Cărți de August. Recomandări cărți 2021

recomandari carti 2021

O nouă lună, un nou top cărți de citit. Cum sezonul concediilor este încă în toi, am pregătit o nouă listă de cărți care merită citite. Oriunde te afli, cu siguranță vei găsi un moment propice pentru a mai parcurge câteva rânduri.

Haide să vedem împreună ce se mai află pe lista cu cele mai citite cărți și, totodată cele mai apreciate de către cititori.


1. Misery, Stephen King

carti de citit MiseryDescriere: „Scriitorul de succes Paul Sheldon crede că a scăpat, în sfârșit, de Misery Chastain – protagonista foarte populară a ciclului său de romane de dragoste. După un accident de mașină aproape fatal, scriitorul rămâne imobilizat și se află la mila salvatoarei lui, care promite să-l readucă la viață – cea mai înfocată fană a sa, Annie Wilkes. Scriitorul devine prizonierul propriei ficțiuni, iar torționarul este cititorul său cel mai entuziast. Curând, tensiunea atinge cote insuportabile și devine limpede că sfârșitul cărții va fi și sfârșitul unuia dintre cei doi.”
 
Ce părere au cititorii? Misery este acel thriller psihologic despre care nu vei regreta că l-ai citit. Nivelul de tortură la care este supus protagonistul te face să vrei să lași cartea din mână de multe ori: fie pentru a lua o pauză de la acea încărcătură emoțională, fie, poate, pentru a abandona lecturarea cu totul. Însă… pe cine păcălim? Te întorci inevitabil la ea pentru că vrei să afli ce mai poate urma? Ce se mai poate ascunde în mintea celui mai mare fan al scriitorului Paul Sheldon?
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești 


2. Femeia-oracol, Margaret Atwood

carti de citit Femeia-oracolDescriere: „Joan Foster, eroina romanului, a dus o viață de fugară, asumându-și diferite identități. Când scrierile lui Joan își găsesc expresia finală într-un volum de poezie feministă care devine bestseller, ea este copleșită de valul publicității și al notorietății. Incapabilă de a jongla simultan cu mariajul care se destramă, cu aventura ei nesăbuită cu un artist excentric și cu disputa cu un șantajist al celebrităților, Joan își înscenează moartea și fuge în Italia, hotărâtă să ia totul de la zero.”
 
Ce părere au cititorii? În această poveste, Margaret Atwood a amestecat elemente ale goticului, romantismului și realismului pentru a formula teorii despre evadare; în special, despre ce înseamnă evadarea pentru femei (și bărbați) și cum aceasta poate modela imaginea noastră de sine și chiar înțelegerea realității. O recenzie despre ceea ce înseamnă să fii autentic.
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești 


3. Pachinko, Min Jin Lee

carti de citit PachinkoDescriere: „Povestea începe cu Sunja, care își dezonorează familia săracă din cauza unei sarcini neașteptate. Părăsită de iubit, tânăra e salvată de bărbatul care o ia de soție și o duce în Japonia. Iată punctul de plecare al romanului Pachinko, o saga emoționantă a unei familii excepționale, exilate și prinse în malaxorul indiferent al istoriei. Și, de asemenea, al unei reflecții despre descoperirea propriei identități, despre puterea rădăcinilor adânci și despre forța credinței și a familiei.”
 
Ce părere au cititorii? Min Jin Lee a făcut o treabă fenomenală cu acest roman. Nu numai că a explicat nuanțele fiecărui personaj, dar a reușit să facă așa fel încât cititorului să-i pese de fiecare dintre ele. Este o carte fascinantă. O caracterizare bogată și detaliată ce atrage cititorul în viața acelor oameni.
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești 


4. Călătoria Cilkăi, Heather Morris

carti de citit Calatoria CilkaiDescriere: „Cilka are 18 ani când Auschwitzul este eliberat de trupele sovietice. Își îngăduie pentru o clipă să creadă că există un viitor și pentru ea, dar numai pentru a fi aruncată din nou în lagăr – de data aceasta, dincolo de Cercul Polar, în Gulagul Vorkuta. Este acuzată că a supraviețuit colaborând cu naziștii. În ciuda condițiilor cumplite de viață din Siberia, speranța renaște, hrănită de solidaritate și prietenie, iar Cilka găsește o iubire atât de mare, cum nici n-a îndrăznit să viseze.”
 
Ce părere au cititorii? Deși continuă să fie o ficțiune istorică, la fel ca Tatuatorul de la Auschwitz, și această poveste reușește să zguduie emoțiile cititorului. Te simți neputincios în fața atrocităților pe care le citești și, totodată simți o mare admirație față de puterea și curajul de care dau dovadă acei oameni care sunt supuși torturilor. De asemenea, te străduiești să te împaci cu inumanitatea omului față de propria-i rasă.
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești 


5. Shoe Dog. Memoriile creatorului Nike, Phil Knight

carti de citit Shoe Dog. Memoriile creatorului NikeDescriere: „Knight povestește despre numeroasele riscuri cu care s-a confruntat, despre eșecurile zdrobitoare, despre concurenții nemiloși, despre numărul mare de sceptici, dar și despre numeroasele sale triumfuri emoționante și reveniri spectaculoase. Dar mai presus de toate, Knight evocă relațiile fundamentale, care au constituit inima și sufletul Nike, un grup pestriț de neadaptați și savanți, care a devenit rapid o frăție în centrul căreia se află swoosh.”
 
Ce părere au cititorii? Spre deosebire de multe alte autobiografii, Shoe Dog nu este o manifestare plină de satisfacție egocentristă a fondatorului Nike, impresionantă, puternic ponderată de succesul companiei și de toate lucrurile uimitoare care au avut loc în jurul său. În schimb, se concentrează profund asupra primilor ani ai Nike, în special în primul deceniu.
 

 
Cărți de dragoste, cărți sf, cărți thriller, oricare te atrage mai mult, alege una și bucură-te de lectură.
 
Pentru alte recomandări, vezi și articolul Cărți de Iulie. Recomandări cărți 2021.
 

Poftă bună la citit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here