Top 10 Cărți Biografice și Autobiografice. Memorii Celebre

Top 10 Carti Biografice si Autobiografice. Memorii celebre

Multe sunt cărțile din care avem lecții de învățat. Însă din cărți biografice avem de învățat cu atât mai mult. Acelea sunt cărțile unor oameni care au ajuns să împărtășească cu întreaga lume greutățile de care s-au lovit de-a lungul vieții și cum au reușit să le depășească.

Ei sunt o parte din oamenii curajoși care aleg, cu ajutorul scrisului, să se destăinuie întregii lumi, să își arate adevărata față și să ofere ajutor prin intermediul experiențelor pe care le-au avut. Sunt jurnale pe care merită să le citești măcar o dată în viață pentru a-ți face o idee de cum au reușit acele persoane să țintească atât de sus, pentru ca mai apoi să-și depășească limitele.

Haide să vedem împreună care sunt acestea!

Memorii, jurnale


1. Jurnalul Annei Frank, Anne Frank

jurnale biografii celebre Jurnalul Annei Frank

Descriere: „Era o tânără scriitoare minunată. Era cineva la cei treisprezece ani ai ei. Parcă ai vedea, la viteză mărită, un film cu un făt care capătă brusc chip şi începe să stăpânească lucrurile… dintr-odată, descoperă reflecţia, brusc, face portrete, schiţe de personaje, şi iată lungi întâmplări complicate, povestite atât de frumos, încât par să aibă în spate zeci de ciorne.
 
Şi fără intenţia otrăvită de-a fi interesantă sau profundă. Este ea însăşi… Ardoarea, spiritul care o animă – mereu activ, punând mereu lucrurile în mişcare… E ca o surioară pasională a lui Kafka, este fetiţa lui pierdută. (Philip Roth, The Ghost Writer)”
 
Citește câteva citate în articolul Citate „Jurnalul Annei Frank”.
 

 Vezi preț pe Cartepedia Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Bookzone 


2. O prințesă americană, Leslie Carroll

jurnale biografii celebre O printesa americana

Descriere: „Anglofilă declarată și mare admiratoare a familiei regale britanice, scriitoarea Leslie Carroll a fost cucerită, asemenea milioanelor de romantici din lumea întreagă, de povestea de iubire dintre Meghan Markle și Prințul Harry.
 
Pornind de la mărturii ale apropiaților celor doi îndrăgostiți, de la documente istorice și de familie, autoarea reușește să întocmească un portret deopotrivă complex și fermecător al celui mai mediatizat cuplu princiar al momentului, realizând în același timp și o incursiune în istoria monarhiei și a etichetei britanice.”
 

Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Cartepedia Vezi preț pe eMAG 


3. Povestea mea, Michelle Obama

jurnale biografii celebre Povestea mea

Descriere: „Michelle Obama îi invită pe cititori în lumea sa, făcând o cronică a experiențelor care au format-o. Descrie cu sinceritate desăvârșită și cu o inteligență vie reușitele și dezamăgirile, atât din plan public, cât și din cel personal, relatându-și povestea așa cum a trăit-o, folosindu-se de propriile ei cuvinte și așa cum dorește ea.”
 

 Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Cartepedia 


4. Jurnal de pandemie, Octavian Hoandră

jurnale biografii celebre Jurnal de pandemie

 

Descriere: „Ne trăim viața plini de speranță, fără să ne gândim la ce ne spune Aristotel, adică să nu ne dorim doar plăcere, ci mai ales absența suferinței… Deodată, cutremurul pandemiei ne face să constatăm că așa-zisa fericire și plăcerea nu sunt decât himere, iar realitatea căzută dintr-o dată peste noi nu este altceva decât frică, durere și moarte.
 
Noroc că suntem o generație care și-a trăit viața. Ne-am trăit copilăria și tinerețea, așa că avem ce să ne amintim. Ne reluăm și ne frunzărim amintirile, recitim, descoperind și subliniind alte și alte pasaje din cărțile care ne-au făcut ceea ce suntem azi. (Octavian Hoandră)”
 

Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Cartepedia Vezi preț pe eMAG 


5. Freddie Mercury, Peter Freestone

jurnale biografii celebre Freddie Mercury

Descriere: „Cartea pe care o țineți în mâini este…
– Cea mai intimă poveste din câte s-au scris despre viața lui Freddie Mercury
– Adevărul din spatele zvonurilor scandaloase
 
De la nume celebre ca Elton John, Kenny Everett, Elizabeth Taylor și Rod Stewart, la armata nevăzută de iubiți, oameni de casă și pierde-vară, Peter Freestone i-a văzut și i-a cunoscut pe toți cei care au jucat un rol în tragicomedia care a fost viața scandaloasă a lui Freddie Mercury.
 
Cei doi s-au împrietenit pe loc, Peter devenind repede asistentul personal al superstarului, fiind alături de el până la moartea acestuia, în 1991.”
 

 Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Cartepedia 


6. Conversații cu Regele Mihai, Stelian Tănase

jurnale biografii celebre Conversatii cu Regele Mihai

Descriere: „Apărută pentru a marca un an de la dispariția regelui Mihai, această carte este rezultatul transcrierii fidele a înregistrărilor audio/video realizate de scriitorul Stelian Tănase cu fostul suveran la Palatul Elisabeta de-a lungul mai multor zile, în aprilie 2005. În paginile ei, regele îşi povesteşte viaţa şi, implicit, viaţa României din vremea sa.
 
Tragedia regelui Mihai desenează pe fundalul unei întregi epoci un om de o extraordinară forţă morală. Dincolo de istorie şi în pofida ei, regele Mihai este un model. Prin curaj, tragere de inimă și credinţă. Un om care a cunoscut gloria şi sărăcia, viaţa într-o familie mare şi singurătatea absolută. Modest, răbdător, de o majestate naturală.”
 

Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Cartepedia Vezi preț pe Bookzone Vezi preț pe eMAG 


7. Viața mea, Charles Chaplin

jurnale biografii celebre Viata mea

Descriere: „Charlie Chaplin este unul dintre starurile care au redefinit comedia și, odată cu ea, cinemaul, iar aceasta este povestea vieții lui. O poveste cu o latură strălucitoare, despre cum a ajuns „micul vagabond“ un actor adorat în întreaga lume, dar și cu o latură întunecată – familia săracă din care provenea, copilăria plină de lipsuri, părinții a căror prezență în viața lui a stat sub semnul alcoolismului și al nebuniei.
 
Cu multă sinceritate și umor, Chaplin trece în revistă anii copilăriei în suburbiile londoneze, cariera sa în industria filmului, întâlnirea cu celebritatea, căsniciile ratate, persecuțiile din timpul epocii McCarthy. Viața mea este cartea care a dat tonul memoriilor scrise de celebrități.”
 

 Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Bookzone 


8. Cine l-a ucis pe John Lennon, Lesley-Ann Jones

jurnale biografii celebre Cine l-a ucis pe John Lennon

Descriere: „În această poveste fascinantă, Lesley-Ann Jones, biograf muzical și jurnalist reputat, face o analiză completă – a omului, a vieții sale, a relațiilor pe care le-a avut, a morții premature și a eternei sale moșteniri muzicale –, cum nu s-a mai făcut până acum.
 
Analizând strat după strat, Jones identifică suișurile și coborâșurile vieții profesionale și ale celei personale care l-au determinat pe Lennon să se mute la New York, unde a fost împușcat mortal în fața clădirii în care locuia, în acea noapte fatidică de iarnă. Dar cine sau ce l-a ucis cu adevărat? Și când a murit adevăratul John Lennon?”
 

 Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Cartepedia 


9. Jurnalul unui burlac. Conversații cu mama, Mihai Bendeac, Emilia Bendeac

jurnale biografii celebre Jurnalul unui burlac. Conversatii cu mama

Descriere: „Jurnalul unui Burlac. Conversații cu mama este biografia vibrantă a uneia dintre cele mai cunoscute persoane publice din România, Mihai Bendeac. Umorul său unic și scrierea plină de emoție te vor însoți pagină cu pagină, încât vei uita că ții în mână o carte și ți-l vei imagina pe Mihai pe scenă, povestindu-ți emfatic episoade din viața sa.
 
Întâmplările pe care a ales să le publice se desprind deseori de normalitate, indicând o sinceritate dusă la extrem și o creativitate debordantă. Vei descoperi că perspectiva sa de scriitor este deopotrivă brutală, comică și emoționantă. Cu toate acestea, ultimul cuvânt îl are mereu… mama.”
 

Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cartepedia Vezi preț pe Bookzone 


10. Foc și furie. În interiorul administrației Trump, Michael Wolff

jurnale biografii celebre Foc si furie

Descriere: „Având un extraordinar acces la Aripa Vestică a Casei Albe, Michael Wolff dezvăluie ce s-a întâmplat în culisele primelor nouă luni ale celei mai controversate președinții din vremurile noastre, în Fire and Fury: Inside the Trump White House.”
 
„De la Harry Potter încoace, nicio altă carte n-a avut un asemenea succes” – The Economist
„Nu este o carte. Este cartea.” – The Weekly Standard
„O cronică indiscutabil suculentă” – The San Francisco Chronicle
„Lectură esențială.”– Michael D’Antonio
 
Că e vorba de autobiografii sau biografii celebre, acestea sunt cărți din care ai ce învăța. Fii perseverent/ă și încearcă să urmezi măcar unele dintre sfaturile de care vei da în timpul lecturării. Vei vedea cum viața ta va începe, cu pași mici dar siguri, să ia o turnură favorabilă ție.

Pentru mai multe recomandări de acest gen, citește articolele Cărți despre sportivi de performanță. Cărți de sport și Biografii și autobiografii celebre.

Poftă bună la citit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here