Cărți de Decembrie. Recomandări cărți 2021

carti de citit

Având în vedere că luna decembrie vine la pachet cu cele mai frumoase sărbători, vine totodată și cu multe zile libere de care să profităm la maxim și să citim. Dacă ești în căutarea unor recomandări de cărți, îți vin cu drag în ajutor.

Mă bucur să recomand un alt top cărți de citit celor pasionați de citit ca mine.

carti de citit

Așadar, te invit să parcurgi acest articol cu recomandări de cărți care merită citite, mai ales acum când afară e frig și ideea de a sta sub pătură cu o cană de ceai și o carte bună în mână sună al naibii de bine!

Top 5 Recomandări Cărți 2021


1. Privighetoarea, Kristin Hannah

recomandari carti 2021 PrivighetoareaDescriere: „Când un căpitan neamț își stabilește cartierul general în casa lui Vianne, ea și fiica sa au două opțiuni: fie să locuiască sub același acoperiș cu dușmanul, fie să piardă totul. Fără hrană și bani, deznădăjduită în timp ce pericolul pândește după fiecare colț, tot mai amenințător, Vianne e silită să facă alegeri imposibil de îndurat pentru a-și ține familia în viață.”

Părerea cititorilor: aceasta este o poveste care are loc în timpul unui război brutal. Așadar, este despre lupte brutale, lagăre de prizonieri, bătăi, foamete, sacrificii, și despre multe alte aspecte caracteristice unei astfel de perioade. Dar există și speranță, rezistență, supraviețuire. Este o poveste ce trebuie citită neapărat de cei care sunt în căutarea unor cărți de ficțiune istorică.

Vezi preț pe CărtureștiVezi preț pe CartepediaVezi preț pe ElefantVezi preț pe eMAG


2. Sete de iubire, Yukio Mishima

recomandari carti 2021 Sete de iubireDescriere: „Sub masca imperturbabilă a chipului delicat, Etsuko se avântă orbeşte spre Saburō, fără să-i pese că nesocoteşte tabuul social, tabuul vârstei, tabuul specific japonez al exhibării sentimentelor. Asemenea Medeei, ea distruge totul pentru o iubire care nu îi poate aduce decât suferinţă şi dezonoare. Admirabil în redarea senzaţiilor şi intens în construirea suspansului psihologic, romanul este un triumf al erotismului, spaimei şi compasiunii.”
 
Părerea cititorilor: Mishima scrie și această carte în modul său caracteristic. Transpune cititorii direct în interiorul unei societăți japoneze în care obiceiurile socioculturale sunt exagerate de o corectitudine stoică. Personajele sale nu caută să fie nici judecate, nici simpatizate de cititori. Sunt doar ființe umane care dau dovadă de gelozie, furie, cinism, egoism.
 

Vezi preț pe CărtureștiVezi preț pe CartepediaVezi preț pe LibHumanitas


3. Fetița căreia nu-i plăcea numele său, Elif Shafak

recomandari carti 2021 Fetita careia nu-i placea numele sauDescriere: „Cât e ea de inteligentă, de curajoasă și de plină de imaginație, micuța protagonistă se împiedică și se întristează mereu de un singur lucru: numele său, Sakız Sardunya, adică Mușcata Curgătoare. Prietenii ei cei mai buni sunt cărțile, singurele care nu râd de numele ăsta curios. Numai că printre atâtea jocuri video și desene animate de la televizor, copiii au uitat să mai asculte și să mai inventeze povești. Mușcata Curgătoare e tare speriată: doar n-o să fie ea singura în stare să-l salveze, nu?”
 
Părerea cititorilor: este o poveste încântătoare pentru copii și adulți deopotrivă. Totul se învârte în jurul pasiunii de a citi, a dragostei pentru cărți. Este o carte cu semnificații ascunse, subtile care uneori poate nu sunt descoperite la prima lecturare. La fel ca Micul prinț, trebuie recitită pentru a-i descoperi adevăratele valori.
 

Vezi preț pe CărtureștiVezi preț pe LibrisVezi preț pe ElefantVezi preț pe Cartepedia


4. Cum să ne păstrăm copiii aproape, Gordon Neufeld

recomandari carti 2021 Cum sa ne pastram copiii aproapeDescriere: „Dr. Neufeld a numit acest fenomen orientare de la egal la egal, și se referă la tendința copiilor și tinerilor de a căuta la colegii lor de generație un sistem de valori morale, identitate și coduri de comportament. Orientarea copiilor către cei de aceiași vârstă cu ei subminează coeziunea familiei, otrăvește atmosfera școlară și favorizează un comportament agresiv, ostil și o sexualizare de la vârste foarte mici.”
 
Părerea cititorilor: este o carte interesantă și utilă care lămurește foarte multe neliniști și necunoscute. Trebuie citită de oricine are de-a face cu copii: de la părinți, la educatori, învățători, profesori. Dacă-și fac bine lecțiile, aceștia vor reuși să închege o relație de lungă durată.
 

Vezi preț pe CărtureștiVezi preț pe LibrisVezi preț pe eMAG


5. Despre Dragoste. Anatomia unui sentiment, Liviu Antonesei

recomandari carti 2021 despre dragoste anatomia unui sentiment carti gratis pdfDescriere: „Această cărticică nu reprezintă pariul unor mari ambiții auctoriale, nu urmărește să revoluționeze «filosofia iubirii», nici să deschidă vreun drum nou. Scopul său este infinit mai modest – și anume de a depune mărturie despre un fenomen esențial cum este dragostea, în funcție de experiența proprie, de lecturile ce fac și ele parte din această experiență și de meditația, cât s-a putut de onestă, în jurul propriilor mele trăiri.”
 
Aceasta este una dintre sumedenia de cărți gratis pdf ce le poți descărca chiar acum de pe site-ul celor de la LiterNet.ro
 
 
Ei bine, sunt de părere că cele menționate mai sus sunt cărți pe care trebuie să le citești. Au povești diferite, lecții de viață, sfaturi și nu numai.
 
 

Poftă bună la citit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here