Top Cărți pentru copii de 8-10 ani

carti pentru copii

Când copii realizează că le place să citească, înseamnă că s-a creat deja acea legătura specială între copil și carte. Și este o legătură ce, probabil, va ține toată viața. Dacă descoperă de mici plăcerea lecturii, nu există cale de întoarcere 🙂 Și cu atâtea cărți cu povești pentru copii, nici nu este greu să ajungă să le placă cititul.

carti pentru copii

 

Și tocmai că există atâtea cărți pentru copii, este puțin greu să alegi ce-i mai bun pentru juniorul tău. Trebuie să știi ce cărți să-i alegi în funcție de vârstă pentru a-i menține și chiar spori pofta de lectură. Așadar, voi realiza în cele ce urmează dar și în articolele viitoare, topuri cu recomandări de cărți de citit pentru copii de diverse vârste.

 

Articolul de astăzi va recomanda:

  • Cărți pentru copii de 8 ani

  • Cărți pentru copii de 9 ani

  • Cărți pentru copii de 10 ani1. De ce? Peste 1111 răspunsuri la orice întrebare

carti pentru copii De ce Peste 1111 raspunsuri la orice intrebare

Descriere: „Poți afla 1111 răspunsuri fascinante la întrebări pe care le pune orice copil. De la clasica De ce e cerul albastru?, până la întrebări ciudate cum ar fi De ce nu pot să sap o groapă prin centrul Pământului?, toate au câte un răspuns captivant și plin de informații surprinzătoare. Te poți bucura de fotografii minunate semnate National Geographic, dar și de un format amuzant, aerisit și ușor de parcurs, care te va îndemna să citești ore în șir.”

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Cartepedia 


2. Ce se întâmplă când cresc, Ruth Owen

carti pentru copii Ce se intampla cand cresc

Descriere: „Creștem din ce în ce mai mari și, la fiecare câteva luni, avem nevoie de pantofi și haine noi. Când ne-am născut, nu puteam să vorbim sau să mergem, dar acum putem citi, putem scrie, putem folosi computerul și putem face sport. În Ce se întâmplă când cresc? procesele implicate în creșterea de la stadiul de bebeluș la un copil de școală primară sunt explorate în viață de zi cu zi a copiilor.”

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Cartepedia 


3. D-l Goe. Bubico, Ion Luca Caragiale

carti pentru copii D-l Goe. Bubico

Descriere: „Niciun copil nu se naște răsfățat, iar dacă ajunge precum d-l Goe, vina o poartă adulții, adică mam’mare, mamițica și tanti Mita… De aceea, educația, regulile bunei-creșteri și ale relației copilului cu semenii vin grație experiențelor pe care le trăiește în grija celor mari.”

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Cartepedia Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe eMAG 


4. Atlasul ilustrat al lumii pentru copii, Sam Baer

carti pentru copii Atlasul ilustrat al lumii pentru copii

Descriere: „În acest minunat atlas ilustrat pentru copii vei găsi o mulțime de hărți din care, studiindu‑le cu atenție, vei afla unde se înalță cele mai celebre edificii ale planetei noastre, unde trăiesc diferite popoare și ce s-a întâmplat în istoria lor, ce plante și animale sunt caracteristice diferitor regiuni ale lumii și multe altele. La sfârșit, vei vedea cum arată steagurile statelor lumii.”

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Cartepedia 


5. Aiurea-n tramvai. Aventurile lui Anton în țara cuvintelor anapoda, Adina Rosetti, Livia Coloji

carti pentru copii Aiurea-n tramvai

Descriere: „Anton se ceartă tot timpul cu sora lui mai mare şi foloseşte cuvinte… nepotrivite. Asta până ajunge într-o lume a vorbelor cu adevărat anapoda, unde tot ce se spune îşi pierde sensul obişnuit, generând o realitate bramburită în care se întâmplă tot soiul de ciudăţenii. Anton și noii săi prieteni vor trece prin cele mai neobişnuite aventuri unde cele mai importante lucruri se învârt în jurul cuvintelor.”

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Cartepedia


6. Comoara lui Ben, Alex Donovici

carti pentru copii Comoara lui Ben

Descriere: „Povestea lui Ben este, în primul rând, o hartă de care se poate folosi oricine se află în căutarea unei comori. Ea este însă, deopotrivă, o lecţie despre adevăratele comori pe care ar trebui să le căutăm în viaţă. Căci mai importante decât cuferele pline cu aur sau argint sunt onestitatea, generozitatea și hărnicia.”

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Cartepedia 


7. Istoria lumii. Secolul trecut. Anii 1900-2000

carti pentru copii Secolul trecut

Descriere: „Secolul trecut (anii 1900-2000) este ultimul volum al colecției ilustrate Istoria Lumii, dedicată cititorilor începători. Cartea îi ajută să afle mai multe despre trecutul recent și despre cum a luat naștere modernitatea. Faptele istorice sunt prezentate cronologic, pe hărți ilustrate, astfel încât copiii să înțeleagă ce se întâmpla în lume în aceeași perioadă de timp.”

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Cartepedia 


8. Fete sau băieți, în fond ce contează?

carti pentru copii Fete sau baieti, in fond ce conteaza

Descriere: „Descoperirea sinelui și a celuilalt, asemănări și diferenţe, drepturi și libertăţi ale femeilor, prejudecăţi sexiste…, o lucrare indispensabilă dacă dorim să îi respectăm pe ceilalţi și să evităm un război între sexe.”

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Cartepedia 


9. O călătorie prin Europa. 15 dintre cele mai frumoase orașe, Amelie Laffaiteur

carti pentru copii O calatorie prin Europa

Descriere: „Pleacă în călătorie în 15 dintre cele mai frumoase orașe din Europa și descoperă de ce fiecare loc este unic! Plimbă-te pe străzile acestor orașe, admiră locurile lor interesante… Străbate Europa în imagini!”

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Cartepedia Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Bookzone 


10. Trăiască sportul. Caută și găsește, Jean-Michel Billioud, Loic Mehee

carti pentru copii Traiasca sportul

Descriere: „Fotbaliști, cicliști, gimnaști, jochei sau jucători de tenis s-au pierdut în mulțime: tu trebuie să-i găsești! Toate sporturile de vară, de iarnă, o uriașă arenă sportivă, un rezumat pentru a ști totul despre subiectul tratat, informații importante și relevante pentru a ne completa cunoștințele, personaje și accesorii pe care trebuie să le descoperi în mulțime.”

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Cartepedia Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe eMAG 


11. Lecturi școlare. Povețe din bătrâni

carti pentru copii Lecturi scolare. Povete din batrani

Descriere: „În această colecţie sunt incluse 100 de titluri reprezentative din folclorul românesc şi din opera marilor scriitori români. Textele sunt recomandate spre lectură elevilor, conform programei şcolare. La elaborarea colecţiei participă specialişti de marcă în domeniul editorial, prin acest efort comun realizându‑se o bibliotecă ilustrată pentru copii de o netăgăduită valoare literară şi artistică.”

Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Cartepedia Vezi preț pe eMAG 


12. Cartea secretă a aventurierilor

carti pentru copii Cartea secreta a aventurierilor

Descriere: „Curiozitatea și dorința de aventură îi caracterizează pe toți copiii. Iar Cartea secretă a aventurierilor este ghidul ce îi însoțește în călătoriile și jocurile pe care le vor pune la cale. Astfel, organizarea unei excursii la munte este acum mult mai simplă, deoarece cartea noastră le arată celor mici, pas cu pas, ceea ce trebuie făcut pentru o drumeție reușită.”

Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Cartepedia 


13. Află totul despre Regatul plantelor

carti pentru copii Afla totul despre - Regatul plantelor

Descriere: „Această carte face parte din seria Află totul despre și reprezintă un ghid excelent în a învăța cât mai mult despre plante, într-un mod simplu și atractiv. Combinația deosebită dintre text și ilustrații încurajează copiii să descopere și să exploreze lumea plantelor. Dacă răsfoiești rapid acest volum, vei afla aspecte importante despre regatul plantelor, într-un mod extrem de accesibil și interesant.”

Vezi preț pe Elefant Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Cartepedia 


14. Prima mea carte de cultură generală

carti pentru copii Prima mea carte de cultura generala

Descriere: „Când s-au văzut primele focuri de artificii? Câți sateliți au fost trimiși în spațiu? Ce înseamnă cuvântul chimono? Află răspunsurile la aceste întrebări și la multe altele în această carte bogat ilustrată, care îi va fascina pe copiii curioși, gata oricând să pună întrebări despre lumea din jur.”

Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe Cartepedia Vezi preț pe eMAG 


15. Mondragon. Marea încercare, Ana Galan

carti pentru copii Mondragon. Marea incercare

Descriere: „Cale tocmai a împlinit unsprezece ani și, conform tradiției din sat, Anton dragonarul îi alege un dragon. Ca să se dovedească vrednic de a-l păstra, băiatul trebuie să treacă o probă: să se întoarcă acasă împreună cu noul său tovarăși. Dar dragonul pe care i l-a ales Anton este un tolomac: nu poate să zboare, scoate flăcări pe nări când ți-e lumea mai dragă și aleargă după toate gâzele pe care îi pică ochii. Cum o s-o scoată Cale la capăt?”

Vezi preț pe Libris Vezi preț pe Cărturești Vezi preț pe eMAG  

Așadar, iată-ne ajunși la final de articol. Sper ca aceste cărți de citit pentru copii să ajungă în biblioteca celor mici pentru că nu vor avea decât de câștigat de pe urma lor. Iar asta nu o spun eu, ci părinții!

Dacă ai găsit folositor acest articol, te-ar putea interesa și articolele următoare:

Poftă bună la citit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here