Citate „Jurnalul Annei Frank” (Anne Frank)

citate celebre jurnalul annei frank

 
 
  • „În ce mă privește, voi continua să tac, să fiu distantă și nici de-aici înainte nu voi da înapoi din fața adevărului, căci acesta e cu atât mai greu de suportat, cu cât e mai îndelung amânat.”

  • „Trebuie să devin mai bună singură, fără exemple și fără discursuri, asta pentru ca mai târziu să fiu cât mai puternică. […] Cine în afară de mine mă va consola? Căci adesea am nevoie de consolare, de multe ori nu sunt destul de puternică și se întâmplă mai des să dau greș decât să-mi iasă ceva. Știu asta și încerc fără încetare, în fiecare zi, să devin mai bună.”

  • „Nu mă condamna, ci privește-mă ca pe un om care, la un moment dat, nu mai poate îndura!”

  • „Cu toată iubirea multora din jur, un om poate să se simtă singur atunci când nu e pentru nimeni cel mai drag.”

  • „Pentru orice om căruia îi este frică, care e singur sau nefericit, remediul cel mai bun este în mod cert sa iasă afară, să meargă undeva unde să fie cu totul singur, singur cu natura, cu cerul și cu Dumnezeu. Căci abia atunci și numai atunci simți că totul este cum trebuie să fie și că Dumnezeu vrea să-i vadă pe oameni fericiți în mijlocul naturii simple, dar frumoase. Câtă vreme toate astea există și, fără îndoială, așa va fi mereu, știu că, în orice condiții, există o consolare pentru fiecare tristețe. Și cred cu fermitate că natura poate alunga multe nenorociri.”

  • „Iubire, ce este iubirea? Cred că iubirea este ceva ce, de fapt, nu se poate traduce în cuvinte. Iubire înseamnă să înțelegi pe cineva, să ții la cineva, să împărtășești cu el fericirea și necazul. Și, la toate astea, se adaugă mai devreme sau mai târziu și iubirea fizică. Ai împărțit ceva, ai oferit ceva, ai primit ceva. Și dacă te căsătorești sau nu, dacă ai un copil sau nu, dacă ți-ai pierdut onoarea sau nu, toate astea nu contează dacă știi că pentru tot restul vieții ai pe cineva lângă tine care te înțelege și pe care nu trebuie să-l împarți cu nimeni!”

  • „În oameni există pur și simplu pofta de a distruge, de a lovi de moarte, de a asasina și de a se înfuria, și câtă vreme întreaga omenire, fără excepție, nu va suferi o mare metamorfoză, războiul va bântui, tot ce s-a clădit, s-a cultivat și a crescut va fi din nou retezat și crescut, și-apoi totul se va relua de la capăt.”Volumul este disponibil la următoarele librării:

Elefant.ro

Libris.ro

Carturesti.ro

Poftă bună la citit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here