Top 15 Cărți de Marketing

carti de marketing

Orice fel de afacere ai dori să începi, înainte trebuie să te pregătești, să înveți. Și de unde altundeva poți învăța teoria ce urmează să o pui în practică dacă nu din cărți despre marketing? Aceasta este ordinea firească a lucrurilor dacă dorești să ai succes cu ideea ta de afacere. Iar dacă nu ai încă o idee dar cauți inspirație, mai mult ca sigur că o vei găsi în sumedenia de cărți de marketing existente pe piață.

Tocmai din aceste considerente, am pregătit mai jos un top cărți marketing ce sper să îți fie de folos. Și, înainte de a parcurge acest articol, dă-mi voie să te felicit! Faptul că te interesează să afli mai multe despre marketing și dorești să înveți teorie, te aduce cu un pas mai aproape de a-ți pune ideea de afacere în practică.


1. Asta înseamnă marketing. Nu poți fi văzut până nu înveți să vezi, Seth Godin

carti de marketing Asta inseamna marketingDescriere: „Acum, Seth Godin oferă pentru prima dată bazele cunoștințelor sale despre marketing, într-un singur ambalaj, accesibil și atemporal. În centrul abordării sale stă o idee principală: marketerii de succes nu folosesc consumatorii ca să rezolve problemele companiei lor. Ei folosesc marketingul ca să rezolve problemele altora. Nu fac doar zgomot, ci fac lumea mai bună. Marketingul cu adevărat puternic se bazează pe empatie, pe generozitate și pe muncă emoțională.
 
Această carte te învață cum să identifici cel mai mic public viabil, cum să profiți de semnele și semnalele potrivite ca să-ți poziționezi oferta, cum să obții încrederea și permisiunea pieței țintă, cum să folosești poveștile pe care publicul și le spune despre statut, afiliere și dominanță, cum să remarci oportunitățile de a crea și a elibera tensiunea și cum să le oferi altora instrumentele potrivite pentru a-și atinge obiectivele.”
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Cartepedia 


2. Marketingul Motivațional, Robert Imbriale

carti de marketing Marketingul MotivationalDescriere: „Cartea Marketingul Motivațional dezvăluie o modalitate nouă și puternică de a-i convinge pe oameni să cumpere. O face în termeni simpli pe care oricine îi poate înțelege. Autorul cărții, Robert Imbriale, este un expert în marketingul pe internet care a vândut produse și servicii în valoare de peste 150 de milioane de dolari.
 
Odată ce ați înțeles elementele care stau la baza marketingului, veți putea începe să creați mesaje de marketing bazându-vă pe cei cinci motivatori emoționali la care aproape toată lumea reacționează. Folosind exemple din viața reală, Robert Imbriale vă va ajuta să depășiți barierele existente între voi și clienții voștri. Faceți în așa fel să le fie mai ușor și mai simplu să cumpere, și astfel se vor reîntoarce mereu la voi este sfatul pe care Robert Imbriale îl dă cititorilor lui.”
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Cartepedia 


3. Start în antreprenoriat. Călătoria antreprenoriatului de la a ști la a avea înspre a deveni, Cristian Onețiu

carti de marketing Start in antreprenoriatDescriere: „Start în antreprenoriat este o carte pentru antreprenori, nu despre antreprenori, adresându-se deopotrivă celor care își doresc o afacere proprie, celor care au deja o afacere, dar vor să o facă să crească exploziv, dar și celor care au o afacere mare și vor să o dezvolte în continuare.
 
Pentru cei care nu au încă o afacere, cartea lui Cristian Onețiu reprezintă o provocare. Autorul îi provoacă pe aceștia să își ia un angajament pe 3 – 5 ani de a-și construi propria afacere rentabilă, oferindu-le 12 principii cheie dar și o serie de sfaturi practice care să îi ajute să reușească pe acest drum.”
 

Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Cartepedia  


4. Primul an de marketing, Petre Barbu

carti de marketing Primul an de marketingDescriere: „În România postcomunistă, comerțul reprezintă un pilon solid al economiei. În acest fel, marketingul a devenit esențial pentru dezvoltarea pieței, a afacerilor și a economiei. Marketingul este un motor al dezvoltării societății, în ansamblu. De aici rezultă importanța acestei discipline.
 
14 interviuri față în față cu cei mai importanți oameni de marketing din România, cu o experiență dobândită începând cu anii ’90. Aceștia sunt primii români care au muncit în marketing. Majoritatea acestora au fost angajați de primele multinaționale care au venit în România.”
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Cartepedia 


5. Curs de vânzări. Cum să vinzi orice oricui, Zig Ziglar

carti de marketing Curs de vanzariDescriere: „Profesionistul de succes din domeniul vânzărilor știe că fericirea nu înseamnă plăcere, ci victorie, că, dacă faci ceea ce trebuie să faci atunci când trebuie, vei fi, în cele din urmă, capabil să faci ceea ce vrei atunci când dorești să o faci. Și cel mai important lucru, profesionistul de succes din vânzări știe și înțelege crezul vânzărilor: poți avea tot ce îți dorești în viață dacă ajuți suficiente persoane să obțină ceea ce vor!” (Zig Ziglar)
 
„Zig Ziglar este unul dintre cei mai apreciați autori de literatură motivațională. Numele său este astăzi, pentru multă lume, sinonim cu noțiunile de încredere, motivare și succes. De-a lungul a treizeci de ani, a căpătat statura unei personalități de talie mondială, fiind în prezent președintele Corporației Zig Ziglar, al cărei scop este acela de a ajuta oamenii să-și utilizeze cu succes resursele fizice, mentale și spirituale.”
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Cartepedia 


6. Vaca mov. Transformă-ți afacerea prin idei remarcabile, Seth Godin

carti de marketing Vaca movDescriere: „În fiecare zi consumatorii intră în contact cu o sumedenie de produse plictisitoare (vacile albe cu pete negre), dar poți fi sigur că ei nu vor uita o vacă mov. Aceasta nu e o funcție de marketing care poate fi alipită produsului tău sau serviciului prestat de tine. Vaca Mov este inerentă. Trei dintre P-urile marketingului (Preț, Promovare, Publicitate) nu mai sunt suficiente astăzi.
 
Ce au în comun Apple, Starbucks, Dyson și Pret a Manger? Cum reușesc aceste companii să se dezvolte spectaculos? Seth Godin te îndeamnă să pui o vacă mov în orice construiești și orice faci, pentru a crea în cele din urmă un produs cu adevărat remarcabil. Lucrurile de care ai nevoie pentru a fi remarcabil se schimbă în fiecare zi. Ceea ce înseamnă că și tu trebuie să te schimbi în fiecare zi.”
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Cartepedia 


7. Cum cresc brandurile: ceea ce specialiștii în marketing nu știu, Byron Sharp

carti de marketing Cum cresc brandurileDescriere: „Prin cercetările sale, Byron Sharp demonstrează că oamenii fac alegeri bazate pe emoții și pe cât de eficient a fost brandul în a rămâne întipărit în mintea consumatorului prin caracteristici precum logo-ul, culorile sau mirosul asociat brandului.
 
Sharp folosește expresia de consumatori poligami, explicând că loialitatea există dar într-o mică măsură. O carte care îți poate revoluționa modul în care faci marketing, care vine cu un set de legi susținute de dovezi empirice și pe care orice om de marketing trebuie să o citească.”
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Cartepedia 


8. Cele 22 de legi imuabile ale brandingului, Al Ries & Laura Ries

carti de marketing Cele 22 de legi imuabile ale brandinguluiDescriere: „Scrisă în spiritul lucrărilor autorilor, cartea de față arată tuturor cum să transformi un produs sau un serviciu într-un brand de clasă mondială. Studiind diverse mărci și evoluția acestora de-a lungul timpului autorii au sintetizat concluziile într-o lucrare din care extrem de mulți specialiști și nu numai au de învățat.
 
Scrisă în stilul american – cu foarte multe exemple oferite pentru a ilustra fiecare idee – cartea, așa cum apreciază Philip Kotler, demonstrează că oamenii de marketing trebuie să știe să construiască un brand și să-l mențină în viață. Într-adevăr cartea amintește de mărci care au dispărut – și de elementele care au dus la această situație – și care, firește, este de dorit să nu fie puse în practică de cel ce citește lucrarea celor doi.”
 

Vezi preț pe Libris Vezi preț pe eMAG 


9. Ghid pentru vânzări de succes. Folosește-ți mintea, nu forța, pentru a avea succes în vânzări, Mark Edwards

carti de marketing Ghid pentru vânzări de succesDescriere: „Orice tip de vânzare – cărți, cosmetice, software, flori – presupune câteva concepte esențiale, pe care Mark Edwards le prezintă aici prin intermediul unor exemple concrete și al unor ilustrații grafice geniale. Cartea este o combinație de tehnici, abilități și îndrumări practice prezentate sub forma unor metodologii funcționale și explicate prin scenarii și exemple realiste, presărate pe alocuri cu ironii și, uneori, cu remarci tăioase.
 
Plecând de la vânzarea perfectă – un scenariu fictiv oferit ca exemplu la începutul cărții, Mark trece la prezentarea unor concepte-cheie în vânzări, oferind exemple grăitoare din viața reală care să arate unde greșește omul de vânzări când face contractarea și ce ar trebui să facă pentru a avea succes.”
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Cartepedia Vezi preț pe eMAG 


10. Publicitatea după Garfield, Bob Garfield

carti de marketing publicitatea dupa garfieldDescriere: „Reclama nu este, în sine, o întreprindere foarte dificilă. Desigur că e un business cu destule complicații, însă, în cele din urmă, nu este vorba despre altceva decât de comunicarea unei idei unui potențial client.
 
Dacă acest lucru îl poate realiza, pe trotuar, la tarabă, un vânzător ambulant de răzători, atunci și marile minți ale marketingului, cu milioanele de dolari și imperiul media care le stau la dispoziție, ar trebui să fie în stare să-l facă. Dar, cu toate acestea, adesea, dau greș… Ei bine, aici intervin eu cu acest manual de publicitate.” (Bob Garfield)
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe eMAG Vezi preț pe Cărturești


11. Brief. 99 de chestii pe care aș fi vrut să le știu când am intrat în publicitate, Sorin Trâncă

carti de marketing Brief. 99 de chestii pe care aș fi vrut să le știu când am intrat în publicitateDescriere: „9 secrete ale muncii de creație, după Sorin Trâncă:
Când nu‑ți vine ideea, ești pe-aproape.
Doar unu la sută din ideile tale contează.
Un copywriter bun știe când nu trebuie să scrie nimic.
Un creativ bun e un bun traducător.
Directorul de creație are patru minute pentru tine.
Când, în sfârșit aleg, oamenii aleg emoțional.
Cea mai importantă idee a ta e următoarea.
Secretul productivității? Planul B la planul B.
Curiozitatea e cea mai la îndemână formă de inteligență.”
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Cartepedia Vezi preț pe Cărturești 


12. De la vânzător la om de vânzări, Sorin Călinescu

carti de marketing De la vanzator la om de vanzariDescriere: „Din dorința de a împărtăși din experiența acumulată în 14 de ani de activitate în domeniul vânzărilor, Sorin Călinescu a adunat în această carte întâmplări, sfaturi, învățăminte, toate cu scopul de a fi de folos celor care își doresc să aibă o carieră de succes în această breaslă. Toate acestea sunt confirmate de studii efectuate în diverse țări, precum și de o vastă bibliografie ce a servit la realizarea volumului de față.
 
Astfel, autorul începe prin a povesti cum a pornit pe acest drum, fără experiență, dar dornic să își clădească o carieră de succes, pe holurile Guvernului României, în funcția de consilier economic. În timp, însușindu-și anumite tehnici de negociere, a reușit să atingă un target tot mai ridicat, iar asta în primul rând datorită capacității de a-și organiza optim activitațile și responsabilitățile.”
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris  Vezi preț pe Cartepedia 


13. Marketing nutrițional. Considerații teoretice și practice din perspectiva beneficiarilor, Raluca-Giorgiana Chivu (Popa)

carti de marketing marketing nutritionalDescriere: „Lucrarea de cercetare abordează într-o idee complexă rolul și implicațiile marketingului asupra comportamentului nutrițional al consumatorilor beneficiari sau nu ai serviciilor de nutriție și dietetică de specialitate.
 
Lucrarea este structurată în două părți, abordând subiectul cercetat atât din perspectiva teoretică prin trecerea în revistă a literaturii de specialitate relevantă pentru domeniul de interes, cât și din perspectiva practică prin realizarea unui număr de patru investigații utilizate pentru a crea o imagine actuală și de ansamblu asupra rolului marketingului în domeniul serviciilor de nutriție și dietetică.”
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Cartepedia 


14. Secretele marketingului pe Instagram. Răspunsurile de care ai nevoie pentru un marketing eficient pe Instagram, Ionuț Țuța

carti de marketing Secretele marketingului pe instagram
Descriere: „Dacă te-ai săturat de teste eșuate pe Instagram și vrei mai mulți urmăritori activi cu care să dezvolți o super comunitate atunci ești în locul potrivit. Pentru că am scris singura carte din România care este construită pentru tine dacă vrei să fii influencer, dacă ești make-up artist, dacă ai un magazin online, dacă ai o afacere cu locație fizică… și lista poate continua. În această carte găsești principii și strategii care te vor ridica la următorul nivel pe Instagram, indiferent de nișa ta!”
 
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Cartepedia 


15. Ce ne facem, dom’le, cu influencerii ăștia? Cum să transformi aceste resurse digitale în avantaje pentru brandul tău, Cristian China-Birta „Chinezu”

carti de marketing Ce ne facem, domle, cu influencerii astiaDescriere: „Cartea este destinată oamenilor de afaceri, antreprenorilor, brand managerilor sau tuturor celor din zona de marketing, care vor să înțeleagă cât mai bine cum pot să folosească aceste resurse digitale numite influenceri pentru a obține beneficii pentru brandul sau afacerea lor.
 
Cartea conține întregul traseu pe care să îl faci atunci când decizi să faci o campanie cu influenceri. Începând cu întrebarea fundamentală dacă merită sau nu să faci acea campanie, trecând prin cum alegi influencerii, ce le ceri, cum îi plătești și cum analizezi rezultatele campaniei. Este, de aceea, o resursă fundamentală pentru oricine dorește să investească bugete în influencer marketing.”
 
 

 
Iată-ne ajunși la finalul acestui articol. Acestea sunt câteva  dintre cele mai bune cărți de marketing și au fost scrise cu scopul de a-i ajuta pe cei dornici să pornească la drum cu noua lor idee de afacere.
 
Dacă ai ales deja una dintre aceste cărți, îți urez mult spor la citit și baftă la a pune în practică ceea ce ai învățat!
 
Dacă ți-a plăcut acest articol, s-ar putea să te intereseze și articolele Cărți de educație financiară și Cărți despre investiții la bursă.
 

Poftă bună la citit!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here