Cărți de dezvoltare personală. Top 5 recomandări

Literatura motivațională este la mare căutare în rândul cititorilor. Cărți despre dezvoltarea personală există cât pentru o viață întreagă. Așadar, acesta este un articol din multele ce vor urma cu această tematică. Haide să vedem împreună câteva cărți de dezvoltare personală ce-ți pot aduce numai bine în viață.


1. De la bine la excelentZig Ziglar

De la bine la excelent

Zig Ziglar este unul dintre cei mai populari autori motivaționali din ultimii ani. Acesta susține că pentru a clădi o viață împlinită și fericită, ai nevoie de trei ingrediente: pasiune, performanță și scopul în viață. Dorința autorului în aceasă carte este aceea să te facă să țintești cât mai sus pentru a-ți urma visele. Sfaturile sale sunt cu atât mai inspiraționale cu cât acesta vorbește din propriile sale experiențe.

Ce își dorește este ca oricine citește această carte să ajungă să trăiască o viață extraordinară. Ar trebui să știi că adaugă de asemenea și o perspectivă creștină ce te poate ajuta să treci peste multele opreliști ce intervin de-a lungul vieții. Concluzia: este o carte excelentă dacă dorești să te autodepășești pentru a duce o viață cel puțin excelentă.

Verifică preț pe Elefant Verifică preț pe Bookzone Verifică preț pe Cărturești


2. Inteligența emoțională în Leadership, Daniel Goleman
Inteligenta emotionala in Leadership

S-a dovedit în timp că liderii adevărați dau dovadă de o inteligență emoțională desăvârșită. Aceasta este una dintre caracteristicile esențiale, poate chiar cea mai importană, pe care cu toții ar trebui să o stăpânim și despre care Daniel Goleman vorbește în cartea sa. Ea te va ajuta atât în viața personală cât și în cea profesională. De ce? Pentru că dacă reușești să dai dovadă de stăpânire de sine, aceasta se va reflecta în tot ceea ce faci.

Este de la sine înțeles că aceasta nu e o carte destinată exclusiv celor ce doresc să țintească o poziție de leadership. Se adresează tuturor, luând în vedere principiile ce se învârt în jurul inteligenței emoționale. Faptul că autorul exemplifică fiecare concept pe care îl abordează, este un mare plus pentru cititor ajutându-l să rețină și mai bine cele citite.

Verifică preț pe Elefant Verifică preț pe Bookzone Verifică preț pe Cărturești 


3. Puterea cuvântului rostit și alte scrieri, Florence Scovel Shinn

Puterea cuvântului rostit și alte scrieri

Cu câtă înțelepciune alegi cuvintele ce urmează să le spui? Autoarea Florence Scovel Schinn va arăta în paginile cărții sale că orice alegi să spui, îți poate influența cursul vieții. Faptul că a fost scrisă cu mult timp în urmă (începutul anilor 1900), nu afectează cu nimic prezentul. Aceleași aspecte de atunci se regăsesc și în zilele noastre.

În rândurile acestei cărți se vorbește mult despre cum poți influența acțiunile din viața ta alegând cuvintele potrivite. Desigur, e important ca cititorul să-și seteze așteptări realiste de la această carte întrucât nu va oferi răspunsuri la toate problemele din lume. Dar cu siguranță se află printre aceste pagini cel puțin un sfat pe care și cei mai sceptici dintre noi îl poate urma.

Verifică preț pe Elefant Verifică preț pe Libris Verifică preț pe eMAG  


4. Iubirea care ne vindecă, Boris Cyrulnik

Iubirea care ne vindeca

Deși un om poate trece prin niște experiențe frapante de-a lungul existenței sale, de el depinde ce curs va urma viața după o întâmplare traumatizantă. Asta încearcă Boris Cyrulnik să transmită în paginile cărții sale. Creierul nostru este încă o nebuloasă pentru oamenii de știință dar cu ajutorul neuropsihiatrilor, cum este si Boris, ne apropiem cu pași mici dar siguri de secretele materiei cenușii.

Bazându-se pe cercetări psihologice de referință, acesta redă în cartea sa explicații complexe ce duc la o înțelegere mai amănunțită a unor întâmplări șocante. Acesta demonstrează că, deși ai trecut prin greutăți în viață, tu ești singurul care poate alege să nu se lase influențat de negativismul lor. În creierul tău se întâmplă ceva uimitor atunci când, în ciuda unor evenimente traumatizante, tu alegi să mergi mai departe.

 Verifică preț pe Libris Verifică preț pe Cărturești Verifică preț pe Litera 


5. ZEN Arta de a trăi simplu, Shunmyo Masuno

ZEN Arta de a trai simplu

Nu cred că mai e un secret pentru nimeni că japonezii au un stil diferit de a gândi când vine vorba de tehnici pentru duce o viață mai bună. Călugărul japonez Shunmyo Masuno a adunat în prezenta carte 100 de lecții valoroase pentru a duce o viață mai rodnică. Cu fiecare pagină parcursă vei da de idei diferite dar care în final duc toate la un singur concept: acela de a duce o viață simplă. Și nu este greu deloc, ne învață Shunmyo, pentru că totul pornește de la pași simpli, ca de exemplu: să nu te gândești la lucruri neplăcute chiar înainte de culcare, să plantezi o floare sau să pășești desculț prin zăpadă.

Sigur, pot părea sfaturi de care ai mai auzit până acum. Dar ca să și rămâi cu ceva după ce ai citit această carte, e magnific. Iată un exercițiu simplu de urmat: citește fiecare îndemn cu mintea deschisă. Apoi oprește-te, depozitează ceea ce ai citit, înțelege substraturile și pătrunde cu adevărat înțelepciunea fiecărui sfat. Deși pare o carte ușor de parcurs, te poate pune pe gânduri mai mult decât te-ai aștepta.

Verifică preț pe Elefant Verifică preț pe Litera Verifică preț pe Cărturești 


Dacă nu le deții deja, e timpul să pui mâna pe măcar una dintre aceste cărți. În fiecare dintre ele poți găsi cel puțin un sfat bun de urmat.

Pentru și mai multe recomandări, vizitează articolul Cărți despre dezvoltarea personală. Pentru noi începuturi.

Poftă bună la citit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here