Cărți pentru bărbați. Recomandări de top

Carti pentru barbati

Dacă am dedicat un articol special cu recomandări de cărți pentru femei, este timpul să acordăm atenție și sexului opus. Iată mai jos o listă de cărți de citit pentru bărbați. Sunt pentru toate vârstele, abordează diferite teme și se află pe primele poziții în majoritatea topurilor cu cele mai bune cărți pentru bărbați.


1. Biblioteca de pe Lună, Francesc Miralles

Biblioteca de pe Luna carti pentru barbatiDescriere: „Francesc Miralles ne invită în viitor, într-o fascinantă aventură pe Lună, unde magnatul excentric Kumar întemeiază prima colonie umană, Exovillage, menită să devină un centru turistic pentru milionarii lumii. La Barcelona, Verne, filolog specialist în limba sanscrită, este îndrăgostit de ani de zile de Moira, care se află însă în Exovillage, responsabilă cu telecomunicațiile. 
 
Hotărât să încerce imposibilul pentru a câștiga inima Moirei, Verne se va înrola într-o aventură îndrăzneață, cu consecințe inimaginabile. Pentru că pe Lună legile pământene nu se mai aplică, și nici pământenii din Exovillage nu sunt singuri…”
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Librex Vezi preț pe Cărturești 


2. Cum să fii un tată bun pentru fiica ta, Alain Braconnier

Cum sa fii un tata bun pentru fiica ta carti pentru barbatiDescriere: „Taţii îşi iubesc uneori prea mult fiicele? Ştiu ei oare să le iubească aşa cum ar trebui? Tatăl are o influenţă decisivă asupra viitorului fiicei lui, asupra femeii care va fi, asupra alegerilor de viaţă pe care le va face. Pentru fiice, relaţia cu tatăl lor este determinantă şi aşa va rămâne şi atunci când ele vor deveni mame, iubite, soţii. Pentru ca taţii şi fiicele să se întâlnească şi să se înţeleagă reciproc, e nevoie adesea de o viaţă întreagă. Să-i ajute să se cunoască mai bine, să se asculte mai mult unul pe celălalt, acesta este scopul captivantei cercetări la care ne invită Alain Braconnier.”
 
„Această carte a apărut din ceea ce fiicele care mi s-au confesat mi-au povestit despre tatăl lor, mie, care sunt un bărbat, dar şi un terapeut în acelaşi timp şi care, din acest motiv, joc un rol special. Am vrut să vă transmit ceea ce am aflat, în speranţa că fiicele de azi şi de mâine nu se vor mai simţi singure în faţa întrebărilor pe care şi le pun despre tatăl lor.” (Alain Braconnir)
 

Vezi preț pe Elefant


3. Totul despre femei. Ghid pentru bărbați, John Gottman

Totul despre femei carti pentru barbatiDescriere: „Rezultatele obținute în Laboratorul iubirii de John Gottman, expert de renume mondial în probleme de cuplu, dovedesc un adevăr incredibil: bărbații pot face sau desface o relație. Lucrarea Totul despre femei, bazată pe o cercetare întinsă de-a lungul a patruzeci de ani, dezvăluie misterele atracției, satisfacerii și cuceririi unei femei pentru întreaga viață.
 
Aflăm, pentru prima dată, răspunsul dovedit științific la întrebarea pe care ne-o punem de atâta vreme: Ce-și dorește cu adevărat o femeie de la un bărbat? Acest ghid fundamental pentru bărbați răspunde și altor probleme ale acestora, de la cum să abordezi o femeie și să ai o relație cu ea, până la cum să-ți dai seama dacă acea relație se află pe calea cea bună.”
 

Vezi preț pe Libris


4. Educație europeană, Roman Gary

Educatie europeana carti pentru barbatiDescriere: „În iarna lui 1942, în timp ce bătălia de la Stalingrad a început, adolescentul Janek Twardowski este trimis de tatăl său să se ascundă în pădure, pentru a nu avea aceeași soartă cu cei doi frați mai mari uciși în luptă. Recuperat de un grup pestriț de partizani, el devine om de legătură, furișându-se prin sate și orașe ai căror locuitori încearcă să supraviețuiască. Janek are astfel ocazia să descopere o Polonie (de fapt, o Europă și o umanitate) împărțită între trădare și eroism, între iubire și ură, între viață și moarte.
 
 

5. Bărbați fără femei, Haruki Murakami

Barbati fara femei carti pentru barbatiDescriere: „În noua sa colecție de povestiri, care, poate nu întâmplător, împrumută titlul celui de-al doilea volum de proză scurtă al lui Ernest Hemingway, Haruki Murakami desenează relieful interior al unor bărbați care fie au pierdut, fie n-au avut nicicând pe cineva. Fără ezitări, abil și nuanțat, Murakami explorează peisajul lucrurilor care îi unesc sau îi despart pe bărbați de femei, vorbind despre singurătatea bărbatului, sexualitate și excentricitate, despre pierderi, regăsiri și efectele devastatoare ale unor evenimente aparent minore.
 
Personajele lui sunt mânate în lupă de permanenta căutare a unui echilibru, a unui adevăr și a unui fel de a-ți trăi viața care să împace sinele tău adevărat cu așteptările celorlalți.”
 
Vezi ce părere au cititorii despre această carte în articolul Haruki Murakami și cărțile sale nefirești.
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Bookzone Vezi preț pe Cărturești 


6. Viața mea de bărbat, Philip Roth

Viata mea de barbat carti pentru barbatiDescriere: „Precum Rousseau în Confesiunile lui, Roth ne invită fără prea multe fasoane să descoperim în Viața mea de bărbat omul, mai degrabă decât scriitorul. De dragul poveștii, Roth nu se dă în lături să se arate pe sine abject, egotist, dar și, din când în când, necugetat și neajutorat.” (The New York Times)
 
„Nici un alt autor în viață nu poate menține un întreg roman la standardul de excelență pe care și-l fixează Philip Roth.” (Newsweek)
 
 
 

7. Amantul Colivăresei, Radu Aldulescu

Amantul colivaresei carti pentru barbatiDescriere: „O poveste a unei epoci care a distrus destine, în care alegerile, dragostea sau nebunia te poartă într-o aventură a lumii marginalilor, așa cum numai Radu Aldulescu o poate respira.
 
• roman inclus de critici în lista celor mai bune 100 de cărți de proză apărute în România
• tradus în Franta (L’amant du Veuve, Syrtes) și nominalizat la Prix Litteraire des Jeunes Europeens”
 
 
 

8. Cele cinci limbaje ale iubirii pentru bărbați, Gary Chapman

Cele cinci limbaje ale iubirii pentru barbati carti pentru barbatiDescriere: „Gary Chapman îți arată cu umor și empatie că degeaba îi faci plinul la mașină soției tale, când ea simte că rezervorul de dragoste îi este gol. Sau că degeaba îi oferi cadouri, când darul cel mai prețios după care tânjește este chiar prezența ta. Poți aduce armonia în relația voastră de cuplu dacă înveți să folosești limbajul primar al iubirii soției tale. 
 
Fie că este vorba despre declarații, timp petrecut în doi, daruri, servicii sau contact fizic, unul dintre cele cinci limbaje ale iubirii sigur este al ei. Iar sugestiile autorului, verificate de milioane de cupluri din întreaga lume, te vor ajuta să îl deprinzi pas cu pas, de la silabisitul timid până la performanțele unui vorbitor nativ al dialectului care este numai al ei. Ceea ce este totuna cu a o face să se simtă iubită.”
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Librex Vezi preț pe Cărturești 


9. Cu ultima suflare, Paul Kalanithi

Cu ultima suflare carti pentru barbatiDescriere: „Uluitorul volum de memorii al lui Paul Kalanithi reprezintă cronica emoționantă și lucidă a transformării unui student la medicină, idealist și entuziast, într-un neurochirurg de succes, cu o carieră importantă în față, apoi în pacient și în tatăl care trebuie să-și înfrunte propria moarte.
 
La treizeci și șase de ani, Paul Kalanithi a descoperit că suferă de cancer la plămâni. A fost începutul unei schimbări radicale: medicul care trata pacienți în fază terminală se transformă în pacientul care luptă să trăiască. Cartea lui Paul Kalanithi este o meditație de neuitat despre înfruntarea morții și un grandios elogiu adus vieții.”
 

Vezi preț pe Bookzone Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Librex 


10. Bărbatul conștient, Dr. John Gray, Arjuna Ardagh

Barbatul constient carti pentru barbatiDescriere: „Cartea Bărbatul conştient îi ajută pe bărbaţi să privească înlăuntrul lor pentru a-şi descoperi scopul şi misiunea; pentru a fi conectaţi, dar nu dominaţi de emoţiile lor, pentru a-şi trăi viaţa căutându-şi propriul drum, dar şi asumându-şi responsabilităţile care însoțesc acest demers. Bărbatul conştient explorează 12 calități ale noii masculinități, cu informații privind modul în care biochimia influențează aceste calități.
 
De asemenea, femeile vor afla în fiecare capitol indicații despre cum să găsească un bărbat bun și de încredere, dar și cum să-l sprijine să-și valorifice la maximum calitățile.”
 

 
Fie că e vorba de cărți motivaționale pentru bărbați, cărți de seducție pentru bărbați sau orice altă categorie, lista de mai sus e un bun start. De asemenea, dacă ești în căutarea unui cadou pentru bărbați, una dintre cărțile menționate poate fi o alegere inspirată.
 

Poftă bună la citit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here