Cărți noi apărute

Carti noi aparute

În fiecare an apar o mulțime de cărți noi, scriitori noi, abordări noi. Așa că este dificil să alegi o carte bună din multitudinea de noi publicații. Pentru a-ți veni în ajutor, am sortat mai jos 5 cărți noi apărute în ultimul timp. Sunt scrieri ce s-au bucurat de un mare succes în rândul cititorilor, așadar iată care sunt acestea:


1. Acolo unde cântă racii, Delia Owens 

Acolo unde canta racii carti noiDescriere: „Zvonurile despre Fata Mlaștinii au circulat mulți ani în Barkley Cove, un orășel liniștit de pe coasta Carolinei de Nord. Așa că, în 1969, când frumosul Chase Andrews este găsit mort, localnicii bănuiesc imediat că a fost ucis de Kya Clark, adevăratul nume al Fetei Mlaștinii. Însă Kya nu este nici pe departe sălbăticiunea pe care și-o închipuie lumea. Sensibilă și inteligentă, a supraviețuit singură în mlaștinile cu vegetație luxuriantă de pe malul oceanului. Într-o bună zi, Kya simte înfiripându-se în sufletul ei dorința de a fi iubită, iar când doi tineri din oraș sunt atrași de frumusețea ei neobișnuită, viața i se schimbă complet, căpătând un alt sens. Dar, nu după mult timp, ceva cu totul neprevăzut îi sfărâmă noua existență.”
 
Vezi ce părere au cititorii în articolul Cărți de noiembrie 2020.
 
 

2. Gândește ca un călugăr, Jay Shetty 

Gandeste ca un calugar carti noiDescriere: „Superputerea lui Jay Shetty este să facă înțelepciunea accesibilă și relevantă. Cartea sa este profundă, practică și îți atrage atenția. Credem că va ajuta multă lume să își creeze noi obiceiuri, practici și o înțelepciune de viață care îi va conduce spre existența pe care și-o doresc cu adevărat. Superstar social media și gazdă a podcastului #1 On Purpose, acesta transformă înțelepciunea atemporală pe care a învățat-o pe când era călugăr în pași practici pe care îi poate face oricine în fiecare zi, pentru a trăi o viață mai puțin anxioasă și mai plină de sens.”
 
Ce părere au cititorii? Este considerată una dintre cele mai bune lecturi ale anului 2020, mai ales când vine vorba de cărți meditative. Jay Shitty combină perspectiva unei vieți călugărești și abordarea acesteia într-o lume modernă. Este pașnic și terapeutic să citești această carte.
 
 

3. Memoriile unui motan călător, Hiro Arikawa 

Memoriile unui motan calator carti noiDescriere: „Prin vocea nonșalantă a lui Nana, motanul vagabond care renunță la viața trăită în libertate deplină, dar și în pericol, pentru a intra în casa și în sufletul lui Satoru, Hiro Arikawa ne face, cu inteligență și umor, o demonstrație desăvârșită a iubirii dintre oameni și feline și ne vorbește despre firele invizibile dar indestructibile care ne țin legați de prieteni și de familie.”
 
Ce părere au cititorii? Această carte este o experiență excelentă. De la prima pagină, personajele și povestea nu te vor lăsa să te oprești din citit. Vei citi povești despre lucruri bune și rele, prietenii și gelozie, familie și iubire. Indiferent că îți provoacă tristețe sau bucurie, această carte îți va umple inima și satisface mintea.
 
 

4. O lungă petală de mare, Isabel Allende 

O lunga petala de mare carti noiDescriere: „În august 1939 poetul Pablo Neruda organizează plecarea din portul Bordeaux a legendarei nave Winnipeg care va duce la Valparaiso peste 2 000 de refugiați spanioli. Primiți cu multă căldură în Chile, acea lungă petală de mare, de vin și de zăpadă, după cum a evocat-o Neruda, atât Victor, cât și Rose reușesc să se integreze, dar lovitura de stat încheiată cu moartea președintelui Salvador Allende îi va forța să părăsească și această țară. Puterea de a spera și de a rezista pe care au dobândit-o în Spania tinereții lor îi va salva încă o dată. O pledoarie impresionantă pentru solidaritate, toleranță și dragoste.”
 
Ce părere au cititorii? Isabel Allende a devenit una dintre cele mai căutate autoare ale timpurilor noastre. Emoțional, inspirațional și poetic, „O lungă petală de mare” este un roman în care aflăm că rezistența, dragostea și supraviețuirea triumfă, într-un fel sau altul, în fața inumanității, violenței și distrugerii.
 
 

5. Pământul făgăduinței, Barack Obama 

Pamantul fagaduintei carti noiDescriere: „Într-un stil original, Barack Obama istorisește în Pământul făgăduinței povestea odiseei sale neverosimile de la un tânăr aflat în căutarea propriei identități la liderul lumii libere, descriind prin amănunte deosebit de intime atât educația sa politică, cât și momentele cruciale din primul mandat al președinției sale istorice – o perioadă de frământări și de transformări profunde.”
 
Vezi ce părere au cititorii în articolul Cărți de februarie 2021.
 
 
 

 
Fie că e vorba de cărți de dragoste, de dezvoltare personală sau autobiografii, toate aceste cărți prezintă povești noi ce merită să le acorzi o șansă.

Poftă bună la citit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here