Cărți de Noiembrie. Recomandări cărți 2021

 

carti de citit 2021

Din multitudinea de cărți care merită citite, am ales alte 5 pe care nu trebuie să le ratezi. În funcție de gen, tu hotărăști care ți se potrivește cu starea pe care o ai. Factorii externi pot avea o mare influență asupra ta și de aceea este important să alegi fie cartea care te ajută să rămâi în starea pe care o ai dacă aceea este una pozitivă, fie cartea care te ajută să ieși din starea actuală dacă aceea este una negativă.

Haide să vedem împreună care sunt acele cărți pe care trebuie să le citești și de care să te bucuri!

Top Cărți de Citit


1. Fahrenheit 451, Ray Bradbury

carti de citit 2021 Fahrenheit 451Descriere: „O poveste tulburătoare şi poetică, Fahrenheit 451 este o parabolă a unei societăţi în care valorile pe care le cunoaştem au fost răsturnate, în care statul interzice cititul şi legiferează arderea cărţilor. Cetăţenii acestei lumi distopice trăiesc într-o indiferenţă indusă de droguri şi de mass-media.”
 
Părerea cititorilor: Această capodoperă are de toate. Există acțiune. Există intrigi. Există violență. Există o dezvoltare treptată a personajelor. Există o poveste de care rămâi interesat de la început până la sfârșit. Dacă te consideri un fan al romanelor științifico-fantastice sau distopice sau al literaturii clasice sau al cărților interzise, este timpul să citești această carte!
 
 
 

Vezi aici trailerul filumului 👇


2. Pacientul englez, Michael Ondaatje

carti de citit 2021 pacientul englezDescriere: „Pacientul englez are drept personaje centrale patru oameni împinşi de hazard sub acoperişul unei foste mănăstiri italiene, la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. E vorba de Hana, o infirmieră amorţită de spectacolul suferinței; Caravaggio, un hoţ şi spion mutilat; Kip, un genist sikh care-şi pune zilnic viaţa în pericol dezamorsând bombe; şi mai e misteriosul pacient cu trupul ars, care începe să dezvăluie o poveste de dragoste.”
 
Părerea cititorilor: Povestea se învârte în jurul mai multor teme majore, cum ar fi: războiul și schimbarea de paradigmă care are loc pe măsură ce oamenii se recuperează; iubirea și profunzimile sale; căutarea iluzorie, dar esențială, a identității de sine. Temele se întind pe toate aspectele naturii umane, dar dezvoltarea sinelui este cea care primează.
 
 

Vezi aici trailerul filumului 👇


3. După cutremur, Haruki Murakami

carti de citit 2021 Dupa cutremurDescriere: „Cele șase povestiri ne oferă imaginea unui Murakami în plină formă. Toate sunt legate de teribilul cutremur din 1995 care a zguduit regiunea Kobe din Japonia. Spiritul pătrunzător și poetic al scriitorului urmărește destinele unor oameni conduși în același timp de speranță și disperare, cutremurul fiind un ecou al trecutului de mult îngropat.”
 
Părerea cititorilor: Așa cum Murakami ne-a obișnuit, povestirile de acest gen nu au adesea sfârșit, ele pur și simplu reflectă gândurile și acțiunile diverșilor oameni într-un interval scurt de timp. Unele povești depășesc limita normalității, în timp ce altele se concentrează pe oameni ale căror vieți sunt într-un fel golite de esență; unii sunt străini și alții par puțin pierduți. Tonul general este melancolic dar totul este frumos realizat, așa cum numai Murakami știe să o facă.
 
Dacă ești fan Haruki Murakami, vizitează articolul Top 5 cărți Haruki Murakami. Povești nefirești.
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Cartepedia 


4. Toamna patriarhului, Gabriel Garcia Marquez

carti de citit 2021 Toamna patriarhuluiDescriere: „Dacă ar fi să-l definesc prin doar câteva cuvinte, l-aş defini ca pe un poem despre singurătatea puterii… Tema puterii a reprezentat o constantă a literaturii latinoamericane de la începuturile ei, de înţeles fiindcă dictatorul este unicul personaj mitologic zămislit de America Latină… Am scris Toamna patriarhului aşa cum se scriu versurile, cuvânt cu cuvânt…”
 
Părerea cititorilor: „Toamna Patriarhului” este un portret psihologic remarcabil al unui dictator. Nu este greu de înțeles dar poate fi dificil de citit pentru că stilul este atât de dens și de bogat! Însă este cu adevărat o carte unică și grozavă.
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Cartepedia 


5. Vânătorii de zmeie, Khaled Hosseini

carti de citit 2021 Vânătorii de zmeieDescriere: „Vânătorii de zmeie își poartă cititorii prin Afganistanul ultimelor zile ale monarhiei și până la cele ale atrocităților prezentului. Schimbările de situație uimitoare fac din această carte memorabilă atât o cronică politică, cât și o poveste emoționantă despre copilărie și maturizare. Intriga care pornește cu prietenia dintre Amir, fiul stăpânului, și Hassan, fiul servitorului, se dovedește firul director care unifică întregul roman.”
 
Părerea cititorilor: Există groază, momente șocante, moarte în acest portret al unei țări torturate. Dar există și bogăție emoțională și o privire profundă asupra vieții și aspectele cele mai adânci care o caracterizează. Este o lectură ce se recomandă fără rezerve. O poveste minunată, spusă într-o manieră emoționantă.
 
 

Vezi aici trailerul filumului 👇Cărți de dragoste, thriller sau sf? Toate cele menționate în acest articol sunt cărți care merită citite.
 
Dacă ți-a plăcut acest articol, s-ar putea să te intereseze Cărți de Septembrie. Recomandări cărți 2021 și Cărți de Octombrie. Recomandări cărți 2021.
 

Poftă bună la citit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here