Biografii și autobiografii celebre

Biografii si autobiografii celebre

Fie că citești  biografie sau autobiografie, acestea sunt cărți ce reprezintă, într-un fel sau altul, lecții de viață. Cei care aleg să scrie despre viața unor personalități marcante sau chiar cei care reprezintă aceste persoane ilustre au de spus lucruri însemnate. 
 
Chit că e vorba despre doar viața lor sau despre reușitele ce le-au realizat de-a lungul vieții, acești oameni ne-au lăsat o moștenire pe care cu toții o prețuim și din care putem trage foloase.
 
Haide să vedem împreună o listă de biografii și autobiografii celebre!
 

1. Steve Jobs, Walter Isaacson

Steve Jobs biografii autobiografiiDescriere: „Pornind de la o serie de peste 40 de interviuri cu Steve Jobs, derulate de-a lungul a peste doi ani – precum și pe intervievarea a peste o sută de persoane apropiate lui Jobs, familie, prieteni, adversari, competitori sau colegi – Walter Isaacson a reușit să creioneze portretul vieții trepidante și a personalității de o intensitate mistuitoare a unui antreprenor creativ, care, prin pasiunea sa pentru perfecțiune și prin hotărârea încrâncenată, a revoluționat șase domenii de activitate: computerele personale, filmul de animație, muzica, telefoanele, tabletele computerizate și conținutul digital.”
 
Ce părere au cititorii? Isaacson a realizat o biografie grozavă. A transpus o poveste coerentă, bine închegată, a intervievat toți jucătorii. Și cel mai important, nu a simțit nevoia să-și ridice subiectul pe un piedestal. De asemenea, frumusețea acestei biografii constă în felul cum autorul a știut să creioneze modul în care Jobs și-a urmat idealurile.
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești 


2. Isaac Newton, James Gleick

Isaac Newton biografii autobiografiiDescriere: „James Gleick îl poartă pe cititor în viaţa retrasă a lui Newton şi oferă explicaţii surprinzător de limpezi ale conceptelor care au modificat pentru totdeauna modul în care percepem corpurile, repausul şi mişcarea. Isaac Newton s-a născut într-o casă ţărănească de piatră, în 1642, fără tată şi nedorit de către mama sa. Newton a inventat proprietăţi ale naturii şi le-a dat nume – masă, gravitaţie, viteză. Inspirat de Aristotel, stimulat de descoperirile lui Galileo şi de filozofia lui Descartes, Newton a înţeles intangibilul şi a avut îndrăzneala să îl măsoare, un salt spiritual fără pereche în generaţia sa.”
 
Ce părere au cititorii? Este o carte bine realizată ce oferă cititorilor șansa de a cunoaște mai bine viața acestui om extraordinar, complex, briliant, care a influențat profund cursul istoriei moderne. Sfatul celor care au parcurs deja această biografie este acela de a avea răbdare cu lecturarea acestei cărți. La început poate părea greoaie dar pe parcurs te va prinde cu siguranță.
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești 


3. Pierderea virginității: Autobiografia lui Richard Branson, Richard Branson

Pierderea virginitatii biografii autobiografiiDescriere: „Richard Branson şi-a scris propriile reguli ale succesului, creând un grup de companii care a împânzit toată lumea, dar fără sediu central, fără ierarhie de management şi cu birocraţie minimă. Multe dintre afacerile lui au apărut în domenii în care concurenţa era destul de mare. A dat de câte o mină de aur pe pieţe unde consumatorii erau nemulţumiţi, unde confuzia era atotstăpânitoare, iar firmele concurente stagnau. Acum vine şi cu un nou tip de carte: o autobiografie plină de poveşti, un autoportret plin de viaţă, dinamic.”
 
Ce părere au cititorii? Povestea lui este perspicace, motivațională și extrem de utilă. Cel mai important, Branson s-a concentrat întotdeauna pe binele angajaților săi, pe munca din greu, pe distracție dar și pe respectarea standardelor înalte în afaceri.
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Bookzone Vezi preț pe Cărturești 


4. Agatha Christie: O Autobiografie, Agatha Christie

Agatha Christie O autobiogragie biografii autobiografiiDescriere: „Publicată în 1977, la un an după moartea autoarei, O autobiografie te ține cu sufletul la gură asemenea romanelor ei. Scrise cu verva, umorul și nonșalanța bine-cunoscute, frânturile de amintiri pe care Agatha Christie alege să le dezvăluie cititorului sunt deopotrivă semnificative pentru memoria afectivă a scriitoarei, cât și pentru epoca pe care a trăit-o, o perioadă frământată din istoria lumii, de la sfârșitul epocii victoriene, când lumea părea să aibă răbdare, la cele două războaie mondiale și apoi la deplina maturitate și împlinire ca scriitoare din anii postbelici.”
 
Ce părere au cititorii? Aceasta este una dintre cele mai cuprinzătoare lucrări ale Agathei Christie… Oferă povestea vieții sale fascinante și neconvenționale, care se desfășoară ușor cititorului, completată de inteligența ei subtilă și tonul ei pe alocuri sec.
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Cartepedia Vezi preț pe Cărturești 


5. Misterul regelui – despre scris, Stephen King

Misterul regelui. Despre scris biografii autobiografiiDescriere: „Când Stephen King s-a hotărât să scrie o carte despre viața sa, un accident rutier i-a pus viața în pericol. În timpul convalescenței, scriitorul descoperă simbioza din ce în ce mai puternică între scris și viață. Rezultatul: această carte neobișnuită și genială, în același timp eseu despre creația literară și povestire autobiografică. Dar mai ales revelația acestei alchimii care este inspirația. Încă o dată Stephen King ne arată că este mai mult decat un maestru al thrillerului: un mare scriitor.”
 
Ce părere au cititorii? Este o carte care va fi de interes pentru fanii autorului, care vor să afle mai multe despre el, viața și influențele sale. De asemenea, este ceva care îi va interesa pe cei care scriu sau intenționează să scrie. Oferă inspirația necesară ca să începi acea călătorie pe care demult voiai să o începi dar poate nu ai știut cum.
 

Vezi preț pe Libris


6. Einstein. Viața și Universul său, Walter Isaacson

Einstein. Viata si universul sau biografii autobiografiiDescriere: „Scrisă de autorul bestsellerului Leonardo da Vinci, aceasta este prima biografie completă a lui Albert Einstein de când au devenit accesibile toate documentele sale. Cum a funcționat mintea sa? Ce a făcut ca el să fie un geniu? Biografia lui Isaacson ne arată modul în care imaginația lui științifică a izvorât din natura rebelă a personalității sale. Fascinanta sa poveste este o dovadă a legăturii dintre creativitate și libertate.”
 
Ce părere au cititorii? O biografie excelent realizată a lui Albert Einstein. Walter Isaacson pictează portretul acestui geniu rebel a cărui viață privată și publică nu pot fi analizate una fără cealaltă.
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești 


7. Long walk to freedom, Nelson Mandela (disponibilă în engleză)

Long walk to freedom biografii autobiografiiAbout: „The riveting memoirs of the outstanding moral and political leader of our time, A LONG WALK TO FREEDOM brilliantly re-creates the drama of the experiences that helped shape Nelson Mandela’s destiny. Emotive, compelling and uplifting, A LONG WALK TO FREEDOM is the exhilarating story of an epic life; a story of hardship, resilience and ultimate triumph told with the clarity and eloquence of a born leader.”
 
Ce părere au cititorii? Mandela scrie minunat iar povestea lui este cu totul captivantă. A fost un fenomen și un erou atât de mare în ochii multora. Este o lectură atât de bogată în lecții de viață încât trebuie neapărat citită de mai toată lumea, nu doar de cei pasionați de autobiografii.
 


 
Fie că alegi să citești biografii sau autobiografii, cel mai important lucru de luat în seamă este acela că oferă adevărate lecții de viață pe care le înveți de la cei mai buni.
 
Pentru alte recomandări și păreri despre biografii sau autobiografii, te invit să vizitezi și următoarele articole:

Poftă bună la citit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here