Cărți Agatha Christie. Recomandări

carti agatha christie

Agatha Christie, cunoscută și sub numele de „Regina Crimei”, este una dintre cele mai iubite scriitoare de cărți polițiste. Colecția Agatha Christie cuprinde o multitudine de scrieri: de la romane detective, scurte povestiri, până la piese de teatru și nuvele.

(imagine preluată de pe Wikipedia)

Este cu siguranță greu să faci un top cărți Agatha Christie pentru că are o colecție impresionantă de opere ce merită un loc în bibliotecile noastre. Este acea scriitoare care te face să îți placă genul thriller, deși poate trăiai cu impresia că nu.

Haide să vedem împreună ce cărți Agatha Christie trebuie neapărat adăugate în biblioteca ta.1. Crima din Orient Express

carti agatha christie Crima din Orient ExpressDescriere: „Un afacerist american găsit mort într-un compartiment închis pe dinăuntru din luxosul Orient Express, douăsprezece lovituri de cuțit și doisprezece călători, toți suspecți. De data aceasta însă, victima a cărei moarte o investighează Hercule Poirot nu mai este deloc nevinovată. 
 
Pe parcursul anchetei sale, detectivul belgian va descoperi ce consecințe tragice a avut un celebru caz de răpire și ucidere a unui copil asupra familiei acestuia și a altor apropiați. Iar în cele din urmă, va trebui să răspundă la o întrebare cu care nu s-a mai confruntat: Poate fi crima justificabilă? Cel mai fascinant și mai celebru caz al lui Hercule Poirot.”
 

Vezi preț pe Librex Vezi preț pe eMAG 


2. Vinovat fără vină

carti agatha christie Vinovat fara vinaDescriere: „În timp ce execută pedeapsa pentru uciderea mamei sale – o crimă pe care nu a comis-o, după cum susține el -, Jacko Argyle moare de pneumonie în închisoare. Doi ani mai târziu, un bărbat care suferise o amnezie își face apariția pe neașteptate și confirmă alibiul lui Jacko. 
 
Se pare că tânărul era de fapt nevinovat… iar adevăratul ucigaș face parte din familie. Suspiciunea cade acum pe fiecare dintre ei…”
 
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești


3. Crimă la Vicariat

carti agatha christie Crima la VicariatDescriere: „Miss Marple se află în faţa misterului unei crime petrecute în liniştitul sătuc St. Mary Mead, unde, sub faţada aparent liniştită a unui târg englezesc, se ascund intrigi, secrete, minciuni şi moarte. Colonelul Protheroe, magistratul local şi om de seamă, este cel mai detestat personaj din St. Mary Mead. Toată lumea – inclusiv vicarul – îi doreşte moartea. 
 
Şi, foarte curând, acest lucru chiar se întâmplă: este găsit împuşcat în cap în biroul vicarului. Aflată în faţa unei mulțimi de posibili suspecţi, numai infailibila Miss Marple poate descâlci amalgamul de indicii care vor conduce la demascarea criminalului.”
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Librex Vezi preț pe Cărturești


4. Noapte nesfârșită

carti agatha christie noapte nesfarsitaDescriere: „Atrăgător, extrem de inteligent, dar cu totul lipsit de mijloace financiare, tânărul Michael Rogers visează la o viață mai bună și la o casă magnifică, în care să trăiască împreună cu femeia iubită. Iar când o cunoaște pe Ellie, o fabulos de bogată moștenitoare americană, visul lui devine realitate. 
 
Însă Michael ignoră avertismentele unei bătrâne țigănci privitoare la un blestem ce planează asupra locurilor, și, curând, răul începe să se strecoare în paradis…”
 
 

Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Cartepedia Vezi preț pe eMAG 


5. Asasinarea lui Roger Ackroyd

carti agatha christie asasinarea lui roger ackroydDescriere: „Într-un sătuc englezesc liniștit, doamna Ferrars, despre care se bârfește că și-ar fi omorât soțul, moare, la rândul său, în împrejurări neelucidate. Sinucidere sau otrăvire? Într-o ultimă scrisoare adresată presupusului ei iubit, Roger Ackroyd, ea îi dezvăluia că a fost victima unui înspăimântător șantaj. Atunci când este descoperit și cadavrul lui, nu este loc de îndoială: acesta a fost ucis. 
 
Dar de ce? O anchetă foarte dificilă pentru Hercule Poirot, care află că toată lumea – familie, servitori, vecini – pare să fi avut motiv să îl asasineze pe bogatul domn Ackroyd. Din fericire, Poirot are un asistent, doctorul Sheppard. Romanul are unul dintre cele mai neașteptate și surprinzătoare finaluri din toată opera Agathei Christie.”
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Litera Vezi preț pe Cărturești 


6. Moarte pe Nil

carti agatha christie moarte pe nilDescriere: „Linnet Ridgeway a dus până acum o viață ca-n povești. Binecuvântată cu frumusețe, o avere enormă și un soț devotat, are tot ce ți-ai putea dori. Dar, atunci când proaspătul cuplu pleacă într-o croazieră pe Nil, nori de furtună încep să se adune. Fosta prietenă a lui Linnet, Jacqueline de Bellefort, îi urmărește pretutindeni. 
 
Are loc un atentat la viața bogatei moștenitoare, apoi soțul său, Simon Doyle, este împușcat. Linnet are toate motivele să își facă griji… Un pistol, o crimă ciudată, mulți suspecți, o nouă enigmă de rezolvat pentru un pasager neobișnuit: Hercule Poirot.”
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Librex Vezi preț pe Cărturești 


7. Crăciunul lui Poirot

carti agatha christie craciunul lui poirotDescriere: „Spre consternarea întregii familii, bogatul proprietar Simeon Lee le cere tuturor fiilor săi și soțiilor acestora să vină acasă, pentru a petrece Crăciunul împreună. Dar reuniunea de familie nu se va dovedi prea fericită atunci când apar și câțiva oaspeți neașteptați, vechi răni și păcate ies la iveală, bătrânul Lee amenință cu schimbarea testamentului, iar în cele din urmă are loc o crimă chiar în ajunul Crăciunului. 
 
Toată lumea pare să fi avut un motiv pentru a ucide, iar Hercule Poirot trebuie să afle cum a putut ieși criminalul din camera închisă unde victima a fost găsită într-o baltă de sânge.”
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești 


8. Cei cinci purceluși

carti agatha christie Cei cinci purcelusiDescriere: „Hercule Poirot trebuie să descâlcească ițele unui caz de crimă vechi de 16 ani. Atunci, Caroline Crale a fost condamnată la moarte pentru uciderea soțului său, excentricul artist Amyas, totul fiind considerat o crimă pasională. 
 
Acum însă, Lucy, fiica ramasă orfană, vrea să descopere ce s-a întâmplat cu adevărat în ultimele clipe din viața părinților ei, convingându-l pe Poirot să-i dea o mână de ajutor. Și lucrurile sunt cu atât mai complicate cu cât există nu unul, ci, de fapt, cinci posibili criminali.”
 

Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Cartepedia Vezi preț pe eMAG 


9. O crimă anunțată

carti agatha christie o crima anuntataDescriere: „Când gazeta locală anunță că va avea loc o crimă la Little Paddocks, vineri, 29 octombrie, la ora 18.30, tot satul, crezând că este vorba de un joc, se prezintă la întâlnire. Dar, brusc, toate luminile se sting, se aud împușcături, apoi este descoperit un tânăr necunoscut, ucis. 
 
Iar acesta este doar începutul. Alte crime urmează, și numai Miss Marple va fi în stare să soluționeze cea mai ingenioasă crimă.”
 
 

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Librex Vezi preț pe Cărturești 


10. Zece negri mititei

carti agatha christie zece negri mititeiDescriere: „Zece… Zece străini sunt atrași de un misterios U.N. Owen, într-o casă de pe o insulă izolată, din apropierea Devonului.
Nouă… În timpul cinei, un mesaj înregistrat îi acuză pe fiecare în parte de câte o crimă, iar în final, în aceeași seară, unul dintre oaspeți moare.
Opt… Rupți de lume din cauza unei furtuni violente și urmăriți de versurile unei vechi poezii pentru copii, care numără descrescător de la zece la zero, oaspeții lui U.N. Owen încep, unul câte unul, să moară.
Șapte… Care dintre ei este criminalul? Oare va supraviețui cineva?”
 
 


 
Aceste romane polițiste Agatha Christie sunt câteva dintre cele care au ajuns să fie apreciate la scală mare, deopotrivă de fani și de critici. Cele mai bune cărți Agatha Christie sunt acelea care te-au făcut să te îndrăgostești de felul unic al acestei mari scriitoare.
 
 

Poftă bună la citit și baftă la investigat! 🕵️‍♀️

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here