Cărți de Septembrie. Recomandări cărți 2021

carti de citit 2021

Acum că sezonul concediilor e pe sfârșite și toamna se așterne treptat în viețile noastre, vom ajunge să petrecem mai mult timp în casă, la căldurică. Iar asta merge mână-n mână cu cititul. Sunt multe cărți care merită citite în această viață. Dacă te-ai poticnit și nu știi de ce să te mai apuci, am pregătit un alt top cărți de citit.
 
Haide să vedem împreună care sunt 5 dintre cele mai citite cărți la ora actuală.
 

1. Acolo unde femeile sunt regi, Christie Watson

carti de citit Acolo unde femeile sunt regiDescriere: „Elijah, un băiețel nigerian de șapte ani, născut în Anglia, se luptă cu propriul comportament deviant, pe care îl consideră provocat de un vrăjitor dinăuntrul său. Aflat în plin proces de adopție, Elijah este împărțit între iubirea pentru mama biologică, Deborah, și cea adoptivă, Nikki. Asistenții sociali descoperă că Elijah a fost abuzat și traumatizat fizic și psihic. În lupta lui de a-și găsi liniștea alături de noua sa familie, Elijah vrea să se convingă, totuși, de dragostea lui Deborah, iar prețul pe care îl plătește este devastator.”
 
Ce părere au cititorii? Watson tratează o problemă socială importantă, cutremurătoare și greu de digerat – abuzul asupra copiilor – și o împărtășește cu noi într-o manieră inteligentă. Este o carte despre credință, cultură, sentimente și boli mintale. O carte care oferă lecții de viață importante. Trebuie doar să avem o minte deschisă pentru a le asimila.
 

Vezi preț pe Elefant  Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Librex 


2. Răspunsuri scurte la marile întrebări, Stephen Hawking

carti de citit Raspunsuri scurte la marile intrebariDescriere: „Există Dumnezeu? Cum a început totul? Putem prezice viitorul? E posibilă călătoria în timp? Ar trebui să colonizăm spațiul? Ne va depăși inteligența artificială? Această carte și răspunsurile pe care ni le oferă reprezintă ultima mărturie a uneia dintre cele mai strălucite minți.”

Ce părere au cititorii? Cartea este ușor de citit, iar inteligența și simțul umorului lui Hawking fac din lectură o lecție pe care să o înveți cu plăcere și pe care să nu o uiți prea curând. Explicațiile permit cititorului să înțeleagă cu ușurință elementele de bază ale celor mai complicate teorii.

Vezi preț pe Elefant  Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Librex 


3. Nadia și securitatea, Stejărel Olaru

carti de citit Nadia si SecuritateaDescriere: „Cartea lui Stejărel Olaru nu este doar o biografie tradițională. Contextul și împrejurările în care Nadia Comăneci a crescut și s-a format, familia, gimnastele din generația sa, antrenorii, și mai ales puzderia de informatori, securiști și decidenți politici, toate acestea sunt scoase la iveală de autor. În drumul spre glorie, Nadia a trecut prin stări diferite. Când însingurată și aproape de abandon, când disperată și supusă, adesea neînțeleasă și folosită, dar mereu perseverentă, ambițioasă, visând cu îndârjire să atingă perfecțiunea. Și a atins-o (Aurora Liiceanu)”

Ce părere au cititorii? Este o carte foarte bine scrisă, cu explicații scurte dar concise, menite să ajute cititorul să „vadă” care a fost adevărul și cum a fost, în realitate, tratată cea mai mare gimnastă a României. Este o carte menită nu doar pentru împătimiții gimnasticii, ci și pentru cei care doresc să mai descopere un alt colț întunecat al epocii comuniste.

Vezi preț pe Elefant  Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Librex 


4. Despre somn. De ce este vital să dormim și să visăm, Matthew Walker

carti de citit Despre somnDescriere: „O lectură încântătoare, obligatorie, atât pentru cei care suferă de tulburări de somn, cât și pentru cei care doresc să înțeleagă rolul vital pe care acesta îl are în starea de sănătate optimă. Somnul repară armura sistemului nostru imunitar, ajutând în lupta împotriva elementelor maligne, prevenind infecțiile și ținând la distanță tot felul de boli. Somnul adecvat se leagă strâns de forma în care se află sistemul nostru cardiovascular, scăzând tensiunea arterială și în același timp menținându-ne inimile în condiții optime.”

Ce părere au cititorii? Cititorul va avea ocazia să învețe despre diferitele etape ale somnului și funcțiile lor, autorul oferind o mulțime de exemple și referințe de cercetare pentru a înțelege mai bine principiile prezentate. Este o lectură ușor de parcurs și, totodată de înțeles.

Vezi preț pe Elefant  Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Cartepedia 


5. Cădere liberă, Jessica Barry

carti de citit Cădere liberăDescriere: „Când viața e o minciună, adevărul te poate ucide. Când avionul privat al logodnicului ei se prăbușește în munții Colorado, Allison Carpenter supraviețuiește miraculos. Dar lupta pentru supraviețuire abia începe. De ani întregi, Allison trăiește cu un secret teribil, pentru care oameni puternici ar ucide ca să-l îngroape pentru totdeauna. Dacă află că trăiește, vor veni după ea. Trebuie să ajungă acasă.”

Ce părere au cititorii? Un thriller fascinant despre supraviețuire și familie. Narațiunea sare de la un punct de vedere la un altul, ceea ce face ca povestea să fie în continuă mișcare. Alternarea capitolelor prin intermediul diferitelor flashback-uri fac din acest thriller o lectură captivantă.

Vezi preț pe Elefant  Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Cartepedia 


Fie că ești în căutare de cărți sf, biografii, cărți thriller sau altele, cele menționate mai sus fac parte din acele cărți pe care trebuie să le citești. De ce? Citește-le și, într-un fel sau altul, vei afla răspunsul.

Dacă ți-a plăcut acest articol, s-ar putea să te intereseze și Cărți de August. Recomandări cărți 2021 și Cărți de Iulie. Recomandări cărți 2021.

Poftă bună la citit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here