Cele mai populare cărți cu rețete culinare

Carti cu retete culinare

Gastronomia face parte din viețile noastre de zi cu zi. Există atât de multe rețete pe lumea asta încât un singur articol probabil că nu va fi de ajuns. Așa că haide să vedem împreună prima parte din multele articole ce vor urma. Pentru acest articol am ales 6 dintre cele mai populare cărți cu rețete culinare ce-ți vor face poftă fie de mâncare, fie de citit. E alegerea ta 🙂


1. Jamila Cuisine, Geanina Staicu-Avra,

Jamila CuisineCu siguranță mulți dintre cei pasionați de gastronomie o știți deja pe Jamila. Pagina ei de youtube este plină de rețete de toate felurile. În cartea sa, aceasta povestește despre cât de multă muncă se află la mijloc pentru a face toate acestea posibile: rețete video, ore de filmări, o mulțime de vase de spălat dar, cel mai important, „o dragoste nemăsurată pentru arta culinară”.

Cartea cuprinde cele mai savuroase și ușor de pus în practică rețete. Desigur că este mult mai ușor să dai drumu la un filmuleț de pe youtube, dar pentru aceia dintre noi care preferă partea tipărită a lucrurilor, cartea Jamilei e soluția.

Vezi preț pe Bookzone Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe eMAG


2. 5 ingrediente. Mese rapide și ușoare, Jamie Oliver

5 IngredienteJamie Oliver este de asemenea un nume arhicunoscut nu doar în lumea pasionaților de gastronomie. Cărțile sale sunt unele dintre cele mai vândute, atât în Marea Britanie, cât și în întreaga lume. Iată că mai adaugă un titlu la marea sa colecție de rețete culinare. Așadar, cartea de față conține 130 de rețete ce se învârt în jurul a doar 5 ingrediente.

Și dacă te gândești că asta înseamnă automat un timp relativ mai scurt de preparare, ai dreptate. Acesta susține că unele dintre preparate pot fi gata în mai puțin de 30 de minute. Și având în vedere că trăim vremuri în care timpul este prețios, cartea asta a picat la țanc!

Vezi preț pe Bookzone Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe eMAG 


3. Yummy! 300 de rețete pentru bebeluși și copii, Laura Adamache

Yummy 300 de Retete pentru Bebelusi si CopiiȘi această carte se află în topul celor mai populare cărți din această categorie. După cum îi spune și titlul, aceasta conține doar rețete pentru cei mici pentru că, după cum bine știm cu toții, aceștia nu pot mânca exact aceleași mâncăruri ca adulții. Acestea au nevoie să fie mult mai hrănitoare și pline de vitamine pentru ca cei mici să-și tragă substanțele nutritive esențiale pentru o dezvoltare cât mai benefică.

Pe lângă organizarea rețetelor pe grupe de vârstă, autoarea abordează și strategii de parenting corelate cu mâncarea. Aceasta susține că este foarte important ca fiecare masă să fie luată în familie deoarece prezența părinților este esențială în toate aspectele dezvoltării sănătoase a celor mici.

Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe eMAG


4. 501 rețete din bucătăria românească Ed.2019, Mihai Basoiu

501 retete din bucataria romaneascaAceasta se pare că e una dintre acele cărți care are de toate: rețete tradiționale românești ce pot fi preparate atât de bucătari începători cât și de maeștrii, ingrediente care pot fi găsite foarte ușor și timpul de preparare care este mai mult decât acceptabil. Fiecare țară se poate mândri că deține rețete tradiționale.

Ei bine, această carte, pe lângă rețete clasice românești, conține și rețete care, deși nu fuseseră în bucătăria românească de la început, patina timpului a trecut deja peste ele încât au fost preluate și acceptate cu bucurie de gastronomia noastră.

Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe eMAG


5. Maramureș în bucate, Nicolai Tand

Maramures in bucateTradițiile și obiceiurile Maramureșului sunt printre cele mai frumoase și unice din România. Nicolai Tand s-a gândit să lase moștenire o carte cu bucate maramureșene pentru a duce și tradiția culinară mai departe. Ce face ca această carte să fie și mai autentică? Toate aceste rețete sunt moștenite de la mama sa, exact cum erau gătite mai demult: ca la țară și cu ingrediente culese din grădină.

Pe lângă faptul că avem șansa de a face cunoștință cu gustul bucatelor maramureșene, Nicolai oferă și o notă personală acestei cărți. Am avut senzația, când am citit rânduri din această carte, că aud accentul ăla fain de Maramu’. Mă întreb dacă și ție ți se va părea la fel…

Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe eMAG


6. Rețete italienești rapide și ușoare

Retete italienesti rapide si usoareUmblă vorba că aceasta este una dintre cele mai bine vândute cărți de rețete ialienești. În această culegere sunt adunate 100 dintre preparatele cele mai delicioase din toate timpurile. Și nu te gândi că va conține doar mai multe feluri în care se prepară pastele sau pizza. Vei face cunoștință cu obiceiurile familiilor tradiționale din Italia: de la aperitive, la deserturi și băuturi.

Dacă te numeri printre cei pasionați de adevărata bucătărie italiană, cartea de față este exact ce-ți trebuie. Italienii știu cum să ducă o viață fericită și împlinită și vei vedea cum multe pornesc din bucătărie, locul unde are loc magia acestor preparate delicioase, pentru ca mai apoi să fie savurate în sânul familiei.

 Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe CărtureștiAșadaracestea sunt deocamdată câteva dintre cele mai populare rețete de mâncare. Sper  ți-am deschis apetitul cu câteva dintre ele. 

Pentru alte recomandări, vizitează articolul Cărți cu rețete culinare gustoase.

Poftă bună la mâncat și la citit! 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here