Top 10 Cărți de Bucate. Recomandări cărți de gătit

carti de gatit bookappetit.ro

Cred că cel puțin o dată pe zi, fiecare dintre noi își pune întrebarea: „Oare ce să mănânc astăzi?”. Este bine că răspunsul la această întrebare poate fi găsit în multitudinea de cărți de bucate existente pe piață. Și în plus, dacă te-ai săturat de preparatele repetitive din lipsă de idei, poți găsi inspirația de care aveai nevoie în diversele cărți de gătit ce-ți stau la dispoziție.

carti de gatit bookappetit.ro

 

 

Dacă ești în căutarea unor cărți de gătit pentru începători, cărți cu rețete sănătoase sau doar o simplă carte de rețete, te invit să parcurgi articolul acesta ce recomandă 10 cărți cu acest specific.

 

 1. Jamila Cuisine 2. Cele mai iubite rețete, Geanina Staicu-Avram

carti de retete Jamila Cuisine vol. II

Descriere: „Această carte de bucate conţine o serie de rețete, mai vechi și mai noi, unele cunoscute și foarte iubite, altele făcute în premieră. Sunt rețete din toate categoriile, astfel încât veți găsi atât aperitive, cât și feluri principale și deserturi. Rețetele sunt testate și explicate pas cu pas, fiind însoţite de fotografii de calitate și de toate informațiile de care aveți nevoie pentru a pregăti și voi cele mai bune și mai gustoase preparate.”

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Cartepedia 


2. Salate. O rețetă pentru fiecare zi din an (Vol. 4) – Octombrie, Noiembrie, Decembrie, Georgeanne Brennan

carti de retete Salate. O reteta pentru fiecare zi din an

Descriere: „Această colecție ispititoare de rețete oferă câte o salată pentru fiecare zi. Din octombrie până în decembrie, vei găsi câte o idee apetisantă și o salată de sezon care va satisface orice dorință și se va potrivi în orice ocazie.”

Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe eMAG 


3. Super food pentru toată familia, Jamie Oliver

carti de gatit superfood pentru toata familia

Descriere: „Jamie Oliver este un fenomen global în domeniul culinar și al campaniilor pe această temă. În cei 19 ani de carieră, a convins milioane de oameni să îndrăgească gătitul, alegând mâncăruri delicioase, proaspete, preparate integral acasă. Prin intermediul organizaţiei lui, Jamie conduce o adevărată revoluţie gastronomică pe mapamond, cu scopul de a reduce obezitatea la copii și de a menţine sănătatea și bunăstarea tuturor prin intermediul unei alimentaţii corecte.”

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Cartepedia 


4. Carte de bucate. Ediție integrală, Sanda Marin

carti de retete Carte de bucate editie integrala

Descriere: „Sanda Marin a ajuns să însemne pentru români gustul mâncării de acasă. Acesta e ingredientul secret din cele peste 1500 de rețete adunate în prezenta ediție integrală. Peste 1500 de rețete: într-un volum restaurat, astfel ca vechiul conținut să capete o formă editorială modernă. Cea mai cunoscută, cea mai longevivă, însăși cartea de bucate a românilor – într-o formulă capabilă nu numai să vă hrănească nostalgiile, ci și să vă fie utilă în următorii 50 de ani.”

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Cartepedia 


5. Carte de bucate, Silvia Jurcovan

carti de gatit silvia jurcovan

Descriere: „Cartea Silviei Jurcovan, acum într-o nouă ediție nu una oarecare, ci una îndelung dichisită și elegantă, imaginează cu drag, cu trudă, migală și știință un univers al aromelor și al gusturilor din copilăria și tinerețea noastră, pe care le vom iubi întotdeauna.”

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Cartepedia Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Librex 


6. Duminica la prânz, Laura Laurențiu

carti de retete Duminica la pranz

Descriere: „Mă bucură mult că în peisajul editorial românesc al cărților de gastronomie, destul de sărac, apare o voce credibilă, exersată în a se adresa cititorilor. Schimbarea modului de gândire a farfuriei tradiționale și abordarea preparatelor moștenite în spiritul gastronomiei moderne trebuie comunicate clar. Știu că Laura a ales pentru această carte rețete care nu dau greș, rezultat al mai multor teste și perfecționări. Eu am încredere deplină în ea și te sfătuiesc să faci la fel – Chef Nico Lontras”

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Cartepedia 


7. Manual de gătit pentru copii, Nicol Maria Pucci

carti de gatit Manual de gatit pentru copii

Descriere: „Părinţi, bunici, profesori, bucătari – știaţi că pentru copii gătitul e o activitate relaxantă și distractivă, care dezvoltă, printre altele, respectul de sine și creativitatea? Cel mai bun ghid pentru primele experienţe în bucătărie alături de cei mici este această carte.”

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Cartepedia 


8. 151 rețete de post, Mihai Bășoiu

carti de gatit 151 retete de post

Descriere: „Mihai Bășoiu, maestru în arta gastronomiei, a ales cu grijă cele 151 rețete de gustări, salate, supe, ciorbe, mâncăruri de post și dulciuri. Bucatele de post pot avea personalitatea și savoarea lor, conținând totodată ingrediente cunoscute din cele mai vechi timpuri pentru virtuțile lor de aliment-medicament.”

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe eMAG 


9. Gătește din inimă. Rețete delicioase și sănătoase, Denisa Rățulea

carti de gatit Gateste din inima

Descriere: „Cele peste 60 de rețete ușoare și rapide din carte – însoțite de fotografii splendide – sunt completate de un plan cu meniuri pentru zece zile și o listă de cumpărături, astfel încât totul să devină cât mai simplu. Fără îndoială că oricine poate îmbrățișa imediat conceptul mâncatului intuitiv, care aduce în prim-plan dragostea pentru mesele sănătoase și, implicit, pentru tine însuți.”

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Cartepedia 


10. Mâncare, sănătate și fericire. 115 rețete alese pentru mese delicioase și o viață mai bună, Oprah Winfrey

carti de gatit mancare sanatate si fericire

Descriere: „Delicioase, sănătoase și ușor de preparat, acestea sunt rețetele pe care Oprah adoră să le pregătească acasă și să le împartă cu familia și prietenii. De la plăceri simple precum pui la cuptor și supă de curcan cu ardei iute, la delicioase rețete proaspete, cum ar fi salată de kale toscană și mere sau paste Primavera, așa ar trebui să fie o masă: un gust al fericirii, un ritual care să fie împărtășit, o celebrare a vieții.”

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Cartepedia Cartea de bucate este un accesoriu ce nu ar trebui să lipsească din bucătăria nimănui. Pe lângă faptul că oferă idei de rețete gustoase, cărțile de gătit conțin, de asemenea, sfaturi folositoare și simplu de pus în practică.

Dacă acest articol te-a ajutat, vizitează și articolele Cărți cu rețete culinare gustoase și Cele mai populare cărți cu rețete culinare.

Poftă bună la citit și mult spor la gătit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here