Cărți Nora Roberts. Top 10 recomandări

(imagine preluată de pe Wikipedia)

Despre: Nora Roberts este una dintre cele mai iubite scriitoare de romance din lume. Membrii familiei au fost mereu cititori avizi, așadar cărțile au reprezentat mereu un aspect important al vieții sale. A început să scrie în timpul unui viscol năpraznic ce a debutat în Februarie 1979. În timp ce își nota ideile una după alta, a realizat că a scrie este vocația ei, ceea ce a dus la scrierea la foc automat a șase manuscrise. Le-a trimis către cel mai cunoscut editor în materie de romane romantice de pe atunci, Harlequin. Însă a fost refuzată în repetate rânduri: 
 
„Primele câteva încercări au fost respingeri tipice, standard dar apoi am primit respingerea mea preferată din toate timpurile. Am primit manuscrisul înapoi însoțit de o notă drăguță care spunea că munca mea pare promițătoare și că povestea a fost distractivă și bine realizată. Dar că au deja scriitoarea lor americană. Și anume Janet Dailey.”
 
S-a arătat mai apoi că Dailey a fost implicată în diverse scandale de plagiat în care a mărturisit în cele din urmă că a furat o parte din munca lui Roberts.
 

Acum că am aflat puțin despre această autoare atât de îndrăgită, haide să vedem împreună și câteva titluri ce o recomandă pe această scriitoare. Am pregătit un top 10 cărți Nora Roberts cu operele acesteia cele mai de succes.


1. Obsesia

Obsesia carti nora robertsDescriere: „Naomi Bowes și-a pierdut inocența în noaptea în care și-a urmărit tatăl în pădure. Eliberând-o pe tânăra ținută captivă de acesta, Naomi, la nici doisprezece ani, a dezvăluit crimele oribile ale tatălui ei. Dar păcatele lui Thomas David Bowes o urmăresc, chiar și atunci când e la un pas de fericire. Devenită fotograf de succes și trăind sub numele de Naomi Carson, ea a găsit un loc pe care să-l transforme în căminul mult visat – o casă veche, ce necesită reparații. 
 
Naomi își dorește o existență solitară, dar locuitorii din Sunrise Cove se dovedesc a fi foarte prietenoși și reușesc să-și croiască drum către inima ei – mai cu seama chipeșul Xander Keaton. Naomi simte că nu mai poate rămâne în izolarea ei și știe că relațiile oferite de noua sa viață sunt ceea ce a râvnit în taină dintotdeauna. Acum trebuie să își înfrunte trecutul teribil care i-a marcat toată viața – și obsesia care îi pune în pericol viitorul…”
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești 


2. Secrete și minciuni

Secrete si minciuni carti nora robertsDescriere: „Shelby Foxworth și-a pierdut soțul. Apoi și-a pierdut iluziile… Bărbatul care a luat-o din Tennessee și a dus-o într-o suburbie exclusivistă din Philadelphia a lăsat-o înglodată în datorii. Era un soț adulter și un mincinos, iar când Shelby pornește pe urmele cutiei sale de valori, găsește numeroase cărți de identitate. Omul pe care-l iubea nu era doar mort. Nu existase niciodată. Îndurerată, Shelby își ia fiica de trei ani și se îndreaptă spre sud pentru a căuta alinare în orașul ei natal, unde îl cunoaște pe Griff Lott, un antreprenor de succes.
 
Dar soțul ei avea mai multe secrete decât ar fi bănuit ea. Chiar și în acest orășel, înconjurată de cei dragi, pericolul este mai aproape decât crede, amenințându-l și pe Griff. Iar o tentativă de crimă este doar începutul…”
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești 


3. Ultimul refugiu

Ultimul refugiu carti nora robertsDescriere: „Fotografa Jo Ellen Hathaway este convinsă că a scăpat cu mult timp în urmă din mrejele Sanctuarului, casa în care și-a petrecut cei mai singuratici ani din viață, după dispariția neașteptată și inexplicabilă a mamei sale. Și totuși, hanul întins aflat pe insula de lângă coasta Georgiei continuă să-i bântuie visele. Brusc, un coșmar devine realitate, când cineva începe să-i trimită poze: prim-planuri și instantanee, totul culminând cu cea mai șocantă imagine dintre toate: o fotografie cu mama ei – dezbrăcată, frumoasă și… moartă. 
 
Acum Jo trebuie să se întoarcă pe insulă, la familia ei de mult înstrăinată. Cu ajutorul lui Nathan Delaney – care se afla pe insulă în vara când mama ei a dispărut –, Jo speră să afle adevărul despre trecutul tragic. Sanctuarul se poate dovedi un ultim refugiu pentru speranță… sau cel mai periculos loc dintre toate.”
 

Vezi preț pe Litera


4. Dalia albastră

Dalia albastra carti nora robertsDescriere: „Trei prietene descoperă un secret primejdios, găsind curajul de a lupta pentru ceea ce-și doresc… Încercând să scape de fantomele trecutului, tânăra văduvă Stella Rothchild se mută în ținutul în care s-a născut din sudul statului Tennessee, unde descoperă o nouă viață în Harper House și la pepiniera În Grădină. Stella nu este intimidată de istoria stranie a casei, și nici de stăpâna ei, legenda locală Roz Harper. În ciuda reputației de a fi o femeie dificilă, Roz îi oferă un loc confortabil în care să trăiască și o slujbă plină de provocări ca manager al pepinierei aflate în plină dezvoltare. 
 
Astfel, Stella leagă o prietenie emoționantă cu Roz și cu Hayley, ruda îndepărtată a acesteia, și descoperă că este puternic atrasă de chipeșul designer peisagist Logan Kitridge. Dar cineva nu este deloc fericit de iubirea ce plutește în aer… Mireasa Harper. Cele trei femei caută în istoria familiei Harper, descoperind că durerea și furia au păstrat viu spiritul Miresei, mult după moartea ei. Iar acum, ea va face orice pentru a distruge pasiunea născută între Logan și Stella…”
 

Vezi preț pe Libris


5. Oriunde ne duce timpul

Oriunde ne duce timpul carti nora robertsDescriere: „Cu doisprezece ani în urmă, Trace O’Hurley și-a luat rămas-bun de la propria familie și de la lumea spectacolelor din care făceau toți parte și a pornit pe propriul drum, căutându-și menirea. Acum, sătul de viața de spion și îndurerat de moartea prietenului și mentorului său, Trace nu mai are nici o motivație și nimic de demonstrat, așa că se gândește serios să se retragă din activitate și să se bucure de o viață tihnită undeva prin Insulele Canare.
 
Serioasă și dedicată, Gillian Fitzpatrick este un om de știință care își ajută fratele în eforturile sale de a concepe un ser care să protejeze de efectele unui atac nuclear. Când fratele ei și fiica acestuia sunt răpiți din Irlanda de teroriști, Gillian îl caută pe Trace O’Hurley pentru a-i solicita ajutorul, fiind convinsă că el este singurul care o poate ajuta să dea de urma celor dragi ei.
 
«Ultima carte din seria aventurilor clanului O’Hurley se dovedește la fel de incitantă și de provocatoare ca toate celelalte.» (Entertainment Weekly)”
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Litera Vezi preț pe Libris 


6. Un principe cuceritor

Un principe cuceritor carti nora robertsDescriere: „Aflată într-o misiune sub acoperire la palatul regal din Cordina, Lady Hannah Rothchild a fost aleasă să contracareze planurile unei organizații criminale care și-a propus să ucidă familia regală. Pericolul o pândește la fiecare pas, așa că însăși viața ei depinde de cât de bine reușește să își păstreze deghizarea de persoană rezervată și timidă – atribute care nu îi sunt deloc caracteristice în realitate. Un playboy obișnuit ca femeile să-i cadă la picioare, prințul Bennett este fascinat de la bun început de Lady Hannah, căci niciodată n-a putut rezista provocării de a cuceri o femeie aparent inaccesibilă. 
 
Lady Hannah pare să se fi înconjurat de o armură invizibilă… iar Bennett este decis să afle ce se află dincolo de ea. Pentru el, dragostea a fost mereu un joc; de aceea, faptul că se îndrăgostește fără să vrea de această tânără misterioasă îl ia cu totul prin surprindere. Surprizele nu se vor opri aici, mai ales când află că, de fapt, Hannah este spion și agent dublu, lucrând pentru tatăl lui.”
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești 


7. Curajul de a iubi

Curajul de a iubi carti nora robertsDescriere: „Frumoasa și talentata Chantel O’Hurley are tot ce își poate dori o actriță ca ea: este bogată, se bucură de faimă și de apreciere și este înconjurată de fani care o adoră – printre aceștia numărându-se însă și unul a cărui adorație s-a transformat în obsesie. O obsesie care începe să o neliniștească pe Chantel în momentul în care admiratorul ei secret recurge la scrisori obscene și la amenințări.
 
Chantel simte că este pe punctul de a ceda nervos, așa că apelează la un detectiv particular, Quinn Doran, recomandat de agentul ei, care îi este bun prieten. Quinn acceptă fără tragere de inimă – cu multe condiții și la un tarif scandalos de mare – sarcina de a o proteja pe aparent glaciala actriță și de a descoperi cine este autorul scrisorilor și al telefoanelor anonime pe care aceasta le primește tot mai des. Cei doi constată însă că atracția dintre ei reușește să dărâme zidurile ridicate cu grijă de fiecare dintre ei în jurul propriei inimi și ajung să se descopere reciproc dincolo de aparențe.”
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Litera 


8. În lumina stelelor

In lumina stelelor carti nora robertsDescriere: „Când Nell Channing ajunge pe încântătoarea insulă Trei Surori, crede că a găsit în sfârșit un refugiu în care să scape de soțul abuziv și de viața înfiorătoare de care a fugit în urmă cu opt luni. Dar nici măcar în acest loc liniștit, Nell nu se simte pe deplin în largul ei. Având grijă să își ascundă adevărata identitate, ea își găsește o slujbă și începe să își exploreze sentimentele pentru șeriful insulei, Zack Todd. Dar există o parte din ea pe care nu i-o poate dezvălui.
 
Un cuvânt neatent, o dezvăluire întâmplătoare, și viața pe care și-a creat-o cu grijă poate fi distrusă într-o clipă. Tocmai când începe să creadă că poate să se elibereze complet de temeri, Nell își dă seama că insula se află sub stăpânirea unui blestem cumplit – care nu poate fi înlăturat decât de descendentele celor Trei Surori. Iar acum, cu ajutorul a două femei puternice și înzestrate, Nell trebuie să găsească puterea nu doar să-și salveze noul refugiu, ci și dragostea și pe ea însăși.”
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești 


9. Aproape de paradis

Aproape de paradis carti nora robertsDescriere: „După ce soțul ei, pilot de curse, moare într-un accident de mașină, Abigail O’Hurley Rockwell rămâne văduvă cu doi copii – și cu multe secrete de păstrat. De aceea, când jurnalistul Dylan Crosby începe să dezgroape trecutul în încercarea de a scrie o biografie a faimosului ei soț, aceasta este hotărâtă să facă tot posibilul pentru a nu dezvălui adevărul. Pentru Dylan nu este decât muncă de cercetare, însă, pentru Abby, este o realitate crudă care trebuie ferită de ochii lumii.
 
Deși, la început, Dylan se așteaptă să dea peste o femeie bogată și răsfățată, descoperă la ferma din Virginia o tânără care își îngrijește singură caii, muncește și își crește cu dragoste copiii. Dar de ce și-ar schimba o femeie obișnuită cu lumina reflectoarelor viața luxoasă pentru a deveni o simplă fermieră? Nota de mister pe care se încăpățânează să o păstreze despre trecut și despre sentimentele ei îl face pe Dylan să se simtă intrigat și să își dorească mai mult.”
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Litera Vezi preț pe Libris 


10. Curenții din adâncuri

Curentii din adancuri carti nora robertsDescriere: „Zane Bigelow a crescut într-o casă superbă, în Carolina de Nord, în peisajul mirific al Blue Ridge Mountains. Străinii – chiar și rudele lui Zane – îi văd pe părinții săi, chirurgul bogat și respectat și stilata sa soție, drept unii dintre cei mai de vază membri ai comunității. Doar Zane și sora lui știu adevărul crud… până când, într-o noapte teribilă, acesta iese la iveală, și odată cu el tot eșafodajul de minciuni al respectabilității se prăbușește. E timpul pentru Zane să-și construiască o nouă viață…
 
Ani buni mai târziu, Zane se întoarce în orașul natal. Și în timp ce își reia viața în orășelul de pe malul lacului, soarta i-o scoate în cale pe Darby, o femeie frumoasă și pasională, venită și ea aici în căutarea propriei liniști și a unui nou început. Împreună, încearcă să-și construiască un viitor așa cum au visat mereu. Și, deși conștientizează că trecutul va fi o umbră mereu prezentă, tot el le oferă și puterea de a se apăra atunci când, încă o dată, trebuie să lupte nu doar pentru propria viață, ci și pentru a celor dragi.”
 


 
Aceste cărți de Nora Roberts sunt o mică parte din palmaresul bogat pe care scriitoarea îl are. Și tocmai de aceea m-am gândit că ar fi de ajutor o listă cu câteva dintre cele mai reușite cărți ale sale.

Poftă bună la citit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here