Cărți Stephen King. Top 5 cărți horror

Top carti de groaza Stephen King

Au început pregătirile de Halloween? Cel mai probabil. Însă în sânul iubitorilor de cărți, cred că această sărbătoare se realizează într-un mod cu totul diferit. Un bibliofil nu va petrece ore nedormite noaptea pentru a se masca și a căpăta dulciuri. Acesta va prefera, dacă tot vrea să simtă fiorii strigoilor care bântuie pe la ferestre, să petreacă acele ore citind cărți de groază.

Și care autor ar fi unul dintre cei mai recomandați în domeniu? Stephen King, un nume atât de popular când vine vorba de cărți de groază! Te invit să arunci o privire la top 5 cele mai horror cărți ale sale.


1. Strălucirea

Stralucirea de Stephen KingO poveste terifiantă ce are loc între pereții hotelului Overlook și care îi are în prim-plan pe Jack Torrence, soția lui, Wendy și fiul acestora, Danny. Încă de la început ne dăm seama că aceasta nu e o familie tipică. Micuțul Danny posedă puteri supranaturale (de unde și numita strălucire), Jack se confruntă cu amintiri dureroase în urma violențelor răsfrânte asupra familiei iar Wendy trăiește cu angoase, temându-se că oricând Jack va reveni la vechiul lui prieten „alcoolul”.

Adaugă la toate astea un hotel bântuit și ai toate ingredientele necesare ce fac din The Shining unul dintre cele mai înfiorătoare romane.

Vezi preț pe Elefant  Vezi preț pe Bookzone  Vezi preț pe Cărturești 


2. Doctor Sleep 

Doctor Sleep Stephen KingDacă povestea din romanul anterior a avut un succes răsunător, Stephen King revine cu partea a doua, continuarea vieții micuțului Danny, care acum e adult în toată firea. Deși poate cititorul își dorește pentru băiețelul de 5 ani să ajungă un om împlinit, nu e ceva ce autorului nostru preferat de cărți horror îi stă în fire. Așadar, vedem un Dan care a călcat cel puțin pe una dintre urmele tatălui său: alcoolismul.

Dar, încă posedând darul său special din copilărie, acesta reușește să se angajeze la un azil de bătrâni unde își exercită puterea facilitând mai ușor trecerea în neființă a pacienților ce se află în pragul morții. Însă vom descoperi pe parcurs că acțiunea acestui roman nu se învârte doar în jurul lui Dan, întrând în scenă tânăra Abra care la rândul ei, posedă și ea strălucirea, fapt ce va crea o legătură puternică între cei doi.

Vezi preț pe Elefant  Vezi preț pe Libris  Vezi preț pe Cărturești 


3. Cimitirul animalelor

Cimitirul animalelor Stephen KingO poveste atipică ce te face să realizezi că dacă vrei să te pui cu destinul, vei avea de înfruntat multe pericole. Acțiunea se petrece într-un mic oraș din Maine, Ludlow avându-i ca protagoniști pe membrii familiei Creed, alături de pisoiul Winston Churchill. Suspansul începe să fie din ce în ce mai apăsător când motanul familiei își găsește sfârșitul călcat de o mașină.

Întâmplarea aceasta nu este deloc de subestimat întrucât de la ea pornește povestea terifiantă atunci când Louis Creed decide, la îndemnul vecinului său Jud, să pășească pe un teren misterios: cimitirul animalelor, care e de fapt un loc sacru al indienilor Micmac.

Vezi preț pe Elefant  Vezi preț pe Libris  Vezi preț pe Cărturești 


4. IT

IT Stephen KingO poveste terifiantă nu trebuie neapărat să conțină fantome sau monștri. O dovadă incontestabilă a acestui fapt este romanul IT. Ce poate fi mai înspăimântător atunci când temerile tale cele mai mari încep să ia formă? Ceea ce este cel mai înfricoșător este că nu te poți ascunde de psihicul tău. Unde să fugi când angoasele nu sunt ceva palpabil?

Asta face din acest roman să fie mereu în topuri când vine vorba de cărți de groază. Evenimentele teribile și un grup format din 7 personaje ce vor învăța că doar dacă vor fi alături unul de celălat vor reuși să biruiască răul absolut, te vor ține în suspans.

Vezi preț pe Elefant  Vezi preț pe Libris  Vezi preț pe Cărturești 


5. Salem’s Lot

Salem's Lot Stephen KingIată că Stephen King reușește să creeze o poveste atrăgătoare cu vampiri. Acțiunea se învârte în jurul scriitorului Ben Mears, care se întoarce în locul său natal. Însă micul orășel este în pericol din cauza vampirilor iar Ben, împreună cu un grup de oameni vor încerca să lupte împotriva acestora.

Nu este acel clasic horror la care poate că se așteaptă cititorul, însă momentele misterioase, pline de suspans, surprinzătoare pe alocuri, fac ca această carte să ocupe un loc în topul recomandărilor când vine vorba de Stephen King.

Vezi preț pe Elefant  Vezi preț pe Bookzone  Vezi preț pe Cărturești


Tu ce părere ai? Ce cărți de groază ai recomanda și ce ți-ai pregătit pentru seara de Halloween? 

Happy Halloween și poftă bună la citit!

Dacă ești fan al acestui gen, vei aprecia, de asemenea, și articolul Cărți de groază. Top cele mai bune cărți horror.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here