Cărți Dan Brown. Cele mai bune recomandări

carti dan brown

Când spui cărți Dan Brown ai în minte următoarele cuvinte: thriller, puzzle, cursă contra cronometru. Stilul acestui autor a făcut ca scrierile sale să se numere atât printre cele mai apreciate, cât și printre cele mai criticate romane.

Deși este un autor foarte criticat, cititorii nu trebuie să uite un aspect important: cărțile lui Dan Brown sunt romane simboliste, scrise într-o manieră distractivă și care te fac să privești, poate, cu alți ochi diverse aspecte ale vieții.

Am alcătuit un top cu cele mai bune cărți scrise de Dan Brown, alături de scurte păreri venite din partea celor care au parcurs aceste cărți.


1. Îngeri și demoni

carti de citit Ingeri si demoniDescriere: „Robert Langdon, specialist celebru de la Harvard, este chemat de urgenţă în Elveţia pentru a examina cadavrul lui Leonardo Vetra. Ceea ce descoperă este uluitor, o străveche organizaţie – Illuminati – a declanşat o diabolică vendetta împotriva Bisericii Catolice. Află că Illuminati a plasat o bombă chiar în inima Cetăţii Vaticanului. Cu ajutorul Vittoriei Vetra, o misterioasă cercetătoare, porneşte într-o cursă frenetică pentru a descoperi amplasamentul bombei şi salvarea Vaticanului.”
 
Ce părere au cititorii? Această carte este o „bătălie” a religiei și a științei. Povestea este un thriller captivant de la început până la sfârșit, multe răsuciri neașteptate țin cititorul în suspans. Acțiunea, personajele și situațiile în care sunt puse acestea au fiecare câte o însemnătate profundă.
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Bookzone 


2. Codul lui Da Vinci

carti de citit Codul lui da VinciDescriere: „Profesorul american de simbolistică şi istoria artei Robert Langdon primeşte un telefon în toiul nopţii. Bătrânul custode al Luvrului a fost asasinat în muzeu, în circumstanţe stranii. Împreună cu Sophie, specialistă în decriptare, Langdon începe o cursă frenetică pentru descifrarea numeroaselor indicii ascunse în picturile lui Leonardo… şi nu numai. Paşii îi poartă de la Paris la Londra şi apoi în Scoţia, pentru a dezvălui un mister păzit cu străşnicie de secole, capabil să zguduie din temelii dogmele creştinătăţii.”
 
Ce părere au cititorii? Romanul reprezintă un puzzle complex în care una dintre piesele principale este o crimă misterioasă. Este o cursă contra cronometru, povestea sare cu o viteză uluitoare, arta și istoria fiind esențiale pentru rezolvarea crimei.
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Bookzone 


3. Simbolul pierdut

carti de citit Simbolul pierdutDescriere: „Romanul este rezultatul a cinci ani de cercetare şi documentare, iar acţiunea se concentrează în 12 ore, în care eroul de la Harvard, profesorul Robert Langdon, ne conduce alert şi codificat în culisele tainice ale masoneriei. Am fost întotdeauna fascinat de puterile oculte, de societățile secrete. Am crescut într-un oraş din New England, unde există o lojă masonică deasupra teatrului local şi voiam să aflu ce se întâmplă acolo – declara Dan Brown cu prilejul lansării.”
 
Ce părere au cititorii? Din nou, Dan Brown oferă o poveste provocatoare în stilul său unic. Dacă ești un fan al acțiunii, dramei, teoriilor conspirației și istoriei, probabil că ar trebui să-i acorzi o șansă. Brown folosește cu îndemânare ficțiunea istorică pentru a spori suspansul.
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Bookzone 


4. Inferno

carti de citit InfernoDescriere: „Robert Langdon, profesorul de simbolistică de la Harvard, se trezeşte la miezul nopţii într-un spital. El nu-şi aminteşte nimic din ce i s-a întâmplat în ultimele treizeci şi şase de ore. Lumea lui Langdon se transformă în haos şi se vede nevoit să fugă prin Florenţa împreună cu Sienna Brooks, o tânără a cărei prezenţă de spirit îi salvează viaţa. Profesorul îşi dă repede seama că se află în posesia unei serii de coduri îngrijorătoare create de un om de ştiinţă sclipitor – un geniu obsedat de poemul epic Infernul al lui Dante Alighieri.”
 
Ce părere au cititorii? Thrillerul nu se termină niciodată în cărțile lui Dan Brown deci, evident că și în „Inferno” cititorul va avea parte de un mister intrigant. O mulțime de răsuciri pe măsură ce povestea (spusă într-un ritm rapid) progresează și asta te împiedică să lași cartea din mână.
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Bookzone 


5. Origini

carti de citit OriginiDescriere: „De această dată, profesorul Robert Langdon este invitat la Muzeul Guggenheim din Bilbao pentru a lua parte la ceremonia de dezvăluire a unei invenții care va schimba fața științei pentru totdeauna. Gazda, Edmond Kirsch, va prezenta pentru prima dată descoperirea care răspunde la două dintre întrebările fundamentale ale omenirii. Seara meticulos pregătită degenerează însă în haos, iar Langdon, însoțit de directoarea muzeului, Ambra Vidal, este nevoit să zboare la Barcelona pentru a localiza parola de decriptare a descoperirii lui Kirsch.”
 
Ce părere au cititorii? Premisa poveștii este extrem de controversată, iar Brown încearcă să aprindă scânteia dintre religie și știință. Brown duce dezbaterea „știință versus religie” la niveluri noi prin extrapolarea problemelor darwiniste asupra evoluției și susținerea unui argument despre începutul existenței umane.
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Bookzone 


6. Fortăreața digitală

carti de citit Fortareata digitalaDescriere: „Când supercomputerele unei agenţii americane, NSA, găsesc un cod imposibil de descifrat, frumoasa matematiciană Susan Fletcher este chemată în ajutor. Ceea ce va descoperi trimite unde de şoc spre culoarele puterii. NSA este ţinută ostatică nu prin forţa armelor sau a bombelor, ci printr-un cod ingenios şi complex. Dacă nu va fi descifrat la timp, riscă să producă pagube ce nu vor putea fi reparate nicicând. Prinsă într-o furtună de minciuni şi secrete, Susan Fletcher se luptă să-şi salveze agenţia.”
 
Ce părere au cititorii? Această carte rezonează bine cu prezentul: o lume în care securitatea datelor și hacking-ul fac parte din știrile zilnice. Are multă acțiune și este o poveste care te pune de multe ori pe gânduri. Prin utilizarea sa unică de coduri și puzzle-uri, Dan Brown creează un mister fascinant în care cititorul să se piardă.
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Bookzone 


7. Conspirația

carti de citit ConspiratiaDescriere: „Când un satelit NASA face o descoperire ciudată într-un gheţar din Arctica, agenţia îşi proclamă mult aşteptata şi absolut necesara victorie – o victorie cu profunde implicaţii politice, căci Statele Unite ale Americii sunt în plină campanie electorală. Dacă această descoperire va fi confirmată, ea va schimba cursul istoriei, căci tot ceea ce ştiam despre apariţia noastră în Univers e o mare minciună, iar implicaţiile sunt de neimaginat.”
 
Ce părere au cititorii? De la început până la sfârșit „Conspirația” este un thriller în continuă mișcare. Intriga călătorește odată cu personajele prin diverse locuri și peisaje fascinante, făcând din poveste, din nou, o cursă contra cronometru căreia cititorul n-are de ales decât să-i facă față.
 

 
Aceste cărți de Dan Brown au ajuns să fie recomandate de mulți dintre cititori, fie ei fani ai scriitorului sau nu. Te încurajez călduros să le acorzi și tu o șansă.
 
Dacă ești genul căruia îi place să citească romane polițiste, s-ar putea să te intereseze și articolul Cărți polițiste. Top romane detective.
 

Poftă bună la citit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here