Top Cărți pentru copii de 6-8 ani

carti pentru copii

Fie că părinții citesc copiilor sau deja micuții se pricep să deslușească frumusețea literelor, este important ca micuții să prindă gustul lecturii încă din copilărie. Din aceste povești pentru copii ajung să învețe cuvinte noi, să-și formeze un vocabular bogat. Când sunt încă mici, copii au o capacitate de reținere extraordinară și nici măcar nu trebuie să depună mult efort pentru a reține diverse cuvinte și, mai ales, însemnătatea lor.

carti pentru copii

 

Este important de știut că pe piață au apărut foarte multe cărți destinate copiilor pe categorii de vârstă. Într-adevăr, este bine ca aceștia să parcurgă și lecturile clasice însă, personal, sunt de părere că este de recomandat să citească și cărțile mai recent apărute întrucât acestea sunt mai conforme cu prezentul nostru.

 

Tocmai din acest motiv, pentru că au apărut foarte multe cărți de citit pentru copii, voi realiza, în cele ce urmează dar și în articolele viitoare, topuri cu recomandări de cărți pentru diverse vârste.

Articolul de astăzi va recomanda:

  • Cărți pentru copii de 6 ani

  • Cărți pentru copii de 7 ani

  • Cărți pentru copii de 8 ani1. Învățăm să citim – Clasa I, Marcela Peneș, Celina Iordache

carti pentru copii Invatam sa citim - Clasa 1

Descriere: „Cartea asigură materiale lingvistice atent selectate pentru învățarea și exersarea cititului, prezentate într-o formă cât mai atractivă și variată. Primii pași spre lectura activă sunt susținuți de exercițiile de colorare a literelor și imaginilor, în deplin acord cu particularitățile psihofizice ale copiilor.”

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Cartepedia 


2. Să protejam mediul, Carola von Kessel

carti pentru copii sa protejam mediul

Descriere: „Răsfoind paginile cartonate, bogat ilustrate, cu multe ferestre explicative, ale cărții Să protejăm mediul, copiii află că natura trebuie protejată și ce putem face pentru acest lucru. Fiecare pagină se ocupă de un subiect anume. Micii cititori descoperă importanța pădurilor și a mărilor, cum se poate economisi apa, cum se generează curentul electric, care vehicule poluează atmosfera, de ce pericole sunt amenințate animalele și de ce trebuie să sortăm deșeurile pe care le producem.”

Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești  Vezi preț pe Bookzone 


3. Floss, cățelușul pierdut, Arabella McIntyre-Brown

carti pentru copii Floss, catelusul pierdut

Descriere: „În sătucul Fân din Transilvania, iarna a venit mai devreme decât de obicei și a adus la poarta familiei un cățeluș zgribulit de frig. Treptat, toată lumea din casă se îndrăgostește de el, până și micuța Thea, căreia îi era frică de câini. Ghemotocul de blană primește un nume – Floss – și reușește să intre chiar și în grațiile pisicilor. Dar nu trece mult timp și o veste neașteptată vine să tulbure armonia noului cămin al lui Floss.”

Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe eMAG 


4. Micul prinț, Antoine de Saint-Exupery

carti pentru copii Micul print

Descriere: „De 67 de ani, Micul prinț v-a cucerit sufletele, devenind un mit care a captivat întreaga planetă. Un gen aparte, fiind în același timp și poveste poetico-filosofică și mit inițiatic, cartea ne aduce în prim-plan valorile umane, responsabilitate și legătura între oameni, toleranță și spirit de aventură. Este un titlu accesibil tuturor categoriilor de vârstă, o poveste simplă și fermecătoare, spusă într-un limbaj simplu, dar plin de poezie. O poveste încântătoare despre copilărie, singurătate și prietenie.”

Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Bookzone 


5. Te iubesc, orice-ai face! Ioana-Chicet Macoveiciuc

carti pentru copii Printesa Urbana Te iubesc orice-ai face

Descriere: „Micuța Ema face o mulțime de trăsnăi, și, după fiecare dintre ele, vrea să știe un singur lucru: o mai iubește oare mami? Copiii fac multe boacăne, pentru că sunt curioși, energici, vor să descopere lumea cât mai repede. O carte despre experimente de copil, cu dialoguri simpatice și ilustrații vesele, în care se vor regăsi toți copiii și toți părinții. O carte simplă și frumoasă despre bucuria jocului și despre iubire.”

Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe eMAG Vezi preț pe Elefant 


6. Adevărul gol-goluț, Ioana Chicet-Macoveiciuc

carti pentru copii Adevarul gol-golut

Descriere: „Copiii pun adesea întrebări de genul: Mami, de ce nu pot merge dezbrăcat pe stradă? Ce fac când un străin îmi oferă un biscuit? Până când o să mă mai speli tu? De ce trebuie să închidem ușa la baie? Pot să te pup pe gură? Ce fac dacă mă pierd? Această carte jucăușă și extrem de necesară le va oferi copiilor și părinților răspunsuri la toate aceste dileme ale celor mici legate de propriul corp, intimitate, limite, siguranță, dar și de respectul față de corpul altora.”

Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Cartepedia 


7. Ce poți face cu o idee? Kobi Yamada

Descriere: „Ce faci când ai o idee care se ţine scai de tine? Mai întâi nu o bagi în seamă și te gândești cu teamă la ce ar crede ceilalţi despre ea. Dar, odată încolţită în minte, e greu să te prefaci că nu există, mai ales când ea pare hotărâtă să te urmărească până la capătul lumii. Nici nu-ţi dai seama când devine la fel de apropiată ca un bun prieten care nu caută decât multă atenţie și multă joacă. Și, la fel ca un prieten, o idee îţi poate schimba lumea.”

Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cartepedia Vezi preț pe eMAG 


8. Lămâi, cărți și prieteni, Jo Cotterill

carti pentru copii Lămâi, cărți si prieteni

Descriere: „Lămâi, cărți și prieteni este povestea emoționantă a lui Calypso, fetița care învinge durerea provocată de absența mamei cu ajutorul magiei lecturii și al prieteniei, cucerind inimile cititorilor de pretutindeni. Volumul a câștigat în 2017 mai multe premii: Oxfordshire Book Award, Stockport Children’s Book Award și Tower Hamlets Book Award.”

Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Elefant  


9. O călătorie spre centrul Pământului – Repovestire după Jules Verne, Kathleen Olmstead

carti pentru copii O calatorie spre centrul Pamantului. Repovestire dupa Jules Verne

Descriere: „După ce găsesc un mesaj vechi de sute de ani şi reuşesc să-l descifreze, reputatul profesor Lidenbrock şi nepotul său, Axel, pornesc într-o extraordinară călătorie spre vulcanul Snaeffels, sub atenta călăuzire a iscusitului Hans, un localnic islandez. De aici se deschide drumul către centrul Pământului, dar ce vor găsi oare aventurierii într-o călătorie care îi poartă spre tărâmuri neştiute şi în alte ere geologice?”

Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Cartepedia Vezi preț pe Bookzone Vezi preț pe eMAG 


10. Vreau să citesc! Clasa pregătitoare, Celina Iordache

carti pentru copii Vreau sa citesc! - Clasa pregatitoare

Descriere: „Pentru cei mai mici dintre școlari, învățatul trebuie să fie o aventură și un joc. Cu atât mai mult cu cât miza este abilitatea de a citi, ce reprezintă fundamentul tuturor achizițiilor ulterioare. Iar pentru că ne dorim ca acest proces să fie cât mai ușor și mai firesc, vă propunem un material didactic imaginativ, în care veți regăsi situații de învățare atent selectate și jocuri antrenante.”

Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Cartepedia 


11. Povestiri despre prietenii mei, Silvia Kerim

carti pentru copii povestiri despre prietenii mei

Descriere: „Acest volum de povestiri este închinat ființelor necuvântătoare, care ne stau aproape, deși nu sunt întotdeauna apreciate; inspirate din realitate, povestirile vor trezi curiozitatea copiilor, dar și amintirile bunicilor.”

Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Cartepedia 


12. Enciclopedia Larousse pentru copii

carti pentru copii Enciclopedia Larousse pentru copii

Descriere: „Cum au dispărut dinozaurii? Cum rezistă animalele la frig… sau la căldură? Care este secretul ochilor noștri? Ce este o erupție vulcanică? Care este originea Universului? Vei găsi toate răspunsurile la aceste întrebări și la multe altele în această incredibilă enciclopedie, care cuprinde șapte părți. O sursă de informații clare și exacte. Recorduri și rubrici variate. Ilustrații și scheme detaliate. Pornește fără întârziere în aventura descoperirii!”

Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Cartepedia 


13. Aventuri în Țara Virtuților, Alec Blenche

carti pentru copii Aventuri in tara virtutilor

Descriere: „Alec Blenche reușește în Aventuri în Țara Virtuților un lucru aproape imposibil: să explice unui copil ce înseamnă respectul, compasiunea, curajul, modestia. Folosind limbajul magic al imaginației, pe care toți copiii îl stăpânesc atât de bine, Alec face o minune în și prin cartea lui: ne învață pe toți să fim oameni. E un volum de mare preț pentru noi toți, copiii îl vor iubi, iar noi, părinții, vom fi recunoscători pentru așa un dar.”

Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe eMAG 


14. Dalia și micii detectivi, Arabella McIntyre-Brown

carti pentru copii Dalia si micii detectivi

Descriere: „Cioara și pisica neagră sunt de obicei animale de care ne ferim. Fie din cauza unor superstiții, ori a unor temeri, le ocolim și ne supărăm atunci când ne ies în cale. Însă Dalia ne arată că poți face echipă bună cu ele și că, în mod cert, nu te vor lăsa niciodată la greu. Când în grup se alătură și un băiat cu suflet mare și dornic să accepte orice provocare, ia naștere cea mai grozavă trupă de detectivi din satul Fân, din Transilvania.”

Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Libris Vezi preț pe eMAG


15. Operațiunea Iepurașul, Sally Gardner, David Roberts

carti pentru copii Operatiunea Iepurasul

Descriere: „Nici nu vine bine pe lume, că Emily Vole ajunge pe prima pagină a ziarelor, după ce e găsită la aeroport, abandonată într-o cutie de pălării. E înfiată, dar nu o duce prea bine în familia ei adoptivă. Până într-o zi, când îi întâlneşte pe ciudaţii ei vecini: domnişoara Firu şi motanul Deranj. Prin ei, Emily intră în legătură cu agenţia de detectivi a zânelor şi descoperă că rolul ei în operaţiune nu e tocmai neînsemnat. Rămâneţi pe fir pentru amănunte.”

Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Cartepedia  

Ce părere ai? Sper să găsești aceste recomandări folositoare! Sunt cărți cu povești pentru copii ce au lecții valoroase de oferit.

S-ar putea să te intereseze și articolele

Poftă bună la citit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here