Cărți despre sportivi de performanță. Cărți de sport

Carti cu si despre sportivi

Fie că practici un sport de performanță, de plăcere sau doar îți place să-ți susții sportivul favorit, sportul face parte din viața fiecăruia, într-un fel sau altul. Sunt atât de multe nume mari în sporturile de pretutindeni, că nu-ți ajunge timpul să citești despre toți.

Acest prim articol va conține cinci recomandări din sporturi diferite, avându-i în prim plan pe sportivii din zilele noastre ce vor rămâne adevărate legende. Așadar, primul despre care te invit să afli câte ceva este marele fotbalist Cristiano Ronaldo.


1. Ronaldo. Obsesia pentru perfecțiune, Luca Caioli

Descriere: „Pentru fanii lui Cristiano și pentru pasionații de fotbal, Ronaldo. Obsesia pentru perfecțiune este o carte cu adevărat specială. Luca Caioli dezvăluie povestea neștiută a acestui superstar global, atât de pe teren, cât și din afara lui.” 
 
Ce părere au cititorii? Această carte povestește aspecte din viața personală a fotbalistului și despre cum a ajuns să fie pasionat de fotbal. Cartea a țintit atât fanii lui Cristiano Ronaldo cât și fanii fotbalului, în general. La urma urmei, rămâi cu un puternic sentiment că ai citit povestea de viață a unui model demn de urmat în viață. Spiritul lui competitiv și dorința de a deveni mai bun în fiecare zi, poate încuraja pe oricine, indiferent de domeniul în care profesează. 
 

2. Roger Federer. În căutarea perfecțiunii, Rene Stauffer

Roger Federer. In cautarea perfectiuniiDescriere: „Să joace perfect: asta era forța care îl mâna în viață. Nu dorea neapărat să își învingă adversarii și să câștige trofee – chiar dacă, după cum a și recunoscut, de altfel, îi plăcea ideea că ar putea deveni bogat și celebru. Instinctiv, pentru el calea era scopul, iar calea era reprezentată de încercarea de a lovi și trimite mingile perfect cu racheta sa. Părea să simtă ce posibilități stăteau ascunse în el și că putea face mult mai mult decât făcea deja, dar nu reușea încă să își transpună visurile în realitate.“ – Rene Stauffer 
 
Ce părere au cititorii? O carte bine scrisă cu o completă biografie a unei alte legende din lumea sportului: Roger Federer. Rene Stauffer abordează această biografie și din punctul de vedere al celor apropiați, arătând opiniile acestora cele mai sincere. Totodată, cartea de față lasă moștenire adevărate lecții de viață. Roger ne învață să-i tratăm pe ceilalți cu amabilitate, să depunem efort în tot ceea ce facem dacă vrem să atingem succesul și, cel mai important, odată ajunși în vârf să nu uităm să fim oameni.
 

3. Michael Schumacher. Dincolo de perfecțiune, James Allen

Michael Schumacher. Dincolo de maretieDescriere: „Michael Schumacher este un fenomen creat de el însuși. Dar atunci când ai în față fenomenul Michael Schumacher este greu să cunoști omul Michael Schumacher. Nu ajută nici faptul că întotdeauna a fost o persoană foarte rezervată, mereu atentă să nu permită presei și publicului să se apropie prea mult. Etosul său sportiv de a nu dezvălui niciodată nimic s-a aplicat atât caracterului său cât și concurenței.” 
 
Ce părere au cititorii? Oricine interesat măcar puțin de Formula 1, va aprecia această carte ca fiind o lectură bună. Oferă o perspectivă echilibrată asupra carierei lui Schumacher și explorează în același timp câteva dintre motivele ce au făcut din această legendă una dintre cele mai controversate figuri. Este o biografie cuprinzătoare și, cu toate că în unele părți autorul tinde să devină repetitiv, rămâne în continuare o lectură de recomandat pentru orice fan Formula 1.
 

4. Reversul medaliei, Andreea Răducan

Reversul medalieiDescriere: „Mărturisesc că nu-mi este foarte simplu să mă întorc în timp. Sunt atâția ani de când am pășit pentru prima dată, într-o sală de gimnastică! Nici prin cap nu-mi trecea atunci, ce avea să mă aștepte. Un drum lung frumos, cu sacrificii, multă muncă, momente de neuitat, lacrimi de bucurie și multe, multe medalii…“ – Andreea Răducan 
 
Ce părere au cititorii? O lectură pe cât de emoționantă, pe atât de bine structurată. Când parcurgi lectura, parcă fiecare cuvânt al fostei gimnaste îți rămâne întipărit în minte. Este foarte emoționant să afli ce gânduri, senzații, sentimente a trăit gimnasta noastră de când era mică și până în prezent. Și da, momentul în care povestește despre nedreptatea de la Syndey, emoțiile devin copleșitoare și este o mare posibilitate să te trezești cu o lacrimă în colțul ochiului.  
 

5. Mike Tyson. Adevărul de necombătut, Larry Ratso Sloman

Mike Tyson. Adevarul de necombatutDescriere: „Filosof, om de lume, luptător, pușcăriaș – Mike Tyson a sfidat stereotipurile, expectanțele și înțelepciunea convențională de-a lungul celor trei decenii în care s-a poziționat în vizorul vieții publice. Însă geniul din ring a fost adesea umbrit de comportamentul nesăbuit al sportivului. Și totuși omul acesta care cândva a recunoscut că este dependent de tot și toate a reușit să renască triumfător ca actor și să-și găsească liniștea ca tată și soț.” 
 
Ce părere au cititorii? Este o adevărată provocare să citești această carte întrucât atinge o sinceritate ce rar o întâlnești în genul acesta de cărți. Întreaga lume a lui Mike Tyson este expusă aici, nu doar o simplă poveste despre un boxer renumit: ies în evidență extremele naturii umane și lupta pentru supraviețuire într-o lume plină de vicii. Chiar dacă nu Mike este scriitorul acestui roman, autenticitatea vocii lui se simte peste tot.
 
 
Cu siguranță ai auzit de toți cei 5 sportivi menționați în acest articol așa că te încurajez călduros să citești și cărțile acestora. Poate că vei găsi informații ce le știi deja dar la finalul lecturii vei vedea cum fiecare dintre ele oferă lecții de viață valoroase.
 
Pentru mai multe recomandări de biografii sau autobiografii ale unor oameni influenți, vizitează articolul Biografii și autobiografii celebre.

Poftă bună la citit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here