succesului, George S. Clason

Cel mai bogat om din Babilon carti de educatie financiaraDescriere: „Milioane de cititori au ajuns să cunoască celebrele parabole babiloniene ale lui George S. Clason. Considerate a fi adevărate surse de inspirație, ce tratează atâtea subiecte dureros de actuale precum planificarea și obținerea succesului financiar, asigurarea unui venit solid pentru viitor, dar și principii financiare extrem de solide, deși vechi de mii de ani, aceste povestiri fascinante, bogate în sfaturi și informații extrem de utile, au devenit un model demn de urmat pentru toți autorii lumii moderne ce hotărăsc să scrie despre toate aceste teme.”
 
Ce părere au cititorii? Cartea lui Clason adoptă o abordare diferită. Acesta adună laolaltă conceptele de bază despre gestionarea banilor și le plasează într-un format de poveste, ale cărui principii sunt extrem de ușor de înțeles. Predă înțelepciunea financiară sub forma unor parabole fictive din Babilonul antic. Poveștile sunt distractive și lecțiile financiare la fel de valabile astăzi ca și în Babilonul cu milenii în urmă.
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Bookzone Vezi preț pe Cărturești 


5. Secretele minții de milionar, T. Harv Eker

Secretele mintii de milionar carti de educatie financiaraDescriere: „Fiecare dintre noi are setat în minte un anumit tipar financiar. Iar modul în care gândim determină dimensiunea averii pe care o acumulăm. Bogații gândesc toți la fel. Și săracii gândesc toți la fel. Iar atunci când subconștientul are de ales între emoții adânc înrădăcinate și logică, emoțiile înving aproape întotdeauna. Secretul stă în conștientizarea propriilor gânduri și acțiuni, astfel încât să ne putem elibera de alegerile făcute în trecut. Trebuie să adoptăm convingerea oamenilor bogați, care consideră că ordinea corectă este: a fi, a face, a avea.”
 
Ce părere au cititorii? Este o carte pe care o parcurgi foarte repede și care te învață diferențele dintre modul în care gândesc și acționează oamenii bogați și cei săraci. Pune un accent evident pe succes și îi învață pe oameni cum să-și depășească eșecurile anterioare pentru a realiza ceea ce și-au dorit dintotdeauna. Autorul a experimentat succesul și a ales să-i ghideze pe cei ce doresc să pornească în această călătorie, împărtășind cu ei toate detaliile piperate.
 

 
Dacă ești în căutarea unui manual de educație financiară, una dintre aceste cărți cu siguranță îți va veni în ajutor. Să știi să gestionezi banii nu e ușor, să ții de ei este și mai greu și să-i investești e pasul cel mai solicitant dar și cel mai mulțumitor. 
 
Cu toții avem de învățat de la acești scriitori care au ales să împărtășească cu noi ideile lor cele mai mărețe. Dacă ai ales deja să investești într-una din aceste cărți ești deja pe calea cea bună și te felicit!
 
S-ar putea să te intereseze și articolul Cărți despre dezvoltarea personală. Pentru noi începuturi
 

Poftă bună la citit și succes la investit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here